BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21]- Puchar Pocieszenia - S31

[U21]- Puchar Pocieszenia - S31

Set priority
Show messages by
From: Siwy

This Post:
55
270679.41 in reply to 270679.39
Date: 7/6/2015 3:20:02 PM
Overall Posts Rated:
15061506
IRAN 71, POLSKA 70

A więc jednak byłem złym prorokiem. Zagrałem TiE vs CT i przegrałem 1 punktem. Sensacja stała się faktem- odpadamy zdecydowanie, zdecydowanie za wcześnie z międzynarodowych rozgrywek. Biorąc pod uwagę, jak mocną kadrę mieliśmy w tym sezonie, muszę powiedzieć: to jest klęska. Mieliśmy potencjał na to, by być w tym roku w top 4 na świecie (mówię to poważnie, Tajwan jest już o krok od półfinału MŚ...). Nie będzie nas nawet w top 25. Przepraszam.

Dlaczego przegraliśmy? 1-punktowa porażka jest na tyle mała, że olbrzymia ilość małych detali mogłaby równowagę o ten punkt przesunąć. Normal z Białorusią. Motion zamiast LI. Za niskie nastawienie. Słaboń (licząc z FT, miał 3 rzuty w ostatnich 3 sekundach, wystarczyłoby, że trafił choć jeden... wszystkie spudłował). Za niska forma któregokolwiek z kadrowiczów. Kadrowicze, których menago robili chyba wszystko, by ich zawodnicy nie grali w kadrze (spokojnie, nie mówię tu o żadnym z obecnych członków kadry, dzięki za wszystko, zrobiliście kawal świetnej roboty przy treningu i formie). Pech. Niemniej jednak zdecydowała tutaj kombinacja CT z odwróconym patientem. Taka mikstura potrafi być zabójcza. Iran dzięki patientowi zyskał kilka punktów, które zmieniły nasze potencjalne minimalne zwycięstwo w ich minimalną wygraną. O sile CT rzuconego na TiE nie będę się rozpisywał. Jeśli mieliście kiedyś z taką bronią do czynienia, wiecie, że potrafi ona czynić rzeczy nieprawdopodobne. Wiem, co mówię, kilka takich spotkań zaliczyłem i widziałem...

O ocenach meczowych przy takich meczach nie ma co mówić. Bo nic nie są w stanie one powiedzieć.

Jeśli chodzi o poszczególnych zawodników, Kobyliński był o punkt od zostania bohaterem. Dzisiaj to on dostawał najwięcej sytuacji rzutowych i je wykorzystywał, zdobywając 30 punktów. Poza tym na wyróźnienie zasłużył Smyczek, 19 minut, ani jednego pudła, świetna gra w obronie (3 bloki i przejęcie), sporo zbiórek... Szkoda, że bunga dała mu tak mało "czasu antenowego". O reszcie zawodników nie chcę mówić. Mogę tylko powiedzieć, że danie Manajowi aż 47 minut być może było kolejnym błędem, który przesądził o wyniku spotkania.

Po tym meczu pozostaje pytanie: co z tą Polską? Teraz mamy 4 tygodnie sparingów, możemy je wykorzystać na wiele sposobów. Możemy za tydzień sprawdzić, jak mógłby wyglądać ten mecz przy graniu LI. Możemy ogrywać nowy skład. Możemy pozwolić zagrać zawodnikom, którym niewiele zabrakło do wejścia do U21 (pod warunkiem, że nie mieli problemów z GS, nadal sądzę, że Dempniak i Czaplewski zagrali w U21 o jeden mecz za dużo). Możemy nawet docenić najaktywniejszych na forum (tak, jak kiedyś wręczano nagrody za typerkę reprezentacyjną). Jest wiele możliwości. Na pewno muszę jeszcze zrobić nowe bazy. Byłoby chamstwem zrzucić ten żmudny obowiązek na nowego selekcjonera...

Tak, nowego selekcjonera. W tym miejscu chciałbym oświadczyć, iż nie będę ubiegał się o następną kadencję. Nie jest to bynajmniej (przynajmniej w całości) pokłosie wyniku, którym kończę te 2 sezony. Po prostu obawiam się, że mogę nie wyrabiać się z łączeniem posady trenera U21 z życiem prywatnym. Od września będę musiał poświęcić mu więcej czasu (ostatni rok nauki w liceum, wiadomo, matura) i nie chciałbym ani zaniedbać nauki, ani zaniedbać naszej repki. Podejmując wybór między szkołą a grą, muszę wybrać szkołę. Nie jestem pewien, czy dam radę, dlatego wolę nie ryzykować tego, że zawiodę blisko 120 Polaków zainteresowanych naszym zespołem (wg sondy).

cdn. (kończy mi się powoli miejsce)

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
00
270679.42 in reply to 270679.41
Date: 7/6/2015 3:42:39 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Dzięki za te 2 sezony. Żałuję, że Tomasz "Rudy Gej" Szlaski nie pomógł jakbym chciał no ale z formą nie było u niego idealnie.
PS. Nie wiedziałem, że jesteś taki młody, że teoretycznie chyba mógłbym być Twoim ojcem :)

Last edited by Kaznodzieja at 7/6/2015 3:43:10 PM

From: Siwy

To: Siwy
This Post:
33
270679.43 in reply to 270679.41
Date: 7/6/2015 3:43:02 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Tak więc, kontynuując...

W tej chwili BARDZO, BARDZO WAŻNE jest to, żebyśmy znaleźli kandydata gotowego do tego, aby zostać selekcjonerem U21. Znaleźć kogoś, kto przede wszystkim będzie w stanie poświęcić minimum 3 godziny tygodniowo wyłącznie na kadrę. Tyle powinno wystarczyć na ustalanie taktyki, obserwację przeciwnika, utrzymywanie kontaktu ze społecznością i trenującym, a może i na obejrzenie choć fragmentu meczu i aktywność na czacie. Jak w przypadku pracy skauta, to podstawa do tego, by móc coś stworzyć. Wszystko ponad to będzie już tylko dodatkowym zaletami. Na pewno im więcej wiedzy o BB, tym lepiej. Znajomość taktyki, treningu, umiejętność zorganizowania się i rozpracowania rywala, spryt i doświadczenie - każdy z tych elementów sprawia, że jest się lepszym graczem, i kandydatem na selekcjonera. Jeśli zgłosi się sporo poważnych kandydatów (mam nadzieję, że tak będzie- mimo wszystko to pokazałoby się, że udało się zwiększyć zainteresowanie U21), można jednak założyć, że na pewno uda nam się wybrać najlepszego.

Dobrze, teraz pozostają podziękowania za miniony sezon. Dziękuję:

-wszystkim zainteresowanym kadrą juniorów- to pierwszy krok do tego, by móc coś stworzyć

-skautom w składzie: pOzdrO pocwicz, Krzychu, Moris, kubaseadog (niestety, też odchodzi z naszego sztabu z powodu braku czasu- tym bardziej dziękuję mu za całą pracę wykonaną przez 2 sezony), dario27, wujekpila

-menedżerom:

-GM-Kaznodziei za Tomasza Szlaskiego
-Dejviddowi za Wiktora Smyczka i Jerzego Bechtę (wybacz, że nie zdobyłem dla nich żadnych medali)
-Get Backowi za Zbigniewa Teklińskiego (pewnie odwzdzięczy mi się w lidze, dwukrotnie mnie bijąc)
-Mordimerowi za Gawła Iwana
-Taaasowi z Słowenii za Veniamina Gerboldta (z jego formą było różnie, ale lepszego obrońcy nie było w naszym zespole pod koszem)
-KOiRRowi za Zygmunta Andrzejaka
-Sibikowi za Kazimierza Gutmańskiego
-LuxuryTaxowi z Kanady za Erazma Myczkę
-Janculisowi z Łotwy za Grzegorza Kobylińskiego
-kylowi za Caspera Dodenhofa
-mrpiccolo za Dominika Andreasika
-picii(znowu) za Pecisława Manaja
-Małemu Sebowi za Tadeusza Jęcka
-Thorgiemu za Mikołaja Choromańskiego
-Sowie69 za Adama Saletę
-Amholenowi za Piotra Słabonia

Mam nadzieję, iż mój następca zdoła wywalczyć dla Polski to, czego niestety nie udało mi się, z różnych przyczyn, zdobyć- medale. Z góry życzę mu powodzenia!

This Post:
00
270679.44 in reply to 270679.42
Date: 7/6/2015 3:44:40 PM
Overall Posts Rated:
15061506
I tak chyba nie byłem najmłodszym trenerem U21... Banan nie był przypadkiem w moim wieku, kiedy przejmował U21? To było jakieś 4 lata temu...

This Post:
00
270679.45 in reply to 270679.44
Date: 7/6/2015 3:50:35 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Jeśli Banan w ogóle prowadził U21 (bo nie jestem tego pewien) to raczej był młodszy od Ciebie.

This Post:
00
270679.46 in reply to 270679.45
Date: 7/6/2015 3:54:42 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Prowadził w sezonach 16-17.

From: Kychu

This Post:
11
270679.47 in reply to 270679.41
Date: 7/6/2015 4:02:49 PM
Overall Posts Rated:
5555
Mimo wszystko należą Ci się gratulacje za solidną robotę przy reprezentacji U-21.Chciałbym aby twój następca miał podobne wyniki co ty teraz:)Porażka z tak wyjątkowo słabym przeciwnikiem pokazuje tylko że silnik gry idzie w złą stronę,że zamiast zachęcać to odtrąca ludzi którzy poświęcają swój czas na nią...Powodzenia i Dziękujemy :)

From: Mordimer

This Post:
00
270679.49 in reply to 270679.48
Date: 7/6/2015 5:57:23 PM
Overall Posts Rated:
1717
dobry

Podziękował za całą pracę włożoną, za czas poświęcony m.in. konsultacją indywidualnym ze mną co robimy z Iwane, że najnormalniej w świecie chciało Ci się.... :).

No i kurcze Marcin K. u mnie w drużynie czekał na kolege który też będzie mógł się pochwalić medalem a tu lipa ;).

Powodzenia w świecie rzeczywistym co by na maturze jednego pkt. nie brakło :) taki żarcik na dobranoc.....

pozdrawiam

This Post:
00
270679.50 in reply to 270679.46
Date: 7/6/2015 7:14:18 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Dlatego nie pamiętam tego bo ja gram dopiero od 18 sezonu :)

This Post:
00
270679.51 in reply to 270679.43
Date: 7/7/2015 4:03:26 PM
Overall Posts Rated:
5454
Nie widziałem meczu, ale widziałem raport. Dwa pie****one wolne i nie mówilibyśmy o rozczarowaniu, a o przebiegłości selekcjonera.

Nie wiem jak ocenić występ Kobylińskiego. Niby 30 pkt, ale z aż 27 rzutów. Noi te fatalne 3/10 z wolnych... za trzy też nie lepiej i nie wiem czy Tekliński nie byłby lepszym fitem przez wyższe DV. W tym momencie to jedynie gdybanie.

Widzisz nie pomyślałem o tym, że mogą walnąć nam nie pojedynczą, ale podwójną odwrotkę z której zrobili prawie 50 pkt...

Dzięki za te dwa sezony współpracy. I nie przejmuj się maturą, bo naprawdę musiałbyś nic nie napisać żeby jej nie zaliczyć ;)

Advertisement