Ahoj všem čtenářům a pisatelům.
Po dlouhých sezónách jsem zavítal na fóra určená U21, abych trochu zjistil proč se našemu mladému nároďáku tak nedaří. Pročetl jsem nějaké příspěvky a docela mne překvapil celkový přístup k této situaci. Podle mého skromného názoru jde všechno špatnou cestou...
Začnu u tréninku, kde nechápu proč se řeší celkový součet skillů, není to přece NT, kde je multiskill hráčů důležitý. Nesmí se přece hráči házet do jednoho pytle, jde o úplně jiný systém tréninku, kde je u hráčů důležité vyjet co nejrychleji 3-5 základních skillů pro daného hráče na své pozici.
Dále jsem odhalil nedostatečnou aktivitu ke komunitě z pozice momentálního manažera, který tým vede. Stěžuje si tady na nedostatek manažerů, kteří by pro U21 trénovali, ale já vím minimálně o čtyřech manažerech za poslední sezóny, kteří do toho mohli jít, ale radši po chvíli z BB úplně skončili a nebyli to žádní nezkušení manažeři!
Dále jsem se dozvěděl o nějakém rozdělování na 1. až 3. ligu OMG co to je? Jde o to najít lidi, kteří jsou ochotni koupit trenéra 7 (možná stačí 6) a tři hráče do tréninku a jde to samo, tady píšu z vlastní zkušenosti z doby kdy jsem pro U21 sám trénoval. Proto moje první otázečka kolik manažerů má momentálně toho potřebného trenéra, asi moc ne co?
Potom tady mám příspěvek pro nespokojené manažery, trénující pro U21, co jsem se tak v rychlosti díval, tak jsem se musel zasmát, když počítáte, že se do týmu dostane hráč, který má v 19ti letech plat 4k už podle platu vidím, že to je marný pokus... Chce to trochu soudnosti lidi, asi někde v tréninku děláte obrovskou chybu.
Je tady další problémek, kterému se mi moc nechce věřit a to je nedostatek kvalitních hráčů, u NT to chápu, protože doba pokročila a je zapotřebí odchytnou vysoké potenciály, ale u U21 to snad ani nejde aby byl nedostatek hráčů pro trénink.
Komunita celkově upadá, ale není to jen tím, že je méně lidí na BB, když se podívám o nějakých patnáct sezón zpět, tak tady taky nebylo mnoho lidí a přesto všechno fungovalo. Z pozic trenérů nároďáku chodily stále nové podněty a respekt před těmito lidmi, kteří byli u kormidla, dokázali správně oslovit a to je ten hlavní a nejtěžší úkol, který se teď nedaří naplnit.
Co říci závěrem, situace není růžová a asi se jen tak rychle nezmění, možná už vůbec. Celý nový koncept je jen únik z toho, že se ti Lukainosi nedaří a chceš se trochu zbavit zodpovědnosti za nedobré výsledky U21. Musím říct, že jsem hodně zklamán celkovým dojmem jak to tady probíhá, ale nic s tím nenadělám... :-( Problémů vydím ještě daleko více, než co jsem zde vypsal, ale o tom třeba někdy příště.
Těším se na Vaše negativní příspěvky vůči mě a momentálně ani nevím, zda na ně budu reagovat. Pokud se najde nějaká dobrá duše a bude se mu můj skromný příspěvek líbit, dejte LIKE musím v puntících předběhnou Vrťu... :-)
Last edited by Maxson at 12/27/2013 4:47:01 AM