BuzzerBeater Forums

BB Poland > Szaleńcy dla kadry

Szaleńcy dla kadry

Set priority
Show messages by
This Post:
00
106800.400 in reply to 106800.399
Date: 12/16/2009 7:10:10 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
No przecież wiesz że to był żart więc się nie obrażaj :) Ja nawet bym nie śmiał o sobie tak pomyśleć jak Ty napisałeś :)
To Ty mnie wdrożyłeś w skautowanie, Ty powiedziałeś co i jak mam robić, bo byłem zielony. Także jeśli o mnie chodzi to pewnie też dzięki Tobie jestem tu gdzie jestem :) Nie było mi dane zbyt długo prowadzić tych młodych ale wydaje mi się że przez ten sezon "coś" tam zrobiłem ;)

From: Mysza

This Post:
00
106800.401 in reply to 106800.393
Date: 12/16/2009 7:15:08 AM
Overall Posts Rated:
1717
Wysłałem Ci skille na BB-maila bo z tego co mi wiadomo Węgrzyn ma być częścią drużyny U-21 w tym sezonie, a konkurencja nie śpi:P Tak szybko jego skilli nie zobaczą więc nie chcę im ułatwiać zadania i pokazywać go na forum:D

Co do Grelewicza to się rzadko ze mną kontaktowałeś w tym sezonie:P Jeśli ma on być PF-em to podnoszenie OD o więcej niż dwa poziomy jest bez sensu. Podania ok...ale chyba lepiej zacząć od wejść pod kosz. Co do U-21 to obiektywnie mówiąc chyba będzie miał ciężko wygrać rywalizację z Buła i Pankiewiczem w tym sezonie...ale może być ciekawą alternatywą jeśli Ci dwaj nie będą w formie. Może lepiej niech Leszek się jeszcze wypowie...

Mój lepszy lepszy :). A poważnie jeśli się nie załapie do kadry trudno. Trenowałem go z myślą o kadrze ale jeśli się nie uda nic straconego przyjmie go do siebie :). Co do OD to jestem innego zdania skoro ma zagrać też jako SF w taktyce LI to powinien mieć OD. Zresztą co ja tam się będę wypowiadał co Leszek każe to potrenuje i tyle. Jeśli nawet mu się nie przyda to wytrenuje go pod siebie.
p.s. Grelewicz nie miał formy więc o kadrze nie miał co marzyć ale jak chcesz to teraz mogę zaspamować ci skrzynkę :).

Pozdrawiam

Last edited by Mysza at 12/16/2009 7:15:28 AM

This Post:
00
106800.402 in reply to 106800.397
Date: 12/16/2009 7:16:24 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40904090
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Co to tego gracza Muzga to wydaje mi się, że część winy za wszystko ponosi mysza. Ja wiem, że on dużo dla Muzga zrobił itd. ale jednak wprowadził jakieś zamieszanie. Podejrzewam, że Juniorro wiedział, że zajmuje się nim mysza i stąd mniejsze zainteresowanie tym zawodnikiem z jego strony. Mnie też pamiętam wkurzało jak mysza układał plany treningowe dla graczy, którzy znaleźli się w moje bazie. Wszystko spoko, tylko nie wiadomo co z nimi robić. Czy pisać do nich, czy całkowicie ich odpuścić. Jeszcze wtedy było wielkie zafascynowanie planem myszy więc ciężko było wszystkiemu się przeciwstawić. Dublowanie ludzi na tej samej pozycji wprowadza tylko zamieszanie, a później są takie kłopoty. Uważam, że scaut poprowadziłby go tak samo, a może i lepiej. Według mnie mysza nie robi tego jakoś strasznie źle...ale jednak trochę na czuja. Aby całą sytuację przywrócić do równowagi, uważam że dalej powinien zajmować się tym zawodnikiem scaut. Nie wiem dlaczego mysza zajął się układaniem planów treningowych, a później ich weryfikacją. Jego plan odnośnie szaleńców miał skupiać ludzi z kasą zdolnych do poświęcenia związanego z treningiem zawodnika pod reprezentację, a nie ustalaniem planów. Szaloni zaginęli, a nowych nie widać. Z planu nici, a gracz Muzga jak tak dalej będzie prowadzony w takim zamieszaniu to się tylko zmarnuje i tyle po myszy zostanie.

Swoją drogą fajnie by było jakby kilku "szalonych" z kasą, chcących kupić kogoś zdolnego do treningu pod kadrę i w tym sezonie się znalazło.

Co do tego co pisze Rafalski ciężko jest mi się odnieść. Jeśli to jest ten zawodnik, o którym myślę, a innego nie widzę to po jego pensji mogę stwierdzić, że nie wygląda najlepiej po sezonie treningów. On chyba też był pod Twoją opieką Juniorro...Jeśli tak, to sądzę że powinieneś się jakoś odnieść do tego co pisał Rafalski.

Last edited by kozlik4 at 12/16/2009 7:21:18 AM

From: Mysza

This Post:
00
106800.403 in reply to 106800.397
Date: 12/16/2009 7:25:37 AM
Overall Posts Rated:
1717
Z pewnością Mysza był i jest w temacie Warchołowskiego bardzo aktywny. Zresztą rozmawiałem z nim na ten temat i ustaliliśmy pewne zasady.

Chciałbym ci za to podziękować, bo cenię ludzi którzy mimo różnicy zdań potrafią się dogadać. I dziękuje za trening Klaczyńskiego.

This Post:
00
106800.404 in reply to 106800.400
Date: 12/16/2009 7:26:20 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40904090
Second Team:
KS Golden Grizzlies
No...Na moją głowę spadają komplementy za rocznik Buły, Pankiewicza itd., a to przecież Twój pierwszy rocznik i Ty to zacząłeś:P Także Ci zawodnicy to też zasługa Mr.Presidenta. Proszę o tym pamiętać!:)

From: kozlik4
This Post:
00
106800.405 in reply to 106800.404
Date: 12/16/2009 7:31:17 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40904090
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Według mnie najważniejszymi cechami scauta są: umiejętność łatwego nawiązywania kontaktów, cierpliwość i życzliwość. Żeby być cierpliwym trzeba mieć czas, bo jak ktoś nie ma czasu to kończy się cierpliwość i przestaje się być życzliwym:) Jak jest cierpliwość i życzliwość to i kontakt jest też lepszy. Jak jest kontakt to i są wyniki:)

Jak uda się nawiązać dobry kontakt z właścicielem zawodnika na samym początku to później jest tylko z górki. Jako scauci w większości mamy do czynienia z graczami, którzy o tej grze nie mają zielonego pojęcia. Tacy początkujący gracze rzadko kiedy wiedzą, że istnieje takie coś jak forum. W związku z tym traktują nas jako swoją pomoc, często pytając się o sprawy, które dotyczą samej gry, taktyki, jak zagrać z najbliższym przeciwnikiem, co zrobić z halą itp. To z kolei sprawia, że służymy im już nie tylko jako scauci ale też ludzie, którzy niejako zaciekawiają ich tą grą. W związku z tym nie można od takich pytań uciekać... ale też nie można oczywiście dać się zwariować;) Jak na początku potraktujemy ich z góry to marna szansa, że zaczną nam zadawać jakiekolwiek pytania dotyczące treningu zawodnika. Pozostaną tylko natrętne wyjątki, którzy de facto zazwyczaj osiągają najlepsze wyniki jeżeli chodzi o prowadzenie swoich zawodników:D Co jak takich natrętów zabraknie?:D Jeśli nie zachęcimy innych może mniej odważnych to będą chude sezony, jak chociażby ten miniony, który był chudy jeżeli chodzi o podkoszowych:)

From: cortez

This Post:
00
106800.406 in reply to 106800.405
Date: 12/16/2009 7:54:23 AM
Overall Posts Rated:
22
nie ma co najeżdżać na Myszę bo lepiej jak dwie osoby zainteresowane są pomocą niż jak jedyna odpowiedzialna osoba zawodzi, a zawodnik Muzga miał chyba z 10 skoków w tym sezonie, ja uważam, że to dobry wynik

This Post:
00
106800.407 in reply to 106800.402
Date: 12/16/2009 7:55:58 AM
Overall Posts Rated:
1818

Co do tego co pisze Rafalski ciężko jest mi się odnieść. Jeśli to jest ten zawodnik, o którym myślę, a innego nie widzę to po jego pensji mogę stwierdzić, że nie wygląda najlepiej po sezonie treningów. On chyba też był pod Twoją opieką Juniorro...Jeśli tak, to sądzę że powinieneś się jakoś odnieść do tego co pisał Rafalski.

Z całym szacunkiem, ale pensja nie pokazuje tego, jak dany zawodnik był trenowany. Dbam o to żeby się rozwijał (10 skoków w 10 sezonie). Ingerencji, tak jak wcześniej pisałem, nie potrzebuję. Wiem, co robię i będę to kontynułował. Marek Wielemborek, bo onim mowa, na grę w U21 nie ma co liczyć, tworzony jest z myślą o kadrę narodową, co uwarunkowane było jego skilami początkowymi.

Pozdrawiam,
rafalski

This Post:
00
106800.408 in reply to 106800.407
Date: 12/16/2009 8:15:29 AM
Overall Posts Rated:
2222
Aż przytupnę. Dokładnie to co Rafalski powyżej napisał, przekazał mnie kiedy Wielemborski "się urodził".

Niektórzy zachowują się jakby kontakt managera ze skautem dawał +1/2 skoki umiejętności na sezon omawianego zawodnika. Jakiś mistyczny bonus. Zapewniam że tak nie jest :)

From: MuzG

This Post:
00
106800.409 in reply to 106800.402
Date: 12/16/2009 8:26:46 AM
Overall Posts Rated:
3030
Szaloni zaginęli, a nowych nie widać. Z planu nici, a gracz Muzga jak tak dalej będzie prowadzony w takim zamieszaniu to się tylko zmarnuje i tyle po myszy zostanie.

Uważasz więc, że mój zawodnik prowadzony w takim zamieszaniu się "marnuje"?? Oczywiście dostałem wskazania na temat treningu Warchałowskiego zarówno od Juniorra jak i od Myszy, ale ważnym elementem jest to, iż oba plany treningowe pokrywały się ze sobą (tak więc moim zdaniem nie wynikło z tego powodu żadne zamieszanie, tym bardziej że panowie się ze sobą kontaktowali).

Jedyną rzeczą która mnie dotknęła jest fakt, iż w środku sezonu wysłałem BB-maila do Juniorra z cotygodniowym raportem z treningu, oraz z ważnym dla mnie jako nowicjusza pytaniem i nie otrzymałem na nie odpowiedzi.

Powtórzę po raz kolejny - moim celem nie jest zdyskredytowanie któregoś ze scoutów, którzy wykonują świetną robotę, a jedynie pokazanie, że nowi menadżerowie z dobrymi 18-latkami wymagają trochę więcej opieki.

Pozdrawiam

From: Rafalski

To: MuzG
This Post:
00
106800.410 in reply to 106800.409
Date: 12/16/2009 8:33:02 AM
Overall Posts Rated:
1818
Rób dalej tą robotę, masz zawodnika który jest moim zdaniem ewenementem na skalę BB. Jeżeli masz jakieś pytania, a Twój scout nie odpowiada, to pewnie równie chętnie pomogą ci inni, tj. selekcjonerzy reprezentacji, czy scouci z innych roczników.

Pozdrawiam,
Rafalski

PS. Mam nadzieję, że za kilka sezonów będziemy mogli rywalizować o koszulkę reprezentacyjnego SFa :)

Advertisement