Witam,
tak sobie czytnalem Rulesy, forum, poradniki itp. i mam pewne pytanka - jesli przeoczylem gdzieś to sorka ;)
1) W Roosterze mamy przy zawodnikach ich najlepsza pozycje. Zakladam ze jest ona wyliczana na podstawie engine’a gry. A czy jak się trenuje jakies inne skille i zawodnik stanie się lepszy na innej pozycji to zmieni się to także w roosterze? (czyli mówiąc krotko jest najbardziej wiarygodna ocena na jakiej pozycji zawodnik się będzie najlepiej spisywal w danym momencie)
2) Próbując dalej ocenic wage poszczególnych skilli tak sobie porównałem kilka miejsc (bo w Rulesach nie znalazłem nic oficjalnego ;) i bardzo pomocna wydaje się być ich ocena w topicu dla nowych graczy (
(11884.1)).
Jednak czy to zakrawa na jakąś oficjalną wersję gry czy to raczej wymyślił jakiś ‘koszykówkowy spec’, ale być może nie do końca to jest zgodne z enginem gry? Co ciekawe np. przy takim SG, rzekomo outside defence jest trzecia, czyli jakby mało ważna a np. w programiku Buzzer Control w domyślnych ustawieniach ma ona najwyższą wagę i mi tez się wydaje że w końcu u Guarda ta obrona dosyć się liczy…
Zatem które przedstawienie wartości stosunku skilli do roli wydają się być najbardziej bliskie grze? (w topicu dla nowych graczy, BBguida czy moze ktorys z programikow)
I który program do pomocy wydaje się być najlepszy (sugestie odnośnie pozycji zawodników wydają się być najtrafniejsze) – Buzzer Control, BBS czy jeszcze coś innego?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdro
Last edited by bulluk at 9/1/2008 11:41:10 AM