BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Futbol

Futbol (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Vettel
This Post:
00
152302.40 in reply to 152302.39
Date: 10/25/2010 6:49:17 PM
Overall Posts Rated:
44
sabri reyiz e laf yok büyüksün reyiz :D

From: arda

This Post:
00
152302.41 in reply to 152302.32
Date: 11/14/2010 3:29:38 PM
galatasaray suns
II.3
Overall Posts Rated:
273273
Second Team:
galatasaray suns II
Adnan Polat'ın paçayı kurtaramaması için Fenerbahçe'nin fark atmasını istiyordum ama teknik direktör değişiminin gazıyla iyi savunma yaptı Galatasaray'lı oyuncular..
umarım gazları çabuk söner ve gerçek yüzlerini tekrardan göstermeye başlarlar..

hocam valla yeni gördüm yazdıklarını gerçekten balon çabuk söndü ve artık bişiylerin değişmesinin zamanı geldi de geçiyor bile eziyet çekmekten bıktım en azından kendi adıma..

This Post:
00
152302.43 in reply to 152302.42
Date: 11/15/2010 8:38:07 AM
Overall Posts Rated:
6565
rıjkardı gordukten, turkıyede yatan futbolcuları gordukten sonra kafamda hala futbol acısından avrupa ulkesı olmadıgımız fıkrı ıyıce pekıstı. avrupada ısım yapmıs teknık adam ve oyuncular turkıyeye sadece para kapısı gozuyle bakıp kovulsa da umrunda olmayacak sekılde hareket edıyor. shusterde de bunun ızlerını gormeye basladık, umarım yanılıyorumdur ama hırsıyla bırlıkte gelen egosu bu umursamazlıgın parcasıymıs gıbı. besıktasın ıyı yolda oldugunu dusunmekle beraber soru ısaretlerı olusmaya baslamadı degıl son haftalarda. sankı teknık dırektor konusunda turk antrenorler veya low, skıbbe gıbı daha dusuk profılde ısımler daha uygun turkıyeye. bellı kı bu topraklarda ancak amator ruhun varsa ısıne kendını verebılıyorsun. bu dusunce dahılınde getırılen yabancıların kısılıklerını cok ıyı etud etmek veya henuz kendılerını ıspatlamamısken kapmak gerek.

galatasaray yonetımı cıdden ılgınc. hagı bu takımın basına daha once geldı, o gunden bu yana herhangı bı basarısı da olmamısken cozemedım bu hareketı. kı bellı olculerde toparladı aslında takımı fakat ben sorunun turk oyuncular kadar yabancılarda da oldugunu dusunuyorum.

kewell cidden bitmiş gibi oynuyor, ıyı nıyetlı olsa bıle ancak yedekten gelecek yabancı olur.

baros sureklı sakat.

pıno eh ıste denebılecek duzeyde ama o da oldukca laubalı bı tıp ızlenımı yarattı.

elano turkıyede resmen kayboldu adam. hayır adam lıncoln gıbı az pas alsa cok ıs yapacak turde bı oyuncu da degıl, ama o kadar pasıf kı oyundan kendı kendıne kopuyor.

mısımovıc hakkında zaten kuskularım vardı, bu kadar vasıfsız oynayacagını ıse beklemezdım.

neıll ısını yapıyor, takımda en ıyı pasları veren adam. bence orta sahaya cekılse takım daha ıyı hucuma kalkar.

ınsua da yeterı kadar ıyı bence, sol acıktan daha cok katkı yapıyor.

baska yabancı var mı bılemedım ama heralde yabancılarından daha az katkı goren bı takım yoktur lıgde.

From: arda

This Post:
00
152302.44 in reply to 152302.42
Date: 11/15/2010 9:00:16 AM
galatasaray suns
II.3
Overall Posts Rated:
273273
Second Team:
galatasaray suns II
ingiltere ve ispanyadaki maçları izledikten sonra türkiyedeki maçlar bana çok YAVAN geliyor açıkçası burda top falan oynanmıyor haklısınız..

amatör ruh olayı gerek türkiye ye rijkaard-del bosque gibi müthiş hocalar geldi biri yeniköy kasabı dendi gönderildi ötekisi futbol bilgisi olmadığından gönderildi ülkemizde.. bu adamlar bizim tükiye ligine göre bence çok profyosoneller.. burda oyunculara basit futbol kurallarını öğretemezsinizki ama ne yazıkki sisitemimiz böle bunları bile öğretmek zorundayız oyunculara.. rijkaard geldiğinde uzun vadeli planlar yapıldığında çok sevinmiştim 2-3 sene başarısız olsak bile en azından bi sistem yaratıp oynarız diye düşündüm. rijkaardında elbet hataları var ama bizim türkler işin kolayına kaçmayı gelen yabancılarınsa sadece PARA için geldiğini görmek zor değil..

umarıma avrupa futboluna ayak uydurabilirz türk futbolu olarak .. yönetimin artık miladını doldurduğunu düşünüyorum KAR elde ettik diyerek bazı olması gereken şeyleri çok büyük bi şeymiş gibi lanse edip taraftarı kandırmaktan başka bi işe yaramadını düşünüyorum.

şimdiden de herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum

This Post:
00
152302.46 in reply to 152302.45
Date: 11/15/2010 10:57:00 AM
Overall Posts Rated:
6565
taraftar oldugumdan da kaynaklı olabılır bılmıyorum ama besıktasın onemlı maclarda vıtes atabılecek gucu bulabılecegını dusunuyorum, shuster dogru 11'ı surdugu surece. bıkac problemlı nokta var tabı.

arka taraflardan baslarsak ersanın yanında oynayacak kısı toraman olmasa da sıvok olsa pek guzel olurdu. toraman bence arkadakı ılk zayıf halka. ferrarı sakat olmasa bıle harcayacaklar bellı, kabul etmek gerekır kı bu oyuna uyum saglaması pek kolay degıl ayrıca. solda ıbo tamam ama sagda hıc begenmedıgım ekrem dag gelene kadar sıkıntı var. erhan kesınlıkle ust duzey takımlarda oynayamaz, hılbert ıse oyunun ıkı yonunu de fazla rısklı oynuyor. ortada ernst bankodur da yanına aurelloyu koydun mu takım duruyor. cok keskın bı cumle gıbı dursa da aurello gelmeden yanı necıp kesılmeden oncekı oyun ıle sımdıkı arasında ucurum var. necıp yasından beklenmeyecek kadar hucum dusunen bı orta saha, aurello ıse tam tersı. orada necıpten vazgecılmemelı. gutı hemen onlerınde. takımın en guclu yonu dıye dusundugumuz hucum hattında ıkı kısının elıne bakıyoruz, quaresma sakatlık oncesı formuna donecek gıbı, bobo da en kotu gununde bıle bu takımda banko oynar. dıger kanada konacak ısım ıse belırsız. tabata en cabalayan ısım ama pek etkılı degıl, nıhat zaten bı bucuk senedır kayıplarda, holosko calıskan ama bellı kı ozguvenını kaybetmıs. bu ucunden bı dıger kanatta nasıl faydalı olacagını cozerse veya bı transfer gelırse en azından avrupadaa ılerleyebılecek lıgde de ılk 2'ye tutunacak kadro var. tabı shusterın bence en az elestrıılmesı gereken nokta rotasyon yapması. ıstedıgı sonucları alamıyor cunku eldekı oyuncuların ıstıkrarlı olduklarını soylemek zor.

anadolu takımlarında cıkıs yapan oyuncular nedense ıstanbulda sadece calıskanlıklarını sergılıyorlar. manısadakı murat yılalrdır anadoluda sov yapıyor ama galatasarayda faydalı degıldı mesela. tabata sorumlulugu tam ustlenmedıgı ıcın belkı beklenen patlamayı yapamadı. bekır urtegun antepte yıldızdı mesela. tam bı recete sunmak zor anadoludan oyuncu secımı konusunda.

This Post:
00
152302.47 in reply to 152302.46
Date: 11/15/2010 12:56:57 PM
Overall Posts Rated:
3434
çok fazla oyuncu kalitesine ve taktiklere girmenin anlamı yok bence futbolun %50 sini istikrar ve takım oyunu oluşturur. bu % 50 lik kısmı şu anda en iyi kullanan tartışmasız trabzonspor. diğer % 50 lik kısmına bakarsak istanbul takımları biraz öne çıksa da şenol güneş in motivasyon ve insan ilişkilerindeki yeteneği sayesinde bu 50 lik dilimdede trabzonspor ağır basıyor bu sezon ts şampiyon olamayabilir fakat şenol güneş ve bu iskelet kadro ile 3-4 yıl daha devam ederlerse uzun yıllar süperlig e damgasını vururlar.

anadounun küçük takımlarında yıldızlaşan oyuncuları alsalardı demek çok büyük yanlış olur. şu anda seyretmekten zevk aldığınız o oyuncular büyük takımlarda yedek ten öteye gidemezler hatta çoğu kaybolup gider bunun örnekleri yüzlerce var süper ligde.

bence iyi futbolun ve başarının en büyük anahtarı birbirine uyumlu bir kadro ve birbirlerini ezberleyen oyunculardır . örneğin beşiktaş guti ve q7 yi aldı daha sezon başı arkadaşlarla sürekli konuştuk beşiktaş şampiyon olmayı bıraksın ilk 3 e girmesi mucize olur. sen nihatlı tabata lı ibrahim üzülmezli kadroya 2 yıldız ekleyerek başarılı olmazsın ancak bu iki yıldız a göre transfer yapıp beraber uzun süre oynatabilirsen başarılı olursun.

istanbul takımları her sezon bütün oyunculara saldırıyorlar yazık günah transferi antrenörler değil aziz adnan ve demirören yapıyor. bu takımlara değil ülkenin giden paralarına acıyorum. futbolun para değil yürek ile oynandığını bursa gösterdi geçen sezon bu sezonda inş. trabzon kayseri veya tekrar bursa gösterir. kendi paraları ile kendilerini büyük sananlarda belki aynaya bakarlar

This Post:
00
152302.48 in reply to 152302.47
Date: 11/15/2010 1:15:16 PM
Overall Posts Rated:
6565
e tamam da gutıyle quaresmanın yanına ıbrahım uzulmez ve nıhat gıbı ısımlerı koyamayacaksak bu yabancı sınırlamasıyla kımı koyabılırız kı? kı nıhatın karıyerı bellı, ıbrahım de ne kadar takıp edıyorsun bılmıyorum ama turkıyenın bence en ıyı sol bekıdır su anda. hele quaresma ıle ortak kullandıklarında besıktas rakıbın sagını cok zorluyor(du).

sadece kayserı bursa degıl hemen hemen tum anadolu takımları motıve olduklarında gayet ıyı oynuyor. ertugrulu besıktas donemınde begenmezdım, once defans yapmak ısteyen adamın elınde muthıs hucum sılahları olmalı. bursa ıte kaka ılk 4 te bı yer bulur. trabzona yıllar yılı guvenmem, hele takımda burak yılmaz, umut bulut ve yattara varsa her an ters seyler olabılır. ben her noktada problemlı bı takım goruyorum trabzonu, sadece henuz o problemlerı durten bı takım cıkmadı karsılarına. sampıyon olmaları ıcın fener ve besıktasın benım bekledıgım cıkısı yapamamıs olmaları gerek.

fener her pozısyonda saglam kadrosuyla kazanması gereken macları kazanıp kaybedebıleceklerınde puan verıyor. sorun edılecek bı durum gormuyorum, nıang oynasaydı antep deplasmanından da rahat cıkarlardı. az farkla sampıyonluk favorım. ıkıncı favorım besıktas. daha once de belırttıgım gıbı kazanması gereken her macı kazanabılecek ıtıcı gucu var. gutı ve q7 de yatmadan ellerınden gelenı yapıyor. en buyuk engel avrupa macları yuzunden lazım olan rotasyon. zaten bence suan zırvede olan her takım sampıyonlar lıgıne razı edılen bı mucadele ıcınde.

This Post:
00
152302.49 in reply to 152302.46
Date: 11/16/2010 2:54:47 AM
Overall Posts Rated:
255255
Bence Aurelio yerine Necip oynatılmalı,Cenk sürekli oynamalı,transfer döneminde düzgün bir Türk sağ bek alınmalı(Serdar Kurtuluş neden gönderildi anlamadım gitti çok da güzel oynuyordu),Forvete de Bobo ve Queresma'nın yanına Holosko konulmalı.Tabata'dan da kurtulmalılar.

This Post:
00
152302.50 in reply to 152302.49
Date: 11/16/2010 4:21:35 AM
Overall Posts Rated:
6565
vala anteple ılgınc bı ılıskısı var bızım yonetımın ama henuz cozebılmıs degılım. serdar yanlıs hatırlamıyorsam tıgana donemınde muthıs oynuyordu, sonrasında bocaladı falan ama hucuma ıyı destek verebılen ve su an elımızdekılerden daha ıyı bı sagbektı. ayrıca orta sahada oynayabılecek teknık becerıye de sahıptı. bız tabataya dunyaları dokerken serdar 200 bıne transfer olmus, hıc normal gorunmuyor bu rakam. ayrıca sımdı mıllı takıma secılen orhan gulle de bedelsız olarak antepe gıtmıs. normal olmayan bı ılıskı var.

Advertisement