Οι ρόλοι στο motion της επιλογής μου.
H επίθεση σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύπλοκο ζήτημα και δεν ισχύει καθόλου η αρχή ''όσο πιο ψηλό το skill τόσο πιο καλός ο παίχτης''.
Το καθοριστικό για την επίθεση είναι να έχουμε σχεδιάσει σωστά την ομάδα μας και να έχουμε αναθέσει ρόλους σε κάθε παίχτη και θέση. Ακολουθεί λοιπόν μία σύντομη περιγραφή για το πως θέλω εγώ να στήσω το motion που παίζω. Δεν τα έχω καταφέρει ακόμη αλλά προσπαθώ
Θέση PG: Ρόλος κυρίως οργανωτικός και όσο το λιγότερο εκτελεστικός γίνεται (οικονομικοί λόγοι). Θα ήθελα μέτρια προς μεγάλη συμμετοχή στην επίθεση (όγκος) με ανεκτή ποιότητα (θετικότητα). Επειδή όπως είπα στην αρχή ο ρόλος θα είναι κυρίως οργανωτικός θέλουμε υψηλές τιμές στο (team work).
Για να μπορεί να μείνει σταθερά στον ρόλο του πρέπει να ''βλέπει'' μπροστά του πολλές και ισχυρές απειλές από τους συμπαίχτες του ώστε να πασάρει και να μην σουτάρει.
Θέση SG: Η θέση αυτή θα είναι η δεύτερη πιο ισχυρή απειλή μετά τον SF. Ρόλος κυρίως εκτελεστικός με μέτρια στοιχεία οργανωτικότητας. Η θέση αυτή αντιμετωπίζει συνήθως την πιο ισχυρή OD του αντιπάλου, ενώ ταυτόχρονα το motion της δίνει μεγάλο όγκο θέλουμε δεν θέλουμε!
Εάν βρίσκαμε τρόπο να περιορίσουμε έστω και λίγο τον όγκο (με υψηλή θετικότητα) θα ήταν καταπληκτικό.
Θέση SF: Ρόλος εντελώς εκτελεστικός. Η λογική είναι να ''ματώσουμε'' τα βαριά 3άρια του Look Inside. Θέλουμε υψηλό όγκο με μεγάλη θετικότητα. Εάν τα έχουμε τότε δεν θέλουμε team work. Αυτό γιατί θέλουμε να παίρνει αυτός τις επιθέσεις!
Είναι σημαντικό να τον κλειδώσουμε σε εκτελεστικό ρόλο γιατί το motion φορτώνει όγκο κυρίως στο 2 και στο 3.
Θέση PF & C: Όπως έχουμε ήδη πει ένα σύστημα (πλην patient) θέλει 2,5 απειλές για να λειτουργήσει. Το PF μαζί με τον C θα αποτελούν αυτή την μισή απειλή.
Τι θέλουμε από αυτούς;
Θέλουμε όταν έχουν μικρό όγκο να έχουν μεγάλο team work. Αυτό σημαίνει ότι κυκλοφόρησαν την μπάλα σωστά.
Θέλουμε όμως καθώς ανεβαίνει ο όγκος (άρα έχουν και απειλές) να έχουν και σχετικά υψηλή θετικότητα (δηλαδή πήραν εύστοχες επιθέσεις).
Τα παραπάνω ισχύουν λίγο πιο πολύ για τον PF γιατί είναι λιγότερο ''βαθύ'' match up
Συνολικά: Η κεντρική ιδέα είναι να φτάσουμε πάντα στις 2,5 απειλές. Μία είναι το SF (η πιο ισχυρή). Στην απλή λογική που έγραψα δεύτερη απειλή είναι ο SG και την μισή την αποτελούν το 4 και το 5 μαζί.
Μία πιο φινετσάτη ιδέα θα ήταν να ανεβάσουμε την οργανωτικότητα στο 2 και τις απειλές στο 4 και 5. Δηλαδή να έχουμε μία καθαρή απειλή στο 3, και 3 δορυφορικές στο 2,4 και 5. Είναι όμως πολύ δύσκολο να βρεθούν οι παίχτες!
Σε κάθε περίπτωση το PG είναι η ''καρδιά'' των συστημάτων και λειτουργεί κυρίαρχα οργανωτικά.
Για να το συνδέσω και με τα στατιστικά που θέλω να εξηγήσω (θετικότητα, όγκος, work rate) ας γράψω 2-3 hints.
α) Όσο πιο σημαντικός είναι ο ρόλος στο σύστημα τόσο πιο μεγάλος πρέπει να είναι ο όγκος.
Π.χ το 4 με το 5 μοιράζονται μια λειτουργία οπότε θα έχουν μικρό όγκο
β) Όσο πιο εκτελεστικός καθαρά είναι ο ρόλος θέλουμε και θετικότητα και μικρό team work
Π.χ το SF στο παράδειγμα
γ) Οι αδρανείς παίχτες (το 4 και το 5) θα έχουν πυκνά-συχνά μικρό όγκο, οπότε για να έχουν υψηλή θετικότητα πρέπει να έχουν υψηλό team work
Τώρα θα ήταν λογικό να παρουσιάσω τους αριθμούς για την ομάδα μου ανά θέση και να δείξω την ανάλυση και τα συμπεράσματα.
Όμως έγραψα πριν τα επιθετικά skill των παιχτών μου.
Όποιος έχει όρεξη ας κοιτάξει τα skill και ας σκεφτεί εάν οι παίχτες είναι και γιατί, κατάλληλοι για τους ρόλους που έγραψα.Αύριο λογικά κάποια στιγμή θα γράψω και το τεχνικό κομμάτι της ανάλυσης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως οι αριθμοί μας λένε μεγάλο κομμάτι της αλήθειας
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές