BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP U21] 20. sezona

[REP U21] 20. sezona

Set priority
Show messages by
This Post:
00
218587.43 in reply to 218587.42
Date: 6/4/2012 2:14:03 PM
Overall Posts Rated:
130130
Recimo na današnji tekmi je Mikšič sicer opravil dobro delo v obrambi ,vendar je neučinkovit v napadu zaradi slabega meta pod kosem in razdalje ,poleg tega pa je se bolj play podajalec kot suter, in to se bo neglede na taktiko poznalo,saj bo neglede na skile igralec na poziciji nekoliko več sutiral kot podajal kot na poziciji playa.

Ja,tudi jaz gledam na te stvari enako...
Glede prodiranja in metom pod košem,pa spet nisem več prepričan...Najprej sem bil prepričan,da je potrebno,potem,da ni...sedaj pa ne vem več...morda je kombinacija obojega
l.p.

This Post:
00
218587.44 in reply to 218587.43
Date: 6/5/2012 1:39:18 AM
Overall Posts Rated:
952952
Ko sem razmišljal o tekmi s Francijo, sem se najbolj bal njihovega organizatorja igre, krila in centra (vsi trije odlično pripravljeni). Nisem si mislil, da bodo igrali Teci&Vrzi po tem, ko smo razmontirali Nemčijo, ki je proti nam igrala zunanjo taktiko. Pričakoval sem tudi, da bodo svojega najboljšega branilca pustili na klopi (Quennet) zaradi slabih podaj ter igrali notranjo taktiko. Zaradi tega sem zamenjal poziciji Mikšiču in Jerinu, saj ima Jerin boljši met in naj bi delal težave njihovemu krilu, ki verjetno nima tako visoke zunanje obrambe, da bi ga lahko resno zaustavil.

Mikšič res ni "scorer"; zame je pomemben kot podajalec, dober obrambni igralec in skakalec. Podoben je našemu OI-ju Potepuhu, s tem, da ima slednji malo slabši šut in skok. V ekipo pa nisem smel uvrstiti preveč podajalcev in premalo igralcev, ki lahko zadenejo, zato je Jerin prišel kot naročen za krilo.

Z veseljem sem opazil, da so se moja predvidevanja uresničila in pričakoval tesno tekmo. Na veliko žalost pa je Jerin že v tretji minuti mogel zapustiti igro zaradi poškodbe; kot sem predvideval, ga nasprotno krilo ni moglo držati, žal pa ga je poškodoval v prvi akciji. S tem so nas Francozi prikrajšali za tretji "scoring option" in centra sta nas lahko točkovno držala v igri le prve tri četrtine. Od vseh igralcev prve peterke smo najbolj pogrešali ravno Jerina, saj bi v primeru poškodbe enega od drugih zunanjih dveh igralcev prišel v igro Požlep in naša igra sploh ne bi trpela. Mogoče sem tukaj jaz naredil napako, da nisem Požlepa označil kot menjavo tudi za Jerina.

Skratka, tri četrtine smo držali Francoze, v četrti pa so dobesedno eksplodirali. V prvi polovici zadnje četrtine so bili nezgrešljivi, medtem ko mi nismo mogli zadeti morja iz ladje. Ko smo začeli zadevati, pa je bilo že prepozno. Francoski center in najboljši igralec tekme je igral vseh 48 minut in še posebej dobro zadeval v zadnji četrtini, ko sem pričakoval, da ga bo zmanjkalo. Sami smo imeli odlične menjave na centrskih pozicijah in ravno tu sem videl našo prednost, ki pa je nismo uspeli vnovčiti. Po tekmi sem od Francoskega selektorja izvedel, da ima njihov center vzdržljivost 5, kar ni nič posebnega (skoraj vsi naši igralci prve peterke in menjave imajo tako ali še boljšo).

Malo mi je žal, da sem šel na "ziheraški pristop" in nisem preizkusil česa novega. Ampak kot sem že napisal, smo šli na zmago. Francoski selektor je izbral odlično taktiko: z Low Postom se je osredotočil na svojega centra, ki je zaradi odlične pripravljenosti edini lahko pariral našim, njihov play pa je bil tudi poglavje zase. Noben drug igralec razen rezervnega playa nas ni posebej ogrožal, zato moram še enkrat ponoviti, da smo tekmo izgubili s slabšim napadom. Hkrati tudi upam, da bosta Požlep in Jerin imela boljšo pripravljenost proti Grkom, saj nisem zadovoljen z našim playem. ž

Tako. Pred nami je ena od dveh odločilnih tekem. Grčijo moramo zmagati, če se želimo uvrstiti v naslednji krog. Zato spet pozivam vse trenerje, da pazijo na minute reprezentantov, saj bomo le tako lahko parirali močni Grčiji.

This Post:
00
218587.45 in reply to 218587.44
Date: 6/5/2012 3:57:45 PM
Overall Posts Rated:
11
škoda tega poraza. C in KC sta se res odrezala ampak zunanja linija pa ne zna zadet. upajmo da bodo v obrambi nadoknadl slabši napad.

upajmo na najbolše ;-J

This Post:
00
218587.46 in reply to 218587.45
Date: 6/8/2012 2:19:23 AM
Overall Posts Rated:
952952
Pred petkovim treningom ne morem reči, da sem zadovoljen z minutami naših reprezentantov. Kot ponavadi imamo svetle izjeme.

Grims je odigral perfektnih 65 minut. Žal je to igralec, ki še na klop težko pride, kaj šele v prvo postavo.

Vrabič: 67 minut, odlično. Žal ne bo mogel preskočii na odlično pripravljenost, pa tudi sicer to ni igralec za prvo postavo.

Jerin: Zippo80 je žal naletel na nasprotnika, ki je predal tekmo in Jerin bo imel 70 minut. Ampak ker je tudi prejšnja dva tedna imel okoli 70 minut, pričakujem dvig forme.

Mikšič: Končno igralec prve peterke z brezhibnimi minutami. KK Ohonica odlično trenira.

Tomo Kordiš: Eden naših najboljših igralcev je po tednu dobrih minut spet odigral tri tekme, čeprav mi je lastnik obljubil, da tega ne bo več počel. Škoda.

Šmit: Odlične minute, žal pa domnevam, da ga lastnik trenira dvopozicijsko. Spomnem se njegovih skillov pri 18. letih, ko sem ga hotel kupiti v "paketu" z Anžicem. Na koncu ga je dobil ta Kanadčan, ki mi je obljubil, da ga bo odlično treniral. Žal ni držal obljube in čeprav je Šmit zelo dober multiskill igralec, mu veliko manjka pri primarnih skillih.

Anžic: Zanj sem planiral, da bo imel lepih 63 minut in če bi preskočil v zunanji obrambi ter na pripravljenost odličen, bi verjetno igral v prvi postavi. Žal se je igralec, ki ga je Anžic menjal, zelo zgodaj poškodoval v pokalu in 74 minut kaže, da bo izpadel iz prve postave.

Kapl: Kaj naj rečem...ne samo, da ima le sila slabih 37 minut, poleg tega še celega treninga ne bo dobil. Če bo tako nadaljeval, kmalu še za klop ne bo dovolj dober. V čemu je smisel treniranja igralca cele tri sezone, če potem nič ne igra?

Jan Majer: LA Leakers in KK Ohonica sta dva izmed klubov, ki najbolje delata s svojimi treniranci. Tudi ta teden je Majer dobil zelo lepih 61 minut ter poln trening.

Tilen Potepuh: Naš "Argentinec" je spet imel zelo lepe minute (65) in poln trening. Žal težko rečem, da je kompleten igralec, zato zna biti, da bo kljub dobri formi v ponedeljek prvič začel na klopi.

Dean Lopič: Super minute in poln trening. Se vidi, kdo ga trenira. Če izboljša skok in obdrži odlično pripravljenost, se lahko bori z Majerjem za prvo postavo.

Požlep: Končno zelo lepe minute. Pričakujem velik dvig forme. Požlep, Jerin in Mikšič so naši trije najboljši zunanji igralci in le z njihovo odlično pripravljenostjo lahko upamo na preboj v drugi krog.

Tihomir Purkart: Če bi imel le malo višjo zunanjo obrambo, bi Tihomir bil naše elitno notranje krilo. Dobil je poln trening, a na žalost ima premalo minut (le 54). Vseeno upam, da se mu bo dvignila forma.

David Jeranko: Naš najboljši notranji igralec. Spet dobil standardno dobre minute in poln trening, za kar smo lahko hvaležni njegovemu Italijanskemu menedžerju.

Tako. Minute niso popolne, a vsaj pri prvi postavi zelo blizu temu. Največje vprašanje pred današnjim treningom je, če lahko Jerin toliko dvigne formo, da postane ena od naših treh opcij v napadu oz. štirih, če bo v prvi postavi igral tudi Požlep, ter ali bo Mikšič šel na odlično pripravljenost in prevzel naloge prvega playa.

This Post:
00
218587.47 in reply to 218587.46
Date: 6/8/2012 2:31:54 AM
Overall Posts Rated:
952952
Na srečo imaj Grki pri večini igralcev slabše minute kot mi. Še posebej pri centrih in najboljših zunanjih igralcih bodo imeli težave, kar je voda na naš mlin.

Zaenkrat nisem dobil še nobenega "TIE deala" in ga po mojem tudi ne bom. Naša tekma je za Grke ena izmed najpomembnejših iz te skupine, saj smo oboji v igri za drugo mesto (prvo bodo verjetno osvojili Estonci ali Francozi), zato mislim, da tega TIE deala tudi ne bo.

This Post:
00
218587.48 in reply to 218587.47
Date: 6/8/2012 3:13:59 AM
NK AFRICA
SKL
Overall Posts Rated:
169169
Težko je s temi minutami, mogoče je lažje pri članih ko ekipa kupi igralca z 200k plače ve da je tak igralec s slabo pripravljenostjo enakovreden odlično pripravljenemu igralcu z več kot pol manjšo plačo!! So pa tud katastrofalne izjeme
Si mu ti predlagal tak dogovor? Zagotovo je za oba najboljš da pridobita na razpoloženju... Sploh zato ker oba vesta da je to odločilna tekma in zmagovalec bi bil z višjim razpoloženjem zelo blizu tako željenemu drugemu mestu.

This Post:
00
218587.49 in reply to 218587.48
Date: 6/8/2012 3:21:56 AM
Overall Posts Rated:
952952
Nisem mu še nič predlagal. Najprej čakam trening, potem pa bomo videli. Po mojem bomo glede pripravljenosti na boljšem kot Grki, zato mu bom verjetno predlagal TIE, da

This Post:
00
218587.50 in reply to 218587.49
Date: 6/8/2012 5:23:47 AM
Overall Posts Rated:
22
Lepo si to napisal :D edina stvar ,ki je nemogoca je da bi Lopic na racun skoka prisel v prvo postavu ,ker ce bi treniral skok bi ga Majer posledicno tudi... LP Borut

This Post:
00
218587.51 in reply to 218587.50
Date: 6/8/2012 6:04:54 AM
Overall Posts Rated:
952952
Aha, točno ja...no, saj ne bi bilo nič hudega, če bi Majer enkrat preskočil v skoku Ja če ne skok, pol pa obramba pod košem...

This Post:
00
218587.52 in reply to 218587.51
Date: 6/8/2012 6:22:53 AM
Overall Posts Rated:
22
Ja zdaj treniram obrambo in met potem bom pa skok .)

This Post:
00
218587.53 in reply to 218587.52
Date: 6/8/2012 12:09:23 PM
Overall Posts Rated:
170170
Ne razumem zakaj vsi kritizirate Kapla, saj ima drugi največji DMI v ekipi z dobro formo...

Advertisement