PeWu skąd się wzięła ta informacja, że Stokowy ma BL około 13-14?
Sami sobie ją stworzyliście:P Czesław sobie zażartował, a wy ten żart wzięliście na bardzo serio;-) Wytworzyliście sobie swój obraz Stokowego, który nic nie miał wspólnego z rzeczywistością i teraz jesteście zawiedzeni...a prawda o Stokowym jest taka, że on od początku nie rokował zbyt dobrze bo miał sporo dziur. W takim wypadku OD i PS były ważniejsze do wyciągnięcia niż trening BL. Nie chcę przekonywać, że Stokowy trenował idealnie bo pewnie tak nie było;-) Pewnie Stokowy mógłby być jeszcze lepszy...ale faktem jest, że Czesław mu to OD i PS trochę wyciągnął. W każdym bądź razie teraz nie ma większych dziur i jako tako rokuje na przyszłość;-)
Na dobrą sprawę jeśli już to on BL powinien zacząć trenować dopiero za sezon albo nawet dwa. Do tego czasu powinien non stop górę wałkować. Dlatego dziwię się, że oczekiwaliście aż tak wysokiego BL. Osobiście uważam, że na tym etapie na którym jest i tak to BL jest wysokie.
W każdym bądź razie cała sytuacja pokazuje, że oczekiwania na pojawienie się multiskillowego podkoszowego z wysokimi blokami są duże...a to jest też sygnał dla mnie jako selekcjonera i osoby która ma wpływ na standardy treningu grajków:-) Kadra powinna starać się sprostać oczekiwaniom kibiców także obiecuję, że będę robił co w mojej mocy by grajek lub nawet kilku takich grajków z wysokimi blokami się pojawiło;-)