Pošto ima dosta ekipe koji ne igraju igru dugo, a i vidim da se to masovno radi, moj savjet vam je da se okanite razvijanja centara.
Centri jednostavno nisu vrijedni treniranja. Igra se ugl vrti oko skilla. U transferima trenutno ne postoji centar sa UZS iznad 124.
Plaće im toliko brzo odu u nebo da vam guše salary cap a i kad ga ideš prodati skoro pa nikad nećeš nešto zaraditi.
Šibenka je u svojim najboljim danima imao Đelmaša sa plaćom od 300K tjedno. Naravno to je bila razina više i Šibenka je bio među najboljim igračima/ ekipiama u BB.
Osobno imam užasna iskustva sa centrima pogotovo u prvoj ligi. Makedonski reprezentativac koji me koštao preko $1M, imao napucane ocijene, plaću $206K ali nije mogao zabit 15 poena na utakmici da se na glavu postaviš.
Zbog drugog centra sam ugl i ispao iz 1. lige ( tj. toliko me iziritiralo kako igra da sam se odlučio na kompletan rebuild ).
Zagreb Hell Patrol je uništio sistem igrom sa 2 centra koji imaju bolesno veliki skill blokiranja i obrane, ali mu (pretpostavljam) druga 3 igrača imaju 145+ skill svaki.
Ali za većinu ekipe iz 2/3 lige moja topla preporuka je razvoj ili PG ili SF ili PF. Draft ili kupnja, potencijal barem 7, mladi trener do 20.e, bazični trening, treniraš ili 1 na 1 ili 1 poziciju tjedno i peglaj.