BuzzerBeater Forums

Poland - II.2 > Sezon 12

Sezon 12

Set priority
Show messages by
This Post:
00
135886.402 in reply to 135886.401
Date: 6/12/2010 2:30:29 PM
Overall Posts Rated:
179179
To chyba od Was, CoHones awansowali z 4 miesjca, więc dopóki piłka w grze:))

This Post:
00
135886.403 in reply to 135886.402
Date: 6/12/2010 2:36:37 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Na nic nie liczę ale tak jak mówiłeś - dopóki piłka w grze Może Wujo Boss zapomni skład ustawić na wtorek, później Wojtek jest na urlopie i net nie będzie działał w finale też jakiś fuks i może będzie dobrze ;)

This Post:
00
135886.404 in reply to 135886.403
Date: 6/12/2010 4:50:58 PM
Overall Posts Rated:
2727
spoko, spoko. Skład domyślny ustawiony pod najważniejsze mecze. Trochę roszad w składzie co prawda było, ale jest to co jest.

This Post:
00
135886.405 in reply to 135886.1
Date: 6/13/2010 9:10:37 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Co prawda nie jestem najlepiej typującym managerem w naszej lidze ale może pokuszę się o typy na zbliżające się PO i baraże. Może sprowokuje to również innych do dyskusji, bo jakoś ostatnio na naszym forum posucha....

Star Starachowice - Leszcze
Star dopiero po dogrywce w ostatnim meczu zapewnił sobie awans do PO. Niemniej jednak drużyna ze Starachowic nie będzie faworytem tej konfrontacji. Leszcze okazały się najlepszym zespołem sezonu zasadniczego i zdaniem wielu to właśnie Wojtek w przyszłym sezonie będzie rywalizował z drużynami PLK. Ja mam innego faworyta ( i to nie siebie ;) ale na razie nic nie powiem
W tej rywalizacji raczej nie spodziewałbym się niespodzianki....może gdyby mecz był w hali Stara...Jednak u siebie Leszcze nie często przegrywają.

Szanse: 30% - 70%

Baltic Strong - Piczi Zamość
Moje mecze z Wujem Bossem z reguły są wyrównane niemal do samego końca... Niemal, bo wtedy Wujo mi odjeżdża ;) Na 7 meczów jakie graliśmy bilans dla mnie jest niekorzystny ( 2-5 ), co pokazuje kto w tej parze jest faworytem. Chociaż zdarzało się, że i własny parkiet w naszych meczach nie zawsze był atutem...:) Bez wątpienia to będzie bardzo ciekawy pojedynek i mam nadzieję, że moje miszcze nawiążą w miarę wyrównaną walkę ;) Bocz w sprawnej formie kontra Kotrla również w sprawnej - to tylko jeden z elektryzujących pojedynków...:)

Szanse: 40% - 60%

Betony - Boro Team
Betony przez dłuższą część sezonu były liderami G8 i wydawało się, że mogą do końca pozostać na tej pozycji. Końcówka sezonu jednak sprawiła, że Betony wylądowały na 4 pozycji a bezdyskusyjnym liderem G8 został Boro.
W tej parze ciężko będzie o niespodziankę, bo Boro chyba jednak dysponuje silniejszym i bardziej wyrównanym składem a Cieśliński ma sezon konia i jak dla mnie to MVP tego sezonu.

Szanse: 35% - 65%

Swieczka Jarosław - Stado Pomykających Imadeł
Cofnijmy się o kilka miesięcy, do końcówki sezonu 11 i początku 12. Swieczka toczy zacięte boje z Jeziorowcami ( w sezonie zasadniczym nawet wygrywają, przegrywając w finale PO ) a Imadła wygrywają rywalizację w III lidze i wracają do naszej ligi. W typowaniu przed sezonem pewnie wielu nas typowało, że Swieczka może być jednym z głównych kandydatów do awansu. Tymczasem to Imadła grały cały sezon świetnie i jak dla mnie są największą ( pozytywną ) niespodzianką sezonu. W tej konfrontacji zapowiada się chyba najbardziej wyrównana walka...

Szanse: 45% - 55%

BARAŻE

Siden Toruń - KrukiFC
Robert zrobił w tym sezonie prawdziwą rewolucję w drużynie i z rozmysłem skazał się na degradację do III ligi ale i też świetne miejsce w drafcie. Pewnie wróci do nas silniejszy ale raczej jeszcze nie w przyszłym sezonie....

Szanse: 0% - 100% 0-2 w meczach

Twierdza Wrocław - Ballantine's
Tomek założył sobie plan przed sezonem i trzymał się go do końca. Co prawda wydaje mi się, że na przed barażami planował się wzmocnić jednak uznał,iż może nie będzie to konieczne ;)
Rywalem jest Twierdza i jak sama nazwa wskazuje, to drużyna własnego parkietu....a że w barażach przewagę parkietu mają ci od whisky, to raczej w nich należy upatrywać faworytów w tej rywalizacji

Szanse: 40% -60% 1-2 w meczach

This Post:
00
135886.406 in reply to 135886.405
Date: 6/13/2010 2:53:53 PM
Overall Posts Rated:
515515
Tak,sezon szybko minal i PO juz we wtorek sie rozpoczynaja
Emocje w tym sezonie niewatpliwie beda i wierze ze tez dodam w nich cos od siebie ;-)
Moj pierwszy mecz z Betonami chyba jednak bedzie formalnoscia bo jednak hala moja, lepszy entuzjazm i historyczne dane ktore pokazuja ze Betony mi do tej pory jak najbardziej odpowiadaly
Oczywiscie zawsze sie cos moze zepsuc ale tfu tfu

Druga para na ta chwile tez jest wyrownana i mysle ze STI moga sie pokusic o niespodzianke :-)

W B8 moimi faworytami sa Piczki i tego sie trzymam od poczatku sezonu. Leszcze oczywiscie beda walczyc ale polegna w finale :-)
Oczywiscie to PO i Mister i Star wcale nie sa na straconej pozycji, maja swoje atuty i wierze ze beda chcieli z nich skorzystac.

Co do Barazy to ja wierze w Tomusia i jego doswiadczenie, nie pozwoli sie spuscic do III ligi ;-)

Sezon dla mnie jest udany, nieoczekiwanie stalem sie liderem G8, historyczny wynik w PP ktory powinien byc lepszy, zabraklo troche konsekwencji, mam wreszcie dwoch kandydatow do U21 ktorzy bardzo ladnie sie rozwijaja i na pewno juz w przyszlym sezonie beda stanowic o sile mojego zespolu. Wierze ze juz na koniec tego pomoga mi w awansie do PLK, ktory jest celem od poczatku tego sezonu i o tym mowilem.
Chce awansowac bo wierze ze to nie bedzie jednosezonowa przygoda i dam rade sie utrzymac, szczegolnie ze moich dwoch malolatow tak jak pisalem wyzej bedzie calkiem fajnych.
No i musze miec kase na ich utrzymanie wiec sami rozumiecie ;)))

This Post:
00
135886.407 in reply to 135886.406
Date: 6/13/2010 3:43:56 PM
Overall Posts Rated:
99
Może i na forum posucha, ale żem właśnie z urlopu wrócił, to naskrobię parę słów, póki jeszcze łba nie mam zajętego robotą (cholera, to już jutro... szybko zleciało).

Jeśli chodzi o moją własną drużynę, to dla mnie również pozycja jest wielką pozytywną niespodzianką. Co prawda G8 w tym sezonie nie jest szczytem potęgi, ale mimo wszystko sezon zasadniczy Imadła zakończyły przed trzema wyrównanymi (albo wręcz teoretycznie lepszymi) drużynami. Przewaga własnego parkietu daje mi również uzasadnioną nadzieję na wygraną w pierwszej rundzie PO, ale szanse oceniam całkowicie po równo.

Sąsiednia para wydaje się łatwa do przewidzenia, chociaż rzeczywiście jeszcze kilka tygodni temu właśnie taki skład typowałbym na finał konferencji, i miałbym spore problemy ze stwierdzeniem, kto jest faworytem. Nie mam pojęcia, co się stało z Betonami, ale wielkich sukcesów im nie wróżę.

W B8 jest ciekawiej, ja osobiście stawiam na finał Piczi - Leszcze. Pierwsi z nich są dla mnie (identycznie jak dla przedmówcy) najmocniejszą drużyną II.2 i mimo całego szacunku dla Mr. Presidenta, powinni sobie poradzić z Baltic'iem raczej bez większych problemów. Drudzy z najlepszym bilansem w całej lidze też nie powinni mieć większych problemów z pokonaniem Stara. W finale może być maksymalnie ciekawie i nawet nie próbuję typować zwycięzcy.

Co do baraży, to w jedynym, w którym będzie coś się działo, Tomek powinien sobie jednak poradzić. Trudno mi oceniać siłę jego zespołu, jako że nie ujawnił jej do końca, ale jednak zapewne będzie dobrze.

This Post:
00
135886.408 in reply to 135886.407
Date: 6/13/2010 4:05:43 PM
Overall Posts Rated:
2727
A ja właśnie siedzę w lobby hotelowym z komórą w ręku i próbuję coś mądrego wymyśleć na wtorek. Jak cokolwiek ugram w tych PO to i tak będzie duży sukces. Faworytem do awansu są wg mnie Piczki, a potem ja. Myślę, że przewaga parkietu nad G8 zrobi swoje. Powodzenia i niech wygra najsprytniejszy.

This Post:
00
135886.409 in reply to 135886.1
Date: 6/14/2010 5:30:56 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale manager Betonów nie loguje się już niemal od 2 tygodni. Czyżby zanosilo się na kolejnego bota na nowy sezon? No ale zostalo jemu jeszcze 4 tygodnie...;)
Ale Boro ma bardzo ualtwione zadanie w pierwszej rundzie PO

This Post:
00
135886.410 in reply to 135886.403
Date: 6/14/2010 10:19:09 AM
Overall Posts Rated:
390390
Na nic nie liczę ale tak jak mówiłeś - dopóki piłka w grze :) Może Wujo Boss zapomni skład ustawić na wtorek, później Wojtek jest na urlopie i net nie będzie działał w finale też jakiś fuks i może będzie dobrze ;)

sklad ustawiony ;p
szanse 50 na 50, powinno byc ciekawie jak zwykle...

This Post:
00
135886.411 in reply to 135886.410
Date: 6/14/2010 10:25:30 AM
Overall Posts Rated:
390390
co do PO to dla mnie awans chyba jednak Wojtek, utrzymanie Ballantines i Kruki ...
sorry ze tak krotko ale niestety z czasem bardzo cieniutko, pozdrawiam i powodzenia w PO/BARAZACH !

This Post:
00
135886.412 in reply to 135886.1
Date: 6/15/2010 2:14:43 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
No i mam sezon zakończony... Pewien niedosyt pozostał, bo po cichu liczyłem dzisiaj na niespodziankę ale zabrakło tak wyrównanej ławki jaką miał Wujo Boss. Chyba to zdecydowało. Mówi się trudno i trzeba czekać na kolejny sezon...
No a Tomkowi gratuluję zwycięstwa i mam nadzieję, że poległem z mistrzem naszej ligi W ogóle to ja bym Piczki i Leszcze razem eksportował z tej ligi, bo jak ciągle mnie leją, to mnie już wkurzają ;)...taki żarcik

Advertisement