BuzzerBeater Forums

BB Poland > Szaleńcy dla kadry

Szaleńcy dla kadry

Set priority
Show messages by
This Post:
00
106800.420 in reply to 106800.408
Date: 12/16/2009 10:09:12 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40914091
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Niektórzy zachowują się jakby kontakt managera ze skautem dawał +1/2 skoki umiejętności na sezon omawianego zawodnika. Jakiś mistyczny bonus. Zapewniam że tak nie jest

A ja zapewniam Cię, że tak jest:) Może nie w przypadku Rafalskiego, który sam dobrze sobie radzi...ale w przypadku mniej doświadczonych graczy na pewno tak...i czasami może to być różnica nie tylko +1/2 skoki ale nawet więcej. Sam znam mnóstwo przykładów kiedy piszę do właściciela zawodnika po 6 tygodniach bo widzę, że się coś nie odzywa, ten wysyła mi skille a tam coś mało skoków. Pytam go dlaczego tak mało, a on że uznał że lepiej jak potrenuje np. IS dla dwóch pozycji itp. Do zadań scauta należy wyłapywanie takich sytuacji i zachęcanie do treningu na jednej pozycji. Zostawiając takiego gracza nigdy czegoś takiego nie wyłapiemy, a po sezonie może brakować tych 2-3 skilli. Poza tym często jest tak, że właściciele gubią kontakt, a nie wiedzą albo im się nie chce go odnaleźć i trenują cokolwiek, albo nic. Czasami jest tak, że jak scaut się do nich nie odzywa to stwierdzą, że ich zawodnik już nie jest w kręgu zainteresowań kadry i odpuszczają trening itp. Takich sytuacji jest mnóstwo.

This Post:
00
106800.421 in reply to 106800.397
Date: 12/16/2009 10:31:12 AM
Overall Posts Rated:
299299
Jak posegregujesz graczy po pensji to mi wyślij ich na @ to ci zrobię do końca tygodnia upa skilli :))

From: kozlik4

To: MuzG
This Post:
00
106800.422 in reply to 106800.411
Date: 12/16/2009 10:36:44 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40914091
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Nie no zadawałeś pytania...z tego co pamiętam pokazałeś go na forum i też z tego co pamiętam ludzie Cię poklepywali po plecach (też się do nich zaliczałem:D) bo zawodnik był od początku i ciągle jest zajebiaszczy:) Nie mam nic do tego. Wszystko ok. Jak dalej będziesz go trenował z takim zaangażowaniem to pewnie za każdym razem kiedy pokażesz go na forum to będzie to samo bo zawodnik jest po prostu rewelacyjny:) Co do tych pytań to zadawaj je dalej jak masz wątpliwości i niczym się nie zrażaj.

Sugeruję tylko, że Juniorro może odpuścił bo dość miał ugadywania się z Tobą i myszą jednocześnie.

Co do myszy to było tak, że Ty przyszedłeś do niego, czy on pierwszy przyszedł do Ciebie? Nie wiem i nie chce oceniać ale według tego co pamiętam to było tak, że mysza wymyślał te plany ja uważam trochę na siłę. Nie mam pojęcia czemu to służyło. Może uznał, że scauci źle to robią. Niby konsultował się ze scautami i było z tym sporo zamieszania, a wyszło tak że scauci dalej robią swoje...myszy nie ma, a właściciele zawodników którym te plany wymyślał zwracają się o pomoc do niego zamiast do scauta. Nie chce, żebyście się tutaj po kolei na mnie obrażali:) Wiem, że mysza chciał dobrze...wiem, że przez ten sezon wiele pomógł Muzgowi za co ogromne słowa uznania dla niego...ale kurcze po co robić takie zamieszanie?

No i teraz pytanie czy Juniorro sobie olał, czy wszystko wynikło poprzez to zamieszanie i to, że nie odpisał Ci na jedną wiadomość? Według mnie to, że nie odpisał na jedną wiadomość mogło wyniknąć z czystego przypadku (scauci dostają wiele wiadomości i mógł ją np. przeoczyć) i jest to trochę mało żeby od razu go skreślić, stwierdzić że się za mało angażuje i iść po porady do myszy.

Stanąłem w obronie scauta...nie wiem czy słusznie. Nic więcej na ten temat nie piszę niech się broni sam zainteresowany:P

This Post:
00
106800.423 in reply to 106800.421
Date: 12/16/2009 10:37:00 AM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Ale masz fajnego nicka :)

This Post:
00
106800.424 in reply to 106800.398
Date: 12/16/2009 10:37:09 AM
Overall Posts Rated:
299299
A co do formy, jeśli w klubie ma się takiego zawodnika jak Polerowicz czy Durdała, to w razie potrzeby nikt nie będzie patrzył na kadrę, tylko wystawi 2X48 minut w klubie, bo ma taką potrzebę i nie będzie słuchał ani skromnego skauta ani wszechmocnego Prezydenta, żeby uważał z formą, bo gramy jutro z Portugalią czy Francją..

Akurat niektórzy dbali o formę, był taki jeden właściciel co się nazywał Nsue i przekładał wyniki w klubie, nad dobrą formę Durdały :)) jeszcze raz dzięki z tego miejsca, na szczęście teraz z formą centrów i skillami powinno być dużo lepiej.
Szkoda tylko, że pozostaje nam walka o pietruszkę :)

This Post:
00
106800.425 in reply to 106800.420
Date: 12/16/2009 10:38:20 AM
Overall Posts Rated:
2222
Dobra, dobra. Imbecylem nie jestem, więc nie bawmy się w durną retorykę.
Sam kontakt ze skautem nic nie daje. I jakbyś chciał tego nie zanegujemy. Jeśli wiem co trenuje zawodnik i wiem że nie otrzyma nagle treningu w stylu "rzut z wyskoku dla całej drużny" to raczej wiele nie mogę. Jeśli zawodnik będzie trenował wedle wskazówek to nic więcej nie uda się wskórać.

Rozumiem i szanuję Twoje podejście, ale nie okłamujmy się. Ta gra jest prosta. Trening i wszystkie zależności tegoż można rozpisać w 15 minut. Kontaktowanie się z właścicielem co chwila zwyczajnie niema sensu.

Osobiście lubię dialog, ale tam gdzie ma on treść.

This Post:
00
106800.426 in reply to 106800.409
Date: 12/16/2009 10:50:46 AM
Overall Posts Rated:
299299
jedź mu defa !!!! to podstawa :))

From: Janek

This Post:
00
106800.427 in reply to 106800.384
Date: 12/16/2009 10:59:31 AM
Overall Posts Rated:
1010
a gdyby się wkleiło tylko same skille? ale zawodnik już byłby na TL, w sumie to nie byłaby bezpośrednia reklama;p
to legalne by było?;p

This Post:
00
106800.428 in reply to 106800.423
Date: 12/16/2009 11:01:16 AM
Overall Posts Rated:
299299
Ale masz fajnego nicka :)

musiałem w końcu zmienić :) bo chyba 90% sądziło, że Skorupski, to moje prawdziwe nazwisko :]

This Post:
00
106800.429 in reply to 106800.428
Date: 12/16/2009 11:02:52 AM
Fragmin Team
III.7
Overall Posts Rated:
11191119
a teraz te same 90% będzie sądziło, że PL U21-Coach to Twoje prawdziwe nazwisko... :}}

This Post:
00
106800.430 in reply to 106800.425
Date: 12/16/2009 11:10:23 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40914091
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Dobra, dobra. Imbecylem nie jestem, więc nie bawmy się w durną retorykę.

Nie wiem kim jesteś, bo Cię nie znam. Wiem, że na pewno masz zapał i odpowiednią wiedzę, do tego by być scautem i dlatego próbuje stawać w Twojej obronie. Może niepotrzebnie...Obiecuję, że już więcej nic w Twojej obronie nie napiszę.

Sam kontakt ze skautem nic nie daje. I jakbyś chciał tego nie zanegujemy. Jeśli wiem co trenuje zawodnik i wiem że nie otrzyma nagle treningu w stylu "rzut z wyskoku dla całej drużny" to raczej wiele nie mogę. Jeśli zawodnik będzie trenował wedle wskazówek to nic więcej nie uda się wskórać.

Tutaj się według mnie najbardziej mylisz..ale to moje zdanie i nie zamierzam Cię na siłę przekonywać. Każdy ma swoje metody według których współpracuje z właścicielami zawodników. Ja mam inną. Z doświadczenia wiem, że to się sprawdza i w niektórych przypadkach daje się uratować te klika skilli na sezon.

Swoją drogą skąd masz pewność, że taki właściciel zawodnika powiedzmy po 6 tygodniach braku odpowiedzi od scauta nie stwierdzi, że zawodnik nie ma już szans na kadrę? Skoro scaut się nie odzywa to ma prawo stwierdzić, że zawodnik już go nie interesuje i nie będzie się narzucał. Skąd masz pewność, że po przegranym meczu z głównym rywalem, który gra R&G nie zmieni treningu np. na OD bo stwierdzi, że jego zawodnik na kadrę i tak już nie ma szans, a na obwodzie ma największą dziurę? Takich powodów dla których przeciętny V, IV ligowiec jest w stanie zmienić trening jest mnóstwo. Uwierz mi. Sam może tego nie doświadczyłeś bo dla Ciebie gra jest prosta...ale nie dla wszystkich jest taka prosta. Ja uważam, że samo napisanie właścicielowi co ma zawodnikowi trenować na początku sezonu to jednak za mało...

Advertisement