BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Λιγα μαθηματικα

Λιγα μαθηματικα

Set priority
Show messages by
From: sainhs
This Post:
00
167507.401 in reply to 167507.400
Date: 12/18/2011 5:00:59 PM
Overall Posts Rated:
4343
Καλησπερα.
Αρχικα συγχαρητηρια και απο μερους μου τοσο στον Sarithin για οσα "τρελα και παλαβα" εχει κανει και εν συνεχεια σε ολους τους υπολοιπους που συμβαλετε με τον τροπο σας.
Ηθελα να πειραματιστω και εκανα πολυ χονδρικα μια στατιστικη ερευνα για την ομαδα μου, σε σχεση με την ροη επιθεσης.
Χονδρικα εννοω οτι δεν πηρα υποψην συστηματα, διαθεσεις, matchup, skills κλπ κλπ.
Φροντισα να παρω περιπου ιδιο αριθμο ευκολων/δυσκολων ματς, καθως και ιδιο αριθμο ματς που να ανηκουν σε καθεμια απο τις παρακατω 6 κατηγοριες για να επηρεαστουν οσο το δυνατον λιγοτερο οι μεσοι οροι.
Κατεγραψα την ροη επιθεσης μου σε σχεση με την εξωτ.αμυνα του αντιπαλου και επειτα τις ασσιστ και τα λαθη μου καθως και τα κλεψιματα του αντιπαλου. Αυτο γιατι θεωρησα οτι σε μια κακη-καλη ροη, αυτα λογικα επηρεαζονται πρωτα.
Επειτα κατεληξα στα εξης προχειρα συμπερασματα:
1) O.F-----ASS----TO----STL-----------Σχολια-----
__ΙΣΑ Y-----17,3----8.3----4-----------ζορικα ASS, αλλα με σχετικα λιγα STL και ΤΟ
__IΣΑ Χ-----26,5---13,8---6,5---------ανετα ΑSS, αλλα περισσοτερα STL και ΤΟ
__EΓΩ Υ-----23,6---8,3----3,4---------ανετα ASS, και σχετικα λιγα STL και ΤΟ (το ιδανικο δλδ)
__ΕΓΩ Χ-----26,2--13,4-----7----------ανετα ASS, αλλα με περισσοτερα STL και ΤΟ
__ΑΝΤ Υ-----19,1---14,5---6,6----------ζορικα ASS, με STL και ΤΟ (δλδ το χειροτερο)
__ΑΝΤ X-----13,2---12,8---4,1----------ζορικα ASS, με λιγα STL αλλα αρκετα ΤΟ
*επεξηγηση:
ΙΣΑ Υ= ισα ή σχεδον ισα OF-OD, και τα δυο σε υψηλο για την κατηγορια επιπεδο.
ΙΣΑ Χ= ισα ή σχεδον ισα OF-OD, και τα δυο σε χαμηλο για την κατηγορια επιπεδο.
ΕΓΩ Χ/Υ= ομοιως για υψηλο/χαμηλο επιπεδο, εγω ομως καλυτερο rating στο OF.
ANT X/Y= ομοιως για υψηλο/χαμηλο επιπεδο, o αντιπαλος καλυτερο rating στο OF.

Mε μια πρωτη και απλη ματια, δειχνουν να εχουν καποια λογικη.
Ωστωσο εσεις σαν πιο guru του ειδους, μηπως ειναι εντελως ακυρη η ολη λογικη ή οντως μπορεις να βγαλεις κατι λιγα συμπερασματα?

Last edited by sainhs at 12/20/2011 8:02:53 AM

This Post:
00
167507.402 in reply to 167507.401
Date: 12/19/2011 6:51:23 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Καλησπέρα και σε εσένα,

Μια χαρά το πας. Το κεντρικό σχήμα είναι στην σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν κάποια τεχνικά σημεία που κατά την γνώμη μου θέλουν παραπάνω προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες.

Πάντως όπως και να έχει χίλια μπράβο.
Δεν σου απαντάω όπως θα έπρεπε (με λεπτομέρεια και ακρίβεια) γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο.
Για αυτό είμαι κάπως εξαφανισμένος αυτό τον καιρό.

Εάν βρω χρόνο θα είναι μεγάλη μου χαρά να το συζητήσουμε το θέμα στην λεπτομερεία του!

Και πάλι μπράβο:)

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
167507.403 in reply to 167507.402
Date: 8/27/2012 11:32:51 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Fan Survey

Καλησπέρα παιδιά.

Ένα πράγμα που δεν έχουμε κάνει είναι να βρούμε με ποιο τρόπο επηρεάζει ακριβώς η αξιολόγηση σε κάθε μπαλάκι τα συνολικά μας μπαλάκια.

Δηλαδή να απαντήσουμε σε ερωτήματα του τύπου:
Τα 3 μπαλάκια στο κύπελλο είναι πιο σημαντικά από τα 3 μπαλάκια στο τηλεοπτικό;
Τα μπαλάκια της προηγούμενης χρονιάς πόσο πραγματικά ισχυρά είναι στην συνολική αξιολόγηση;
....................................................................................................................κ.λ.π κ.λ.π κ..λ.π

Θέλω όμως την βοήθειά σας σε κάτι. Θέλω εάν μπορείτε να μου στέλνεται δεδομένα.
Θέλω λοιπόν, κάθε φορά να μου στέλνεται (με προσοχή) την εικόνα στο fan survey.

H εικόνα της ομάδας μου αυτή την στιγμή είναι:

survey taken on 8/26/2012.

I am pleased with the team's performance last season 0.5
I am pleased with the team's performance this season 2
The team had a good run in the cup this year N/A
The team played well in our last league game 1.5
The team played well the last time they were on TV N/A
The team played well in our last game against Keftedes, our hated rival N/A
I am familiar with the star players, and am not afraid that they will be transferred 0.5
The general manager is doing everything he can to try to improve the team 5
All things considered, I am happy with the direction the team is going in 2.5

Μπορείτε να μου στέλνετε το πιο πάνω κάνοντας το copy-paste και βάζοντας τους αριθμούς που αντιστοιχούν στην ομάδα σας

Ελπίζω στην βοήθειά σας

This Post:
00
167507.404 in reply to 167507.403
Date: 8/27/2012 12:31:43 PM
Overall Posts Rated:
115115
survey taken on 8/26/2012.

I am pleased with the team's performance last season 3
I am pleased with the team's performance this season 4
The team played well in our last league game 4.5
I am familiar with the star players, and am not afraid that they will be transferred 0.5
The general manager is doing everything he can to try to improve the team 5
All things considered, I am happy with the direction the team is going in 3.5

This Post:
00
167507.405 in reply to 167507.404
Date: 8/27/2012 12:52:55 PM
Flying Squirrel bc
II.4
Overall Posts Rated:
1414
Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στις 26/8/2012.

Είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση της ομάδας την περασμένη σεζόν 5
Είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση της ομάδας αυτή την σεζόν 2
Η ομάδα είχε καλή πορεία στο φετινό κύπελλο Δ/Υ
Η ομάδα έπαιξε καλά στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος 2
Η ομάδα έπαιξε καλά στον τελευταίο αγώνα που έδειχνε η τηλεόραση Δ/Υ
Η ομάδα έπαιξε καλά στον τελευταίο αγώνα ενάντια στον Stonedreamers, τον μισητό αντίπαλό μας Δ/Υ
Ξέρω τους αστέρες της ομάδας και δεν φοβάμαι πως θα φύγουν με μεταγραφή 1
Ο πρόεδρος κάνει τα πάντα για να βελτιωθεί η ομάδα 5
Έχοντας υπόψιν όλα τα πράγματα, είμαι ευχαριστημένος με την πορεία που έχει πάρει η ομάδα 3.5

This Post:
00
167507.406 in reply to 167507.405
Date: 8/27/2012 3:15:08 PM
Overall Posts Rated:
33
Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στις 26/8/2012

Είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση της ομάδας την περασμένη σεζόν 3.5
Είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση της ομάδας αυτή την σεζόν 3.5
Η ομάδα έπαιξε καλά στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος 5
Η ομάδα έπαιξε καλά στον τελευταίο αγώνα ενάντια στον GAVROKATASTASH, τον μισητό αντίπαλό μας 5
Ξέρω τους αστέρες της ομάδας και δεν φοβάμαι πως θα φύγουν με μεταγραφή 5
Ο πρόεδρος κάνει τα πάντα για να βελτιωθεί η ομάδα 0.5
Έχοντας υπόψιν όλα τα πράγματα, είμαι ευχαριστημένος με την πορεία που έχει πάρει η ομάδα 4

This Post:
00
167507.407 in reply to 167507.406
Date: 8/28/2012 6:48:35 PM
Overall Posts Rated:
6262
Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στις 26/8/2012.

Είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση της ομάδας την περασμένη σεζόν 5
Είμαι ευχαριστημένος με την επίδοση της ομάδας αυτή την σεζόν 3,5
Η ομάδα έπαιξε καλά στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος 4,5
Η ομάδα έπαιξε καλά στον τελευταίο αγώνα ενάντια στον ικαρος καλλιθεας, τον μισητό αντίπαλό μας Δ/Υ
Ξέρω τους αστέρες της ομάδας και δεν φοβάμαι πως θα φύγουν με μεταγραφή 1,5
Ο πρόεδρος κάνει τα πάντα για να βελτιωθεί η ομάδα 4,5
Έχοντας υπόψιν όλα τα πράγματα, είμαι ευχαριστημένος με την πορεία που έχει πάρει η ομάδα 4

This Post:
00
167507.408 in reply to 167507.407
Date: 8/29/2012 5:52:43 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Να πω εδώ ότι ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν. Αμέλησα να το πω στην αρχή αλλά φυσιολογικά πολλά παιδιά μου έστειλαν με p.m τις απαντήσεις. Εύλογο αυτό και φυσικά μπορεί όποιο παιδί θέλει να αποφύγει το δημόσιο και να δώσει τα στοιχεία με p.m

Είμαι 'τάφος' που λέμε και πολύ μεθυσμένος πάντα για να διαρεύσω τα νούμερα σωστά

Below is a summary of the results of the survey taken on 8/29/2012.

I am pleased with the team's performance last season 1
I am pleased with the team's performance this season 2.5
The team played well in our last league game 4.5
The general manager is doing everything he can to try to improve the team 4.5
All things considered, I am happy with the direction the team is going in 2.5

This Post:
33
167507.409 in reply to 167507.408
Date: 8/29/2012 2:52:57 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Προσοχή!!!

Ίσως να γνωρίζετε ότι ένα bug του παιχνιδιού βρίσκεται σε εξέλιξη. (225446.1)

Αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό λαθών στον υπολογισμό των εσόδων τον ομάδων που ανέβηκαν κατηγορία, ομάδων που άλλαξαν κατηγορία (υποβιβασμός ή άνοδος μέσω bot), στα εμπορικά έσοδα διαφόρων ομάδων κ.α

Είναι αρκετά πιθανό η εικόνα που βλέπουμε εμείς με τα μπαλάκια να είναι η πραγματική απλά να μην έχει 'τρέξει' σωστά η υπορουτίνα που συνδέει τα μπαλάκια με τα έσοδα κ.λ.π

Όμως υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι σωστά και τα μπαλάκια σε κάποιες περιπτώσεις και αυτό να προκαλεί το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος η απεικόνιση των μπαλακίων αυτή την στιγμή να έχει σφάλματα.

Για αυτό θα σας παρακαλούσα να το 'παγώσουμε' το θέμα με την μέτρηση του Fan Survey τουλάχιστον μέχρι να ανακοινώσουν κάτι οι Βbήδες και βεβαιωθούμε ότι η εικόνα που παίρνουμε είναι η πραγματική!

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά όλους και να σας ζητήσω συγνώμη για τον κόπο που σας υποχρέωσα

This Post:
00
167507.410 in reply to 167507.409
Date: 8/29/2012 5:35:50 PM
Overall Posts Rated:
00
thanks

This Post:
11
167507.411 in reply to 167507.410
Date: 11/21/2012 12:32:29 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Βέλτιστες αναλογίες γηπέδου ή τα λεφτάκια μας

Το γήπεδο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης στο παιχνίδι γιατί απλά μας φέρνει έσοδα

Υπάρχουν κάμποσες ομάδες με αξιολογότατους managers που όμως άφησαν 'πίσω' το θέμα του γηπέδου και τώρα αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στο να έχουν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και ταυτόχρονα να έχουν ένα σημαντικό εβδομαδιαίο κέρδος και συνεπώς ανάπτυξη του σωματείου τους.

Επίσης υπάρχει μία πλειοψηφία παιχτών που ενώ έχουν μεγάλο σχετικά γήπεδο για την κατηγορία τους αυτό είναι κακοφτιγμένο και δεν τους αποδίδει τα έσοδα που θα μπορούσε.

Θα κάνω μία σύντομη ανάλυση για τις σωστές αναλογίες γηπέδου.
Πάντα θα αναφέρομαι σε σωστές 'προσελεύσεις' δηλαδή της τάξης 90-99%

Πάμε λοιπόν! Όσον αφορά στα courtside και luxury πρέπει να έχουμε το γηπεδό μας στα μέγιστα επιτρεπτά όρια. Δηλαδή 500 θέσεις και 50 αντίστοιχα. Αρκεί βέβαια να μην χρειάζεται να ρίξουμε τις τιμές στο ελάχιστο όριο των 50$ και 400$ χωρίς να πιάνουμε προσελεύσεις 90-99%
Πιο απλά. Ομάδες από την τρίτη κατηγορία και πάνω σχεδόν πάντα έχουν όφελος να έχουν τελείως γεμάτες τις κατηγορίες courtside και luxury!!!

Το 'ζουμί' όμως για την σωστή απόδοση του γηπέδου είναι η βέλτιστη αναλογία μεταξύ των bleachers και των lower tier. Ακολουθεί μία σύντομη μαθηματική αναλυσούλα που όμως μπορεί να δυσκολέψει κάποια παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση ας πάνε απ´ ευθείας στα συμπεράσματα.

Έστω Π1 και Π2 τα εισιτήρια που κόβουμε στα bleachers και lower tier αντίστοιχα.
Ορίζω Π1+Π2=ρ , όπου ρ το άθροισμα των θέσεων που πουλάμε στις δύο 'φθηνές' κατηγορίες.
Έστω Τ1 και Τ2 οι τιμές των εισιτηρίων στα bleachers και lower tier αντίστοιχα.
Ορίζω Τ2=Τ1+ΔΤ, όπου ΔΤ η διαφορά στην τιμή εισιτηρίου στις δύο 'φθηνές' κατηγορίες.

Τέλος ονομάω τα έσοδα του γηπέδου από τις 'φθηνές' κατηγορίες (Ε)

Προφανώς είναι Ε=Π1*Τ1+Π2*Τ2=Π1*Τ1+(ρ-Π1)*(Τ1+ΔΤ)=Π1*Τ1+ρ*Τ1+ρ*ΔΤ-Π1*Τ1-Π1*ΔΤ

Τελικά εύκολα προκύπτει ότι Ε=ρ*Τ1+(ρ-Π1)*ΔΤ

Η παραπάνω σχέση έχει όλη την πληροφορία που θέλουμε στον δεύτερο όρο (ρ-Π1)*ΔΤ. Ο πρώτος όρος είναι απλός και μας λέει ότι όσο μεγαλύτερη η τιμή πώλησης στα bleachers τόσο μεγαλύτερα έσοδα (πάντα θυμίω για τις 'σωστές' προσελεύσεις 90-99%

Ο δεύτερος όρος όμως είναι τσαμπουκαλεμένος
Πράγματι, όσο αυξάνει το Π1 έχουμε μείωση στο (ρ-Π1) αλλά και αύξηση στο ΔΤ. Δηλαδή έχουμε ένα γινόμενο με δύο ανταγωνιστικούς μεταξύ τους όρους. Μαθηματικά λοιπόν έχουμε ακρότατο!
Στην πράξη λοιπόν υπάρχει μία στενή περιοχή των παραμέτρων ρ, Π1, ΔΤ στην οποία παρουσιάζεται μέγιστο στα έσοδά μας.

Ποια είναι όμως η περιοχή αυτή; Υπάρχει τρόπος να την βρούμε και να βελτιώσουμε τα έσοδά μας;

Ναι γίνεται να κάνουμε κάτι τέτοιο (αλλά θέλει δουλίτσα) την οποία όμως την έκανα. Δεν θα γράψω εδώ τις λεπτομέρειες για να αποφύγω τα καντήλια, εάν κάποιο παιδί ενδιαφέρεται ας ποστάρει εδώ κάποια ερώτηση και ευχαρίστως να απαντήσω

Συμπεράσματα:

Το 'τέλειο' γήπεδο 20.000 θέσεων είναι ως εξής
Bleachers 10950
Lower Tier 8500
Courtside 500
Luxury 50

Προσοχή στην αναλογία στις 'φθηνές' θέσεις Σε σύνολο 19.450 θέσεων έχουμε10950 bleachers, δηλαδή αναλογία 56,30%.
Παρόμοια 'καλή' συμπεριφορά βρίσκουμε εάν μεταβάλουμε τα lower tier κατά 1000 θέσεις (προς τα πάνω ή προς τα κάτω)

Άρα σε σύνολο 19.450 θέσεων τα bleachers πρέπει να είναι στο όριο (9.950 εώς 11950) αναλογία δηλαδή από 51,16% εώς 61,44% .

Στην περίπτωση 51,16% θυσιάζουμε από τα μέγιστα έσοδα σε μία τέλεια σεζόν για να κερδίσουμε σε έσοδα με διαφορετικά ρεκόρ
Στην περίπτωση 61,44% θυσιάζουμε από 'αντοχή' σε κακά αποτελέσματα για να πάρουμε το μέγιστο στην καλή σεζόν.
Η αναλογία 56,3% έχει τα πιο καλά χαρακτηριτικά σε μία μεγάλη γκάμα αποτελεσμάτων.

Σε τυχόν ερωτήσεις θα χαρώ να απαντήσω

Advertisement