BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Polska-Białoruś

[U21] Polska-Białoruś

Set priority
Show messages by
This Post:
00
138651.44 in reply to 138651.43
Date: 4/5/2010 7:22:30 AM
Overall Posts Rated:
22
tez odemnie powodzenia masz ale wygramy przewaga conajmniej 20 punktami

This Post:
00
138651.45 in reply to 138651.44
Date: 4/5/2010 10:13:15 AM
Overall Posts Rated:
296296
za 15 minut mecz, brak kolejnych powołań, nowy rocznik, naprawde ciekawy jestem jak będzie wyglądał skład i jak zagramy:)
Tyrox, zaspokój mą ciekawośc :P

This Post:
00
138651.46 in reply to 138651.45
Date: 4/5/2010 10:35:15 AM
Overall Posts Rated:
00
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b01ffa328a07acf9.html

A więc zaczynamy Eliminacje ME. W dzisiejszym meczu wybiegniemy w składzie dalekim od optymalnego. Po prostu postawiłem na tych zawodników, którzy są aktualnie w dobrej formie. Stwierdziłem, że nie ma sensu powoływać na ten mecz zawodników w słabej i przeciętnej formie poza tymi dwoma, którzy są w składzie, ale to najlepiej pokazuje dramatyczną formę jaką mamy po pierwszym treningu. Zagramy właściwie 1 piątką, która będzie ubezpieczana przez zawodników w gorszej formie. Nie preferuję takich ustawień, ale idąc za radą naszego poprzedniego selekcjonera U-21 Leszka powołałem na pierwszy mecz minimalną liczbę zawodników (tak naprawdę nie było sensu powoływać innych).
Wierzę, że pokonamy Białoruś i powoli będziemy wprowadzali do kadry najlepszych zawodników.

Dzisiaj zagramy PtB w ataku, oraz spróbujemy pocelować ich w obronie wzmacniając jednocześnie zbiórki.
Zapraszam wszystkich do kibicowania naszej Reprezentacji na czacie. Postaram się do was dołączyć ok. 17!

Let's get ready to rumble!

From: m4ti_

This Post:
00
138651.47 in reply to 138651.46
Date: 4/5/2010 10:37:44 AM
Overall Posts Rated:
2121
From: mucha8

This Post:
00
138651.48 in reply to 138651.47
Date: 4/5/2010 1:34:39 PM
Overall Posts Rated:
1919
gratulację wygranej! bardzo przekonująca po mimo wypadnięcia za 6 fauli najlepiej dysponowanego dzisiaj zawodnika ;pp

This Post:
00
138651.49 in reply to 138651.48
Date: 4/5/2010 2:21:00 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
No właśnie muszę z Vinniem pogadać, bo mimo niezłej skuteczności gra Galocha nie za bardzo mi się dzisiaj podobała :)

@Coach U21 Graty za zwycięstwo mimo problemów kadrowych. Oby teraz było już z górki :)

This Post:
00
138651.50 in reply to 138651.49
Date: 4/5/2010 3:31:05 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Odniosę się do meczu z Białorusią ;)
A więc bardzo się cieszę ze zwycięstwa. Patrząc na to jak to spotkanie się zakończyło, a jak mogło się skończyć to jestem w 100% zadowolony. A więc najpierw taktyka:
- Po pierwsze trafiliśmy w defie, a to zawsze duży handicap
- Po drugie grając 2-3 uzyskaliśmy sporą przewagę w zbiórkach
- Po trzecie...nie zagraliśmy RnG i to chyba najważniejsze ;)

Patrząc na naszą kadrę meczową właściwie wszystko wskazywałoby, że zaatakujemy z obwodu. Ale mówiąc szczerze, spodziewałem się ustawienia strefy na obwód ze strony Białorusi, dlatego szukałem takiego ustawienia, żeby zoptymalizować nasze szanse. I tu powiem bez fałszywej skromności, zagraliśmy najlepiej jak się dało. Na atak spod kosza brakowało nam argumentów rzutowych naszych aktualnych podkoszowych, natomiast PtB gwarantowało nam zbilansowany atak oraz mając przewagę w zbiórkach zapewniło nam ponawianie akcji i szanse na kolejne punkty.

Gdyby Białorusini bardziej uwierzyli we własne możliwości zagrali normala, lub CT (przecież nie mogłem tego wykluczyć, a na nic się z ich selekcjonerem nie umawiałem) oraz gdyby powiedzmy zagrali MtM w obronie to wynik mógłby być...na styku ;) Śmiem więc twierdzić, że w znacznej mierze wygraliśmy dzięki właściwej taktyce.

A teraz personalia:

Miałem do dyspozycji przed tym meczem 4 zawodników w silnej formie (Łuszczewski, Galoch, Rakus, Szczuraszek), 2
2 w porządnej (Medoń, Cieśluk) i 2 w przeciętnej (Podniesiński, Nowaczewski).

Postanowiłem niejako z konieczności, że w pierwszej piątce wystąpią gracze w najsilniejszej formie, dlatego 3 zawodników zagrało na innych pozycjach, niż te na których widziałbym ich w kadrze.

Szczuraszek zagrał na C (widzę go jako PF), Rakus na PF (ma grać jako SF), a Galoch na SF(ma grać jako SG). To przesunięcie wzięło się z tego, o czym już pisałem wielokrotnie-fatalnej formy naszych podkoszowych. Po prostu nie miał kto tam wystąpić. Przy mam okazji mam rozezanie jak ci zawodnicy spisują się na tych pozycjach. Został typowy PG Medoń i on jedyny tak naprawdę zagrał na swojej nominalnej pozycji.
Tak naprawdę więc wybór Galocha na SF to była konieczność, ponieważ Łuszczewski to typowy SG, Medoń PG, więc Galoch mógł zagrać tylko jako niski skrzydłowy.

Oceny w skali 1-10:

Medoń- dobry występ:16 punktów, 10 asyst, 6 zbiórek i 0 (zero!!!) strat, czego chcieć więcej od PG, ocena 7

Łuszczewski- świetne zawody, był nie do zatrzymania dla Białoruskiego odpowiednika, 32 punkty i 8 zbiórek mówią same za siebie, ocena 8

Galoch- jestem bardzo zadowolony z występu Szymona. Biorąc pod uwagę, że na ten mecz nie mieliśmy żadnego nominalnego SF, Szymon zrobił to czego od niego oczekiwałem, czyli kompletnie zneutralizował Białoruskiego SFa (rzucił zaledwie 9 punktów w tym część już po zejściu z parkietu Szymona) oraz dzięki wysokiemu DV zagrał na znakomitej skuteczności, ocena 7 (jego notę obniża 6 fauli, co przyznam szczerze dziwi...)

Rakus- bardzo dobry występ, 18 zbiórek i tyle samo punktów, niestety jego notę obniża aż 24 punkty jego odpowiednika, ocena 7,5

Szczuraszek- nasz najlepszy zawodnik w dzisiejszym meczu, rewelacyjna skuteczność spod kosza, 15 zbiórek i niezła gra w obronie (mimo 100% skuteczności ich centra, ale biorąc pod uwagę że grali LP, zaledwie 6 oddanych rzutów ich C to naprawdę niewiele), ocena 8,5

Cieśluk, Nowaczewski- zrobili to co do nich należało, dali dobre zmiany i nie obniżyli naszego poziomu, zwraca uwagę 7 zbiórek Nowaczewskiego w 14 minut, ocena 7

Podniesieński- nie sklasyfikowany

To tyle z mojej strony. Czekam na Wasze uwagi.

@Mr. President
Przekonałem Cię?

Last edited by vinnie_jones at 4/6/2010 2:16:28 AM

This Post:
00
138651.51 in reply to 138651.50
Date: 4/5/2010 3:37:54 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Co do innych drużyn, to bardzo silni będą Węgrzy, Ukraina na pewno dużo lepsza niż należało się spodziewać (na TL ich świetny PG). Czesi słabsi niż się spodziewałem, ale na pewno nie można ich lekceważyć Podobnie jak Czarnogóry. Już w I kolejce mała niespodzianka w postaci zwycięstwa Szkocji nad Czarnogórą.

This Post:
00
138651.52 in reply to 138651.50
Date: 4/5/2010 3:40:06 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Czy przekonałeś ? :) Powiem tak - do większości nie musiałeś mnie przekonywać, bo zdawałem sobie sprawę z tego, że masz do dyspozycji tylko 8 zawodników z czego jeszcze 2 w przeciętnej formie...
Cały czas mam jednak wątpliwości co do Galocha na SFie...szczególnie w obronie przy strefie 2-3 :) Gdyby u przeciwników zagrał jakiś dobry zawodnik na tej pozycji np potrafiący rzucać z bliska, to byłoby ciężko ;) No ale wygraliśmy, mój zawodnik zagrał w pierwszej piątce więc nie mam co marudzić ;)

PS. Chyba muszę z nim jakąś rozmowę wychowawczą przeprowadzić bo ten skubaniec sporo fauluje jak na obwodowego gracza...

This Post:
00
138651.53 in reply to 138651.52
Date: 4/5/2010 3:52:38 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
No jak powiedziałem, Galoch to typowy SG i zagrał na SF tylko dlatego, że miał silną formę, najlepsze zbiórki spośród naszych SG i oraz po prostu z tego powodu, że nie mieliśmy żadnego nominalnego SFa.

Gdyby na ich SFie zagrał gracz z dobrym IS, to liczyłem się z tym, że pójdziemy na wymianę, Galoch nawrzuca im ile wlazie z obwodu (bo nie sądzę żeby mieli gracza z dobrym IS i dobrym OD), a on podziurawi nas spod kosza. Suma sumarum to my wyszlibyśmy na plusie, bo akcje 3-punktowe są zawsze lepsze niż za 2 ;)

Last edited by vinnie_jones at 4/5/2010 3:54:09 PM

Advertisement