BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
243053.43 in reply to 243053.42
Date: 6/13/2013 4:07:14 PM
Overall Posts Rated:
913913
Zdravím,

taky se přidám a to z důvodu, že mě opravdu zaujal počet příspěvků na foru a ty neuvěřitelné slohové práce, ke kterým jsem se dostal až ted - čas není vůbec.

Takže můj souhrn a pár postřehu.

1) rwystyrk - jde absolutně poznat, že BB prostě hrát nepřestaneš;)

2) honzaa - snažil jsem se pročíst vše, cos napsal (půlku už si nepamatuju:) a jevíš se jako super kandidát, ale ne pro U21, spíše pro NT! Pokud jsi sledoval minulou diskuzi, pdporoval jsem jasně snahu flumpinky a z toho je jasné, že je mi U21 taky naprosto ukradená a naprosto nic nepřinaší ani z hlediska trenérských schopností. Z tohoto důvodu ti možná hlas nedám a budu doufat v tvou kandidaturu na NT - čím dřív, tím líp (můžeš se vyjádřit, jestli bys do toho šel a třeba i ostatní manažeři, kteří hlasovali a byli ochotni změnit názor). Bylo by mi líto, kdyby tě právě učinkování bez perspektivy a snahy manažerů (dle mého, daleko více ochotným manažerů se stará o NT) odradilo od této role úplně a neměl bys chut pokračovat dále!
- opět padlo - vnější taktiky jen pokud budou mít slabý perimetr. Nedá se uvažovat zase o využití dobrého JS u podkošáků pči slabších PF/C . Už se to tady kdysi probíralo.
- myslím, že je dobrá doba na to riskovat a raději udělat menší úspěch na úkor zjištění cenných informací o chování se nového enginu.
- pokud rozdělaná práce není úplně dobrá, raději ji zahodit hned, když to zjistíš, než se brzdit daleko delší dobu.
- domlouvání naprosto nesnáším, ale u repre bez něj nic neuhraješ.

3) lukaspp - pochopil jsem dobře, že když se případně nebude dařit u U21, tak to zabalíte? Jako ty s tvou snahou o postup a následný přechod. Proč si myslíš, že budeš užitečný pro U21, když jsi se svým týmem úspěch neměl a raději jsi to vzdal?

4) Lukanois - klidně tě volit budu, absolutně nevím, kam se U21 ubírá a pochybuju, že při daném systému někdy vůbec budeme v kontaktu. Určitě plníš roli pro ty manažery, kteří tyto hráče trénují.

Macros

This Post:
00
243053.44 in reply to 243053.43
Date: 6/14/2013 2:41:50 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
1) rwystyrk - jde absolutně poznat, že BB prostě hrát nepřestaneš;)

Záleží, jak přesně to myslíš ... pokud by se z nich vyklubal někdo, kdo je schopný delší dobu komunitu efektivně směřovat, rád se stáhnu do ustraní a budu v poklidu trénovat nějaké nadějné kluky.
Pokud se v brzké době ukáže, že tady není nikdo, kdo je schopný NT dlouhodobě udržet na úrovni boje o medaile, pravidelné kvalifikace na MS, pak by to asi nemělo smysl a můžu to zabalit úplně, případně si zase v klidu v ústraní vytrénovat nějakého toho hráče na 150-160 součtu (ne nutně čecha) a pak to definitivně zabalit :-)

This Post:
00
243053.45 in reply to 243053.43
Date: 6/14/2013 2:54:27 AM
Overall Posts Rated:
99
Těší mě, že se objevil již druhý manažer, kterému bych se jevil jako vhodný kandidát pro NT, nicméně musím zopakovat to, co jsem již psal v něktrém příspěvku výše. Šel jsem do kandidatury U21 proto, že je to pro mě výzva, nesouhlasím s tím, že je to méněcenná práce. Samozřejmě - NT je priorita, ale pro mě osobně je výzva pokusit se připravit budoucí generace pro U21 tak, aby bylo vidět, že jsem odvedl nějaký kus práce. Vím, že s ročníkem, který je k dispozici nyní, se žádné převratné výsledky udělat nedají, bude to vůbec boj o postup ze základní skupiny. O to víc je zde ta motivace "vychovat" generaci budoucí - úspěšnější.

A další věc - opravdu si myslím, že NT trenér by si měl projít alespoň jedno období U21. Je to pouze můj názor, nikomu nevnucuji.

3) Poprosím lukaspp o vyjádření k tvému dotazu. Pouze za mne - já bych určitě nic nezabalil.

Last edited by honzaa at 6/14/2013 2:55:57 AM

U21 coach
From: Caprfild

This Post:
11
243053.46 in reply to 243053.45
Date: 6/14/2013 3:56:30 AM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Nejlepeší by bylo kdyby si každý trenér co chce kandidovat nejprve vyzkoušel roli skauta a pak šel kandidovat.Je pěkné co má každý za představu,ale realita je hodně jiná.
Zajímalo by mne jak chceš vychovat úspěšnější generaci když třeba v příštích volbách vyhraje někdo jiný ?

From: rwystyrk

This Post:
00
243053.47 in reply to 243053.45
Date: 6/14/2013 4:09:23 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Tohle bude teď spíše zamyšlení, nebudou to otázky.
Zkusím ze svého pohledu popsat rozdíly mezi NT a U21, jak je vidím já.
1) Hlavní rozdíl je ten, že NT je koncepční práce, hráč vytrénovaný pro NT může v týmu hrát 5 i více sezon, v krajních případech až 10. Tzn. že máte okruh manažerů, se kterými spolupracujete dlouhodobě. U21 je práce tak trochu sisyfovská, protože pro každou sezonu budujete nový tým, hráč v U21 odehraje jedinou sezonu, ve výjimečných případech dvě. Tzn. že každý ročník musíte navázat nové kontakty se spoustou manažerů, musíte je všechno učit od píky (od tréninku vlastností po správnou minutáž, která dává nějvětší naděje na slušnou formu) a doufat, že budete natolik úspěšní, že po 3 sezonách z toho bude konkurenceschopný tým.
2) Jelikož jsme na BB počtem uživatelů malá nebo řekněme střední země (podle nějaký starších statistik jsme byli 25., nové jsem rychle nenašel), každopádně tady existuje skupina zemí s několikrát větší členskou základnou. Což dává v draftu pro U21 proti nim mnohem nevýhodnější pozici a je velmi obtížné jim konkurovat za předpokladu, že mají fungující skauting a schopného U21 trenéra.
3) V NT není problém uživatelské základy tak markantní, protože je stejný počet týmů, které hrají první ligu, druhou ligu, což jsou týmy, které by hlavně měly mít finance na to, hráče pro NT, když jim naroste plat, držet
4) v NT stačí, když se v průměru z ročníku podaří vytrénovat 2 hráče, protože tým lze postavit řekněme z hráčů 25 letých až 34 letých a není až takový problém, když má hráč skillama trochu ztrátu při draftu, protože je svým způsobem jedno, jestli svou výkonností doroste do NT v 25 nebo 28 letech
5) Z toho všeho plyne, že v U21 je v podmínkách naší země mnohem těžší dosáhnout nějakého úspěchu v U21 než v NT a ještě těžší je ty úspěchy opakovat, což dokládají i statistiky, NT se již počtvrté v řadě kvalifikovalo na MS, U21 to za celou dobu BB dokázala jednou a jednou neuspěla v dodatečné kvalifikaci. Na ME NT získalo už 4 medaile v řadě (1-2-1) a U21 pouze jednu (0-0-1).
Nicméně to všechno určitě neznamená, že nemá smysl se v U21 o něco pokoušet. Každopádně rozumím těm hlasům, které říkají, že snaha něčeho dosáhnout v U21 nám omezuje potenciální tréninková místa pro NT. Něco taky bude na tom, co říkáš, že je špatné si mezinárodní vody ošahat v U21, než se manažer vrhne na NT.

Pak tady padly dotazy, co budete dělat během příštích 2 sezon, pokud volby nevyhrajete. Já bych doporučil jednu věc, která si myslím, že by byla více než vhodná, pokud to myslíte vážně a chcete se tomu věnovat delší dobu – přihlašte se vítězovi voleb s tím, že byste měli zájem postarat se o skauting ročníku z letošního draftu (a případně i loňského). Předejdete tím tomu, že v příštích volbách se zase budete ucházet o pozici, ve které byste se něco snažili něco uhrát s týmem, který vám připravil někdo jiný a nesplňuje vaše představy.

From: honzaa

This Post:
00
243053.48 in reply to 243053.46
Date: 6/14/2013 4:11:27 AM
Overall Posts Rated:
99
Zajímalo by mne jak chceš vychovat úspěšnější generaci když třeba v příštích volbách vyhraje někdo jiný ?

Tak samozřejmě to bylo myšleno z mé strany tak, že o toto se budu snažit v případě, že budu zvolen trenérem U21. Pokud jím bude zvolen někdo jiný, bude to jeho práce. Já za sebe pak mohu přispět pouze tak, že ve svém týmu budu trénovat hráče s nadějí na U21. Tak mohu přispět jako manažer týmu Spartak Žleby. Jako trenér týmu U21 bych pak měl na starost celkový dohled nad všemi trénovanými hráči, ne pouze nad vlastními.

U21 coach
From: honzaa

This Post:
00
243053.49 in reply to 243053.47
Date: 6/14/2013 5:13:30 AM
Overall Posts Rated:
99
Pár postřehů a komentářů:

1) Této skutečnosti jsem si vědom. Navíc - kolik hráčů, kteří projdou U21 si zahraje i v NT... ? Vím, že se jedná o práci na více frontách - jednak se současným kádrem a především s draftovanými hráči, snažit se o to zabezpečit intenzivní a kvalitní trénink, aby jednou dorostli v úspěšnou generaci.

To co píšeš v ostatních bodech je samozřejmě pravda, proti tomu nelze nic namítnout.

Nicméně to všechno určitě neznamená, že nemá smysl se v U21 o něco pokoušet. Každopádně rozumím těm hlasům, které říkají, že snaha něčeho dosáhnout v U21 nám omezuje potenciální tréninková místa pro NT. Něco taky bude na tom, co říkáš, že je špatné si mezinárodní vody ošahat v U21, než se manažer vrhne na NT.

Já sám za sebe opravdu mám pocit, že předtím než bych případně kandidoval na trenéra NT, bych si rád tuto pozici vyzkoušel u U21. Samozřejmě tvůj argument, že snaha něčeho dosáhnout v U21 nám omezuje potenciální tréninková místa pro NT, beru. Jinak by se asi pracovalo, kdyby týmy už v třetích ligách trénovali od draftu hrače s pot 9-10, kteří mají šanci na NT a rostli tak společně s klubem, jak už tu také zaznělo a týmy v I.lize a II.ligách by si držely reprezentanty, kteří mají už vysoký plat pro týmy ze třetích lig.

Pak tady padly dotazy, co budete dělat během příštích 2 sezon, pokud volby nevyhrajete. Já bych doporučil jednu věc, která si myslím, že by byla více než vhodná, pokud to myslíte vážně a chcete se tomu věnovat delší dobu – přihlašte se vítězovi voleb s tím, že byste měli zájem postarat se o skauting ročníku z letošního draftu (a případně i loňského). Předejdete tím tomu, že v příštích volbách se zase budete ucházet o pozici, ve které byste se něco snažili něco uhrát s týmem, který vám připravil někdo jiný a nesplňuje vaše představy.

Toto pro nás je určitě k zamyšlení a zvážení. Uvidíme, jak dopadnou volby, a jak by se k případné spolupráci postavil zvolený trenér U21.

U21 coach
This Post:
00
243053.50 in reply to 243053.43
Date: 6/15/2013 6:56:23 AM
Overall Posts Rated:
77
Nevím, z čeho usuzuješ, že bych to zabalil/zabalili v případě neúspěchu u U 21? Nikde jsem nic podobného neuváděl, naopak o něco výše deklaroval, že nepočítám, že by honzaa v případě zvolení byl u U 21 jediný cyklus a pak přecházel k NT. Jdeme do toho s dlouhodobým záměrem.

Ano, minimálně letošní klubová sezóna byla hodně neúspěšná. Nebudu spekulovat co by kdyby, ale od finále mě dělila jediná vteřina a postupuje tým, který dlouhodobě porážím o desítky bodů. Na druhou ligu jsem byl připraven jak arénou, tak i kádrem, do kterého bych si za postupový bonus koupil posledního hráče a věřím, že bych nebyl do počtu.

Postup jsem nevzdal, naopak letos při rozložení sil bych byl hlavním kandidátem. Problémem bylo, že už třetí sezónu bych čekal jen na ten jeden jediný zápas - semifinále konference a přistihl se, že by to mohlo vést ke snížené koncentraci. Hra už mi nedávala, co by měla, tak jsem svůj záměr začít trénovat urychlil a přehodnotil tak klubovou strategii.

Je mi jasné, že U 21 by nebyla jednoduchou štací, spousta problémů je výše ve fóru jasně popsána. Já sám za sebe mohu říci, že pokud by se podařilo přesvědčit manažery hráčů s nejvyššími poty k tréninku nebo alespoň k včasnému prodeji, tak abychom nemuseli takové hráče škrtat ze seznamu možných U 21 adeptů (jen za tohoto předpokladu se můžeme bavit o šanci na nějaký mezinárodní úspěch) , byl by to veliký úspěch. Stejně tak jako osvěta U 21 v české komunitě po fórech. Možná je to opravdu veliký náklad pro někoho, kdo jde do toho poprvé bez zkušeností a má zájem pracovat pro celou komunitu, nejen pro svůj tým, ale nebojíme se a dali bychom tomu maximum.

* U 21 scout *
This Post:
00
243053.51 in reply to 243053.50
Date: 6/15/2013 3:32:40 PM
Overall Posts Rated:
913913
Usuzoval jsem z tohoto:
Po dvou neúspěšných pokusech projít do druhé ligy stavím momentálně klubové zájmy na druhou kole.

Ale nebral jsem to nijak zle a ted jsi me presvedcil.

Opet rikam, ze bych bral vice na trenera NT, duvody vyjmenoval rwystyrk a vy se hodite daleko vice na koncepcni praci se stabilne se rozvijejicim tymem, nez kazdou sezonu hazet hrach na stenu (presvedcovani a zaucovani manazeru, kteri o to nestoji).

Hlas vam nedam, duvod je u me jasny. Snad ho chapete.

This Post:
00
243053.52 in reply to 243053.51
Date: 6/16/2013 6:10:42 AM
Overall Posts Rated:
99
Hlas vam nedam, duvod je u me jasny. Snad ho chapete.

V pořádku, tvůj názor respektuji.

U21 coach