Pred petkovim treningom ne morem reči, da sem zadovoljen z minutami naših reprezentantov. Kot ponavadi imamo svetle izjeme.
Grims je odigral perfektnih 65 minut. Žal je to igralec, ki še na klop težko pride, kaj šele v prvo postavo.
Vrabič: 67 minut, odlično. Žal ne bo mogel preskočii na odlično pripravljenost, pa tudi sicer to ni igralec za prvo postavo.
Jerin: Zippo80 je žal naletel na nasprotnika, ki je predal tekmo in Jerin bo imel 70 minut. Ampak ker je tudi prejšnja dva tedna imel okoli 70 minut, pričakujem dvig forme.
Mikšič: Končno igralec prve peterke z brezhibnimi minutami. KK Ohonica odlično trenira.
Tomo Kordiš: Eden naših najboljših igralcev je po tednu dobrih minut spet odigral tri tekme, čeprav mi je lastnik obljubil, da tega ne bo več počel. Škoda.
Šmit: Odlične minute, žal pa domnevam, da ga lastnik trenira dvopozicijsko. Spomnem se njegovih skillov pri 18. letih, ko sem ga hotel kupiti v "paketu" z Anžicem. Na koncu ga je dobil ta Kanadčan, ki mi je obljubil, da ga bo odlično treniral. Žal ni držal obljube in čeprav je Šmit zelo dober multiskill igralec, mu veliko manjka pri primarnih skillih.
Anžic: Zanj sem planiral, da bo imel lepih 63 minut in če bi preskočil v zunanji obrambi ter na pripravljenost odličen, bi verjetno igral v prvi postavi. Žal se je igralec, ki ga je Anžic menjal, zelo zgodaj poškodoval v pokalu in 74 minut kaže, da bo izpadel iz prve postave.
Kapl: Kaj naj rečem...ne samo, da ima le sila slabih 37 minut, poleg tega še celega treninga ne bo dobil. Če bo tako nadaljeval, kmalu še za klop ne bo dovolj dober. V čemu je smisel treniranja igralca cele tri sezone, če potem nič ne igra?
Jan Majer: LA Leakers in KK Ohonica sta dva izmed klubov, ki najbolje delata s svojimi treniranci. Tudi ta teden je Majer dobil zelo lepih 61 minut ter poln trening.
Tilen Potepuh: Naš "Argentinec" je spet imel zelo lepe minute (65) in poln trening. Žal težko rečem, da je kompleten igralec, zato zna biti, da bo kljub dobri formi v ponedeljek prvič začel na klopi.
Dean Lopič: Super minute in poln trening. Se vidi, kdo ga trenira. Če izboljša skok in obdrži odlično pripravljenost, se lahko bori z Majerjem za prvo postavo.
Požlep: Končno zelo lepe minute. Pričakujem velik dvig forme. Požlep, Jerin in Mikšič so naši trije najboljši zunanji igralci in le z njihovo odlično pripravljenostjo lahko upamo na preboj v drugi krog.
Tihomir Purkart: Če bi imel le malo višjo zunanjo obrambo, bi Tihomir bil naše elitno notranje krilo. Dobil je poln trening, a na žalost ima premalo minut (le 54). Vseeno upam, da se mu bo dvignila forma.
David Jeranko: Naš najboljši notranji igralec. Spet dobil standardno dobre minute in poln trening, za kar smo lahko hvaležni njegovemu Italijanskemu menedžerju.
Tako. Minute niso popolne, a vsaj pri prvi postavi zelo blizu temu. Največje vprašanje pred današnjim treningom je, če lahko Jerin toliko dvigne formo, da postane ena od naših treh opcij v napadu oz. štirih, če bo v prvi postavi igral tudi Požlep, ter ali bo Mikšič šel na odlično pripravljenost in prevzel naloge prvega playa.