Ja bym tak kategorycznie nie twierdził, że różnice w liczbie skoków są wyłącznie z winy menadżerów.
...? Powoli. Kto tak twierdzi?:-) Ja jestem daleko od takiego twierdzenia, bo zwyczajnie nigdy tego nie robię...Kwestia interpretacji tego co napisałem. Myślę, że bardzo mocno to nadinterpretowałeś;-)
Z drugiej strony jestem w stanie w miarę prezcyzyjnie określić przyczyny lepszego, bądź gorszego postępu konkretnego zawodnika, ponieważ znam przypadek każdego z nich;-)...ale myślę, że nie ma potrzeby, żeby puplicznie to robić.
Z reguły te największe różnice (+/- 7 skoków na sezon) w postępie wynikają z tego, że zawodnik był nie trenowany przez jakiś czas, po czym został wytransferowany do innego klubu, lub właśnie z zaniedbania właściciela. W dalszej kolejności na ilość skoków wpływa wzrost i poziom trenera, podpoziomy, kontuzje, czasami trening FT i ST (bo tego nie uwzględniłem w klasyfikacji).
To tyle. Nie ma co bardziej w to wnikać, bo róźnice w treningu z różnych przyczyn (często losowych) zawsze będą. Liczą się skille, które obecnie mamy, a wygląda to optymistycznie. Z tych 11-stek, które podałem za 2 sezony prawdopodobnie wybrani będą C i PF-y do kadry U-21. Możlliwe jest, że wskoczy ktoś kto odbiega od tej grupy niedużo, a nie znalazł się na liście.
W każdym bądź razie menadżerowie tych zawodników, których zabrakło na liście niech absolutnie nie rezygnują i nie zwalniają z treningiem! Zawsze jeszcze zawodnik ma szanse na NT (o ile potencjał pozwala). Wielu zawodników, którzy w tym momecnie są w czołówce ma potencjały, które nie dadzą im szansy powalczenia o dorosłą reprezentację, także tutaj stwarza się szansa dla tych, którzy w tym momecnie odstają, a mają lepszy potencjał (supergwiazda+)
Last edited by kozlik4 at 8/18/2011 5:30:55 AM