και γενικώς γιατί οι μεγάλες ομάδες εστιάζουν μέσα?
γιατι δινει μια σειρα απο πλεονεκτηματα που δεν στα δεινουν τα εξω συστηματα..
θες κερδισμενα φαουλ?..θες ευστοχια?..θες πλεονεκτημα στα ριμπαουν?..πες τι θελεις?
στα εξω εχουν το εξεις καλο..συνηθως οι ομαδες ειναι πιο οικονομικες..και το κυριωτερο?αγωνιστικα χτυπανε με ποστιες και φλιπς σε ολες τις τακτικες..απο σπρωξιμο και πρινσετον..μεχρι υπομονη και λοου ποστ..ακομα και το τρεξε και σουταρε με 3 sg κανει ζημια..
αν εχεις εναν ασσο οργανωτη..
ενα 2αρι σουτερ
ενα 3αρι με τα παντα
ενα συγχρονο 4αρι και εναν κεντρικο με ριμπαουν..τοτε μπορεις να παιξεις μια κινηση,μια απομονωση που δεν θα εχει αμυνα να σε σταματησει!
δεν ξέρω.
κατέβασα πάντως τον παπαγάλο και θέλω λίγο να τον μελετήσω.
το πως βγαίνουν οι αναφορές δλδ,πόσο συνεισφέρει ο κάθε παίκτης,τι μέγιστα υπάρχουν σε αναφορές κτλ.
εκεί πρέπει να βρίσκεται η απάντηση.
υποθέτω το εξής.
νομίζω πως ευοκόλοτερα ανεβάσεις τα σκορ από ότι την άμυνα μαν2μαν.αν φύγεις από το μαν2μαν και παίξεις ζώνη,τότε νικάς την επίθεση του αντιπάλου.
κι εδώ μάλλον είναι το κλειδί.
τα περιφερειακά με μια 3-2 τα αναστατώνεις σημαντικά.έχεις πρόβλημα στα ριμπάουντς,αλλά καλύπτεται εύκολα αυτό.αν έχεις ψηλούς με μεγάλα ριμπ δλδ.και βρίσκεις χιλιάδες τέτοιους να αγοράσεις.
το καλά στημένο όμως εσωτερικό σύστημα μόνο με 2-3 μπορείς να το σπάσεις.
αλλά δεν μπορείς εύκολα να στήσεις σούπερ 2-3!!!οι περισσότερες 2-3 είναι για κλωτσιές.και για παίξεις σωστές 2-3 πρέπει οπωσδήποτε οι 3 ψηλοί σου να έχουν σούπερ περ.άμυνα.
αλλά πόσους ψηλούς θα βρεις με τρελή περ.άμυνα?περ.άμυνα στον ψηλό σημαίνει κάψιμο σε αργή για αυτόν προπόνηση λόγω ύψους με αποτέλεσμα να μην βρίσκεις τέτοιους.
εγώ εκεί πιστεύω ότι κρύβεται ο λόγος της προτίμησης των χρηστών για εσωτερικά συστήματα.
ένα ασχημα στημένο κοίτα μέσα,το σταματάς και με 3-2 πολλές φορές.αλλά στο κορυφαίο επίπεδο δεν βρίσκεις τέτοια δωράκια μάλλον.
αυτό πιστεύω προτού τσεκάρω τον παπαγάλο.και ξαναλέω αυτά για το τοπ επίπεδο.εδώ έχουμε ποικιλία.
το ανάποδο ερώτημα τώρα είναι πως μπορείς να παίζεις εξωτερικά και να μην σε σπάνε οι ζώνες 3-2 και 1-3-1.
δεν έχω ιδέα.
το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τοπ επίπεδο δεν υπάρχει ποικιλία.
και εγώ αποκλείω την περίπτωση να μην υπάρχει αντίδοτο για όλα.