Ad 1. Dla mnie kadra kojarzy sie z reprezentacją, stąd mój wybór, by byli zawodnicy, podobnie jak w HT.
Mi się nie od razu kojarzy z kadrą, ale dyskutować na ten temat wcale nie mam zamiaru :) Zostaje jak jest, nie zamierzam tego zmieniać - po co się narażać ;)
Ad.2 Tu zdecydowanie kierowałem się HT - uważam, że im więcej podobieństw, tym łatwiej będzie się odnaleźć w grze większości nowych graczy, a to ozancza, że może sie nie zniechęcą tym, że tu jest inaczej.
A mnie się w sumie podoba, jak jest inaczej, ale wcale nie zamierzam kruszyć o to kopii :). Zostaje jak jest. Choć myślę, że tam, gdzie nie specjalnie będzie to przeszkadzać można powprowadzać pojęcie "sparingu", bo przecież tym słowem najczęściej się posługujemy mówiąc o "wyzwaniach". Ale nie ma co się o to spierać IMHO ;)
Natomiast nie ma co wszczynać dyskusji akademickich nad pewnymi rzeczami
Podpisuję się pod tym obiema rękami :) Dlatego już żadnych dyskusji nie wszczynam. Jeżeli coś zmienię, a Wam się nie spodoba, to zdaję sobie sprawę, że rozpocznie się na ten temat dyskusja, a wtedy zawsze będzie można wrócić do starych ustawień ;)
Zdaję sobie sprawę, że pewne rzeczy mozna było przetłumaczyć inaczej, ale mam watpliwość, czy zmienianie teraz wielu rzeczy ma sens.
Odstawiliście przy tłumaczeniu BB tak świetną robotę (na prawdę), że nie ma zbyt wielu rzeczy do zmieniania (serio).
Szlifowanie do perfekcji - niekoniecznie, jeśli to są rzeczy, do których juz się przyzwyczailiśmy i się sprawdzają, choć jakiś synonim lepiej by oddał tłumaczenie.
Jedyne co staram się w miarę możliwości zrobić, to wyłapać rzeczy, które BB-cy zapomnieli dać do tłumaczenia z powodu brakujących tagów oraz jeżeli jest to możliwe ujednolicić tłumaczenie w kilku miejscach - bo czasem widać, że różne fragmenty strony były tłumaczone przez różne osoby. No i kilka zmian dotyczących wyświetlania pewnych elementów strony, aby kolumny uzyskały nieco większą szerokość, lub też wiersze się nie zawijały itp. (z reguły to gracze zwracają mi na to uwagę).