BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > ερωτήσεις για newbies part IV

ερωτήσεις για newbies part IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
176866.407 in reply to 176866.404
Date: 7/20/2011 12:11:26 PM
Fringe
IV.18
Overall Posts Rated:
88
Η προπόνηση δεν χωράει στο σύστημα που σου πρότεινα.
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να χαρείς το παιχνίδι.
Το να προπονείς είναι κάτι σαν μελλοντική επένδυση. Απαιτεί όμως χρόνο και χρήμα το οποίο προτιμώ να δίνω αλλού.
Με τη δική μου λογική, έχεις επιπέδου 2 προσωπικό σε όλες τις θέσεις και απλά προσέχεις την ειδικότητά τους.
Προπονείς, βολές, αντοχή και αγωνιστική κατάσταση και παίζεις με μεταγραφές για να βγάλεις χρήμα.

Μου κάνει λίγο εντύπωση το πλάνο που του προτείνεις. Συμφωνούμε απόλυτα στο ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαρείς το παιχνίδι και ο καθένας κάνει αυτό που τον ευχαριστεί, μην με παρεξηγείς. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή η ομαδική προπόνηση και το 'παίξιμο' με τις μεταγραφές για μια νέα ομάδα. Δεν θα έχει το αρχικό κεφάλαιο για κάτι τέτοιο, δεν θα ξέρει να αγοράσει φτηνά και να πουλήσει ακριβά και τέλος δεν πιστεύω ότι θα αργήσει να ανέβει και πολύ στην IV συνδυάζοντας και προπόνηση.
Μόνο με την προπόνηση 18χρονων θα βγάλει αρκετά χρήματα στο ξεκίνημα και ίσως φτιάξει-κρατήσει κάποιους παίκτες και για το μέλλον. Αυτό που του λες σίγουρα είναι μια επιλογή για τις υψηλότερες κατηγορίες που είσαι και εσύ και έχεις φτιάξει ήδη μια υποδομή.

This Post:
00
176866.408 in reply to 176866.407
Date: 7/20/2011 12:22:59 PM
Overall Posts Rated:
112112
Δες τον παίκτη που πουλάω.
Τον αγοράζεις με 1-2 χιλιάρικα και τον πουλάς 50. Εύκολο χρήμα χωρίς ανάγκη υποδομής.
άσε που μπορεί να παίξει κιόλας στην 5η κατηγορία.
Θες να πάρεις 18χρονο? Αν δεν σου κάτσει σε ντραφτ, πόσα λεφτά θέλεις για να αγοράσεις παίκτη με προοπτική 7+ και σύνολο χαρακτηριστικών 64+, που να αξίζει να προπονήσεις?
Ίσως και παραπάνω από τα 300 που ξεκινάς. Προπονητή θα χρειαστείς τουλάχιστον 5άρη για σοβαρή ενασχόληση, άρα τουλάχιστον 200-250 αγορά και 15-17 χιλιάρικα συντήρηση.
Δεν λέω πως είναι αδύνατον, απλά είναι εξίσου αν όχι παραπάνω οικονομικά επιζήμιο από τη δική μου πρόταση.

The secret of communication lies in defeat...
This Post:
00
176866.409 in reply to 176866.408
Date: 7/20/2011 12:42:57 PM
Fringe
IV.18
Overall Posts Rated:
88
Δες τον παίκτη που πουλάω.
Τον αγοράζεις με 1-2 χιλιάρικα και τον πουλάς 50. Εύκολο χρήμα χωρίς ανάγκη υποδομής.
άσε που μπορεί να παίξει κιόλας στην 5η κατηγορία.
Θες να πάρεις 18χρονο? Αν δεν σου κάτσει σε ντραφτ, πόσα λεφτά θέλεις για να αγοράσεις παίκτη με προοπτική 7+ και σύνολο χαρακτηριστικών 64+, που να αξίζει να προπονήσεις?
Ίσως και παραπάνω από τα 300 που ξεκινάς. Προπονητή θα χρειαστείς τουλάχιστον 5άρη για σοβαρή ενασχόληση, άρα τουλάχιστον 200-250 αγορά και 15-17 χιλιάρικα συντήρηση.
Δεν λέω πως είναι αδύνατον, απλά είναι εξίσου αν όχι παραπάνω οικονομικά επιζήμιο από τη δική μου πρόταση.

Στο ξεκίνημα και ειδικά στην V δεν χρειάζεσαι ούτε 7+ προοπτική, ούτε 64+ χαρακτηριστικά. Την κάνεις την δουλειά σου και με λιγότερα και στην συνέχεια παίρνεις καλύτερους παίκτες σαν αυτούς κοκ. Εγώ μέσα σε ένα δίμηνο από 4 προπονήσιμους έβγαλα καθαρό κέρδος γύρω στις 550χιλ. και τις τελευταίες αγωνιστικές έκανα μόνο μία ήττα από τον πρώτο (με buzzerbeater :P).
Έκανα και αυτό που λες, αγόρασα παίκτη 2χιλ και τον πούλησα 62χιλ. αλλά δεν νομίζω ότι είναι το ιδανικό αυτό το πλάνο, πάντα για νέα ομάδα εννοώ. Ο παίκτης σου αν πουληθεί, να πας να παίξεις και ένα λότο :D

This Post:
00
176866.410 in reply to 176866.409
Date: 7/20/2011 1:01:38 PM
Overall Posts Rated:
112112
Βρε έχω πουλήσει δεκάδες τέτοιους 5 σεζόν τώρα.
Είναι ολοκληρωμένοι παίκτες και αυτό πληρώνεται (το ότι μπορεί να πάιξει σε πάνω από μία θέση)
Παίκτες σαν και αυτούς που ανέφερες δεν αξίζει, για μένα πάντα, να ασχοληθεί κάποιος.
Να αγοράσω προπονήσιμο σαν καινούργι ομάδα δεν θα το έκανα.
Θα κράταγα τους 2-3 ολοκληρωμένους παίκτες που θα μου έδινε το παιχνίδι και θα έπαιρνα 7-8 παίκτες σαν και αυτόν που πουλάω, αλλά με 1 έως 10 χιλιάρικα αγορά. Επιπέδου 2 προσωπικό με την ανάλογη ειδικότητα και θα ξεκίναγα αμέσως το γήπεδο.
Σε μία 5η κατηγορία με αρκετά bot έχεις χρόνο να κάνεις τα παραπάνω και μόλις καταφέρεις να μαζέψεις 2-3 κατοστάρικα να πάρεις τον πρώτο σου αμυντικό. Έτσι θα έχεις σε μία σεζόν ομάδα ανόδου και παράλληλα τους αναπληρωματικούς σου για την επόμενη κατηγορία.
Τονίζω πως αυτά δεν τα έκανα όταν ξεκίνησα και κατέληξα σε αυτές τις κινήσεις τώρα, αλλά και πάλι είναι υποκειμενική άποψη.

Στην τελική δεν υπάρχει σωστό και λάθος. υπάρχουν διαφορετικές τακτικές και αυτό το βάθος είναι που κάνει αυτό το παιχνίδι τόσο ωράιο.

This Post:
00
176866.411 in reply to 176866.410
Date: 7/21/2011 9:27:16 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Φίλε μου,

Θα συμφωνήσω με τον bishop. Ο παίκτης που δίνεις, 28 χρονών, δεν κάνει ούτε για 7η κατηγορία. Και αν βρίσκεις κορόϊδα να τους πουλάς, δεν σημαίνει ότι όλοι -και ιδίως- οι νέοι χρήστες μπορούν να το κάνουν τόσο εύκολα, όσο εσύ. Θεωρώ και γώ μάλλον υπερβολικές τις εκτιμήσεις σου ότι δεν χρειάζεται προπόνηση, αλλά μόνο αγορά-πώληση. Προσωπικά, πιστεύω ότι όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Απο το να παίρνει συνέχεια παλτά, καλύτερα να μεγαλώσει το γήπεδο και να πάρει 1-2 προπονήσιμους με καλή προοπτική. Η προπόνηση είναι επένδυση, όπως πολύ σωστά τόνισε ο tsamp. Εσύ είσαι 2η κατηγορία, μέσα στην 10άδα στην Ελλάδα και ίσως δεν έχεις ανάγκη να προπονείς, αφού κάνεις μεταγραφές εύκολα. Δεν είσαι λοιπόν το ίδιο με έναν νέο χρήστη, που δεν γνωρίζει το παιχνίδι και θα πάρει μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Μην αγνοείς κάτι άλλο. Πολλοί παίκτες πουλιούνται με υπερβολική εκτίμηση μεταγραφής, πράγμα το οποίο μπορεί να αποβεί "μοιραίο" για έναν νέο χρήστη. Εσύ γνωρίζεις λ.χ. πώς ο παίκτης Παλτίδης που έχει εκτίμηση μεταγραφής 150000-250000 δεν αξίζει τόσα, το παλικάρι που ξεκίνησε πρόσφατα το παιχνίδι, όχι. Συνεπώς μπορεί να πέσει στην λούμπα και να καεί. Οι έμπειροι χρήστες δεν θα πρέπει να δίνουν τόσο αβίαστα συμβουλές κρίνοντας απο την δική τους επιτυχημένη πορεία, διότι το παιχνίδι όταν το ξεκίνησες εσύ ήταν διαφορετικό απ' ότι είναι τώρα. Εσύ ο ίδιος του λές να αγοράσει 4 "τέτοιους" παίκτες απο 300000-500000. Πού θα βρεί ακριβώς το 1200000-2000000 που του λές; Επίσης του λές να πάρει και άλλους 3 δηλαδή άλλα 900000-1500000. Το παλικάρι παίζει 5η κατηγορία, αν δεν το κατάλαβες, όχι Α1. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε.

Φίλε μου, αν θες την άποψη μου, χωρίς να σου εγγυώμαι ότι είναι σωστή προσπάθησε να μεγαλώσεις το γήπεδο σου. Πάρε έναν γυμναστή ως αξιοσέβαστος και άρχισε να προπονείς όσους -άν έχεις φυσικά- 18 και 19 χρονών με καλή προοπτική παίκτες έχεις. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους παίκτες που δεν έχουν εκτιμώμενο ποσό μεταγραφής, διότι αυτό αποτελεί παγίδα για τους νέους χρήστες. Φυσικά φρόντισε να απολύσεις όλους τους άχρηστους που έχεις -και είναι πολλοί σε μια νέα ομάδα- για να έχεις ισορροπημένο ισολογισμό. Αν έχεις καλούς 18 χρονους υπάρχει και η επιλογή της πώλησης, ώστε να βγάλεις χρήματα και να αγοράσεις αντικαταστάτες λίγο μεγαλύτερης ηλικίας και πιο ποιοτικούς. Είναι στην διακριτική σου ευχέρεια να δεις ποιό είναι το πιο σωστό πλάνο μαθαίνοντας μέρα με τη μέρα το παιχνίδι.

Last edited by epanastatis79 at 7/21/2011 9:38:08 AM

This Post:
00
176866.412 in reply to 176866.411
Date: 7/21/2011 10:31:34 AM
Overall Posts Rated:
112112
Σαφώς και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο παιχνίδι. Ακριβώς γι' αυτό προείπαμε πως το κάνει τόσο εθιστικό.
Αν θέλεις οικονομική ανάλυση πρωτάρη μπορώ ευχαρίστως να σου κάνω με την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των 300+200 χιλιάδων που θα ξεκινήσει.

Ο παίκτης μου πχ δεν κάνει για 55.000, αλλά άνετα μπορεί να τον πάρει κάποιος με 25 χιλιάρικα.
Θεωρείς πως στην αρχική 18άδα που σου δίνει το παιχνίδι, έχεις καλύτερους?????
Η καλύτερη οικονομική κίνηση θα ήταν να πάρει με 1-10 χιλιάρικα ορισμένους σαν τον 28χρονο μου και να απολύσει ή να καταφέρει να πουλήσει κάποια από τα αρχικά παλτά.

Θα έπαιρνα και επιπέδου 2 προσωπικό με την ειδικότητα που θα επιθυμούσα και θα έμενα με 11 παίκτες ρόστερ.
Συμφωνώ 100% με την αύξηση του γηπέδου και θα ήταν η πρώτη μου κίνηση, μιας και σε μία 5η κατηγορία γεμάτη botάκια, που θα μπορέσεις να ανέβεις και σαν 2ος, δεν θα ήταν πρώτη προτεραιότητά μου να χτίσω ομάδα καλύτερη ή να προπονήσω.

Μη με παρεξηγήτε. Γνωρίζω πολύ καλύτερα από τους περισσότερους μάνατζερ την αξία της προπόνησης, πόσο κοστίζει αυτή και το τελικό της κέρδος είτε σε μονή, είτε σε διπλή θέση. Πόσα pop up θα κάνει ένας 18, πόσα ένας 19 κοκ και με τι επίπεδο μάνατζερ.
Μην κοιτάτε τη θέση της ομάδος μου. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως είμαι ο υπεύθυνος μάνατζερ για την προετοιμασία παικτών Εθνικής και ότι είμαι στο τεχνικό της επιτελείο 6 σεζόν. Έχω βοηθήσει ομάδες προετοιμασίας παικτών από την 5η να φτάσουν στην 3η κατηγορία. Τον καλύτερο προπονημένο να πουλήσουμε τώρα, θα πιάσουμε 3,5 μυρια.
Η ομάδα όμως για να φτάσει τον πάικτη εκεί, έχει ακόμα άλλον 1 σε κάπως υποδεέστερο επίπεδο, χωρίς γήπεδο, γιατί τα έχωνε για επιπέδου 6 γυμναστή και χωρίς ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μπερδέψω κανέναν καινούργιο χρήστη.
Η αποψή σου σεβαστή Δημήτρη, μιας και έχεις και συ κάποιες σεζόν buzzerbeater στην πλάτη σου, αλλά εγώ απλά έγραψα ποια θα ήταν τα δικά μου πρώτα βήματα αν ξεκίναγα τώρα το παιχνίδι με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όμως ως σήμερα.

This Post:
00
176866.413 in reply to 176866.412
Date: 7/21/2011 4:05:56 PM
Overall Posts Rated:
1414
Μη με παρεξηγήτε. Γνωρίζω πολύ καλύτερα από τους περισσότερους μάνατζερ την αξία της προπόνησης, πόσο κοστίζει αυτή και το τελικό της κέρδος είτε σε μονή, είτε σε διπλή θέση. Πόσα pop up θα κάνει ένας 18, πόσα ένας 19 κοκ και με τι επίπεδο μάνατζερ.
Μην κοιτάτε τη θέση της ομάδος μου. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως είμαι ο υπεύθυνος μάνατζερ για την προετοιμασία παικτών Εθνικής και ότι είμαι στο τεχνικό της επιτελείο 6 σεζόν. Έχω βοηθήσει ομάδες προετοιμασίας παικτών από την 5η να φτάσουν στην 3η κατηγορία. Τον καλύτερο προπονημένο να πουλήσουμε τώρα, θα πιάσουμε 3,5 μυρια.
Η ομάδα όμως για να φτάσει τον πάικτη εκεί, έχει ακόμα άλλον 1 σε κάπως υποδεέστερο επίπεδο, χωρίς γήπεδο, γιατί τα έχωνε για επιπέδου 6 γυμναστή και χωρίς ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο.

Αυτο που περιγραφεις μου κανει λιγο φαρμα.Δεν εχω καμμια διαθεση να σε κοντραρω, απεναντιας θα ειχε ενδιαφερον για τους νεους σαν την αφεντομουτσουναρα μου, η αποψη σου περι προπονησης μιας και εισαι καιρο σε επαφη με υψηλου επιπεδου προπονηση.Ενα σεναριακι με 4αρι προπονητη , 2 θεσεις προπονησης και 4 προπονησιμους, οχι αναγκαστικα για να μην πω με τιποτα 18ρηδες, θα μπορουσε να σου δωσει 2 βασικους, 1 αναπληρωματικο και εναν εμπορευσιμο.Λεγοντας εμπορευσιμο εννοω παιρνεις εναν 20αρι με 9εξωτερικη τον πας 10 και μετα πουλας. Θα μπορουσες να το κανεις 3 φορες σε μια σαιζον με γυμναστη χωρις ειδικοτητα.Αν θες πες μου την αποψη σου.

This Post:
00
176866.416 in reply to 176866.413
Date: 7/21/2011 7:18:11 PM
Overall Posts Rated:
11571157
Ενα σεναριακι με 4αρι προπονητη , 2 θεσεις προπονησης και 4 προπονησιμους, οχι αναγκαστικα για να μην πω με τιποτα 18ρηδες, θα μπορουσε να σου δωσει 2 βασικους, 1 αναπληρωματικο και εναν εμπορευσιμο.Λεγοντας εμπορευσιμο εννοω παιρνεις εναν 20αρι με 9εξωτερικη τον πας 10 και μετα πουλας. Θα μπορουσες να το κανεις 3 φορες σε μια σαιζον με γυμναστη χωρις ειδικοτητα.Αν θες πες μου την αποψη σου.

Στην πραγματικότητα ακριβώς αυτό έκανα στην V και IV. Μία διαφορά (μικρή) οι 5 προπονήσιμοι.
Μία πιο σημαντική λεπτομέρεια ήταν η παρακάτω. Επέλεξα να προπονήσω ψηλούς με καλά δευτερεύοντα, μέτρια προοπτική και μέτρια βασικά χαρακτηριστικά (άρα και φθηνή αγορά).
Στις μικρές κατηγορίες το μειονέκτημα στο core χαρακτηριστικά δεν φάνηκε τόσο και τα καλά δευτερεύοντα κάναν κανά-δυο κηδείες!
Στην πραγματικότητα μέχρι ΚΑΙ την IV καταλήγεις να έχεις σχετικά ολοκληρωμένους ψηλούς με μέτρια εμπορική αξία. Αυτό το σχήμα βοήθησε αρκετά αγωνιστικά (έχει ταβάνι) και ψιλομέτρια εμπορικά.

Πάντως το καταπληκτικό είναι ότι υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι να παιχθεί το παιχνίδι!
Το ακόμη πιο καταπληκτικό είναι ότι με τα άτομα που έχω μιλήσει μέχρι τώρα δεν έχω βρει δύο που να διασκεδάζουν το παιχνίδι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο!

Σσσσου μην μας ακούσουν,...ο Kaja πάει γέρασε τώρα και βλέπει παντού Γκάληδες

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
Advertisement