Ja jestem przeciwnikiem tego aby w grze były luki które pozwalają np na granie mutantem przez tydzień nie płacąc mu pensji .Przecież w pierwszym moim poście wyraxnie napisałem ze skoro teraz sa takie mozliwości to na PO znajdą si tacy którzy napewno będą to robić .
Nie ma takiej możliwości, w PO nie jest możliwy divine trick (to określenie nie oznacza zakupu na kilka tygodni i wypłacenie kilku pensji, tylko zakup na mniej niż tydzień pomiędzy aktualizacjami i nie płacenie żadnej pensji). Pierwszy mecz w PO grasz we wtorek, aktualizacja finansów jest w nocy z niedzieli na poniedziałek, a żeby zawodnik grał w PO to najpóźniej musisz go kupić bodajże w niedzielę po południu. Czyli pensję musisz zapłacić.
Tak więc divine trick przed PO jest już ograniczony. Oczywiście jest możliwa strategia kupienia zawodnika na krótki czas, no ale w tej strategii nie ma nic oszukańczego, więc nie ma potrzeby tego ograniczać.
To powinna być decyzja managera kiedy się wzmacniać a kiedy nie.
A z pomysłami to trzeba uważać, żeby nie uderzyły w innych. Możliwość szybkiego wzmocnienia się przydaje się nie tylko przed PO, ale gdy przytrafi się kontuzja. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że po to są rezerwowi, ale przecież na różnych pozycjach w różny sposób odstają od pierwszej piątki. Poza tym komuś mogą się trafić dwie kontuzje dwóch kluczowych zawodników, nie powinien wtedy zostać z ręką w nocniku. Ktoś powie, że powinien trzymać bardzo dobrych rezerwowych na każdą pozycję. Ale coś takiego nie opłaca się gdy nie masz kontuzji, ktoś inny odpowie, że woli trzymać rezerwę finansową, żeby reagować w takiej sytuacji.