Po zdecydowanym zwycięstwie nad Chinami, przychodzi Nam grać myślę dużo trudniejsze spotkanie - z Francją.. aktualnie 2 w rankingu.
Opis tu:
(232750.192)Z tą reprezentacją za mojej kadencji gralismy w kazdym sezonie! O dziwo, w każdym z tych trzech spotkań wychodziliśmy zwycięsko! Czy jest szansa na podtrzymanie tej passy? Francuzi do MŚ musieli przeciskac się przez baraże, w których zdązyli stracić ciut enta. W pierwszym meczu MŚ przegrali po fascynującym meczu z USA 115-102, grając niższym nastawieniem (o czym juz wspominałem). Bardzo dobrze w tym meczu spisali sie gracze grający na SG/PF/C, trafiając 34 rzuty na wszystkie 43 celne Francuzów.Myślę, że jestesmy jednak odpiowiednio przygotowani do tego starcia, które niewątpliwie zaważy na dalszym przebiegu mistrzostw.
W Naszej kadrze drobne zmiany - nie zagra Olaf Wilkanowski, który będzie pauzował przez 2 tygodnie.. Pod kosz zostali jednak powołani Nasi obecnie dwaj najlepsi podkoszowi - Kudliński oraz Kownacki, którzy mam nadzieję zrobią różnicę. Mając przed sobą mecze z Rosją oraz USA, postanowiłem na razie nie ryzykować i nie powoływać innych graczy, jeśli nie są w maksymalnej formie. Oby na Francuzów to wystarczyło, następnymi przeciwnikami będziemy martwić się w kolejnych tygodniach ;)
Na mecz zapraszam jutro o 19:30! Do boju Orzełki :D