Skoro nie trenowałem SB i mam na poziomie wyjściowym lub nieco ponad, na jakiej podstawie zakładam że to już powinno działać?
A to trzeba zaraz na własnym ciele sprawdzać?:-) Przecież są teamy co mają grajków z BL na poziomie 11-13. To już jest według mnie poziom na podstawie którego można jakieś wnioski wysnuć. Chyba, że to jeszcze za mało?
Wyrwałeś zdanie z kontekstu, czy pisałem o sobie? Raczej miałem na myśli tych którzy już po jednym meczu piszą o nie działaniu bloków. Stwierdzają to mimo że nie trenowali jakoś mocno tego skilla.
Na jakiej podstawie uważasz że bloki 11 - 13 to wystarczające bloki? Dlaczego akurat tyle?
Ja nie wiem czy to mało czy nie, ale nie będę po jednym meczu pisał że bloki nie działają. Zresztą nie napiszę też że działają.
Zresztą o jakich drużynach tu mówimy? Do tej pory mało w tym wątku było liczb, a dużo odczuć i przekonań.
Jakie Twoim zdaniem bloki u zawodników powinna mieć drużyna na poziomie PLK by można było rzetelnie ocenić czy było warto w to zainwestować?
Drugie pytanie czy bloki wystarczy mieć u C i ewentualnie PF, czy każdy zawodnik powinien je mieć?
Dlaczego te pytania padają tak późno w tym wątku? Skoro tego nie wiemy, a wiedzieć nie możemy bo nie ma jeszcze takich zawodników tzn. z blokami, zdolnymi grać w PLK...no chyba że są ? Ty siedzisz w samym centrum więc może wiesz?
Generalnie wszystko jest póki co po omacku. Nie ma jeszcze żadnego komunikatu. Osobiście nawet nie mam 100% pewności, że zmiany w silniku poszły w kierunku w którym ludzie się spodziewali. Być może bloki nie zostały ruszone, a po prostu ułatwiono atak z obwodu. Po pierwszych meczach są malutkie przesłanki by właśnie tak twierdzić.
Dla mnie jest po prostu za wcześnie by podjąć pełne ryzyko i wejść w te bloki na 100%. Z drugiej strony jestem w takim miejscu, że w razie czego mogę dość szybko reagować. Także wolę się wstrzymać z jakimiś gwałtownymi ruchami dopóki nie będę miał pewności, że warto zainwestować.
Chciałem to już wcześniej dopisać, ale nie chciało mi się edytować wpisu;). Śmiesznie wyjdzie jeżeli okaże się że zmiana nadal nie została wprowadzona ( w końcu brak oficjalnego potwierdzenia), a my stwierdzamy już nie to nie działa;)
Wytłuszczone - a to ciekawe, po czym to stwierdzasz?
Przecież nikt Cię nie zmusza do popadnięcia w blokomanię;). Zapewne znajdą się lub znaleźli już tacy co zechcą sami sprawdzić. Z drugiej nie rozumiem dlaczego już po jednym meczu, w sytuacji gdy niewiele wiemy, dominuje teza że bloki nie działają.