אני יוסיף מההבנה שלי את הפוטנציאל מנסיון די גדול עם ההתקדמות של שחקנים שאימנתי אישית ובעיקר ממעקב אחרי ההתקדמות של מעל 200 שחקנים בעונה וחצי האחרונות בכל הגילאים הצעירים, הפוטנציאל משפיע על קצב ההתקדמות בשלבים השונים בלי שום קשר ,כמו שנאמר כבר, למשכורות. יש האטה בקצב של ההתקדמות-ולעולם לא הפסקה מוחלטת, בשלבים שונים עפ"י הגיל והפוטנציאל יחד. אבל הקצב זהה בשלבים הראשוניים. כלומר שחקן פוטנציאל 5 ופוטנציאל 10 ישתפרו באותו קצב בכל השבועות הראשונים שלהם ולפעמים בהתאם לגובה ולשילובי תכונות יכול להיות לפעמים אפילו יתרון ל5.. כללית קצב העליה לפוטנציאל 5 ימשיך להיות גבוה ואיכותי עד גיל 20. בשבועות של אמצע גיל 21 מתחילים להרגיש את ההאטה המשמעותית, מה שזה אומר בעצם-ששחקן פוטנציאל 5 יכול להיות תותח על ברמת רוטציה/קרוב לרוטציה של נבחרת צעירה אם הוא מאומן בקצב שיא מגיל 18 ועד 20+ הכל שאלה של ניצול הגיל המוקדם לאימונים מקסימליים.פוטנציאל 6 מגיע בקצב גבוה עוד כמה שבועות קדימה לרמה גבוהה מאוד עד שמתחיל האטה וכן הלאה עם הפוטנציאלים השונים.אפשר להגיע לשחקנים מדהימים בפוטנציאל 6-7, ובפועל הפערים שיש לטובת פוטנציאלים 9 ומעלה בגילאים הצעירים היא בעיני אך ורק כי מראש מי שקונה שחקן כזה מביא אותו כדי לאמן אותו-מאמין בו שיהיה תותח ולכן משקיע עליו הרבה יותר אימונים.באימונים עצמם בין 7 ל10 לא ראיתי שום הבדלים עד גיל 21 בכלל ולדעתי הם מופיעים רק כמה שבועות אחרי גיל 21.
אז ההמלצה שלי לכולם במיוחד בליגות נמוכות- לא למכור את הישראלים שלכם מהדראפט אם יש תכונות סבירות ופוטנציאל 5-6 ומעלה שווה לשמור אותם ולאמן כל שבוע אימון עמדה אחת, רוצים כסף? תמכרו אותם כשימצו את הפוטנציאל בגיל 21 ותתחילו לאמן אחרים , ככה תעזרו לעצמכם כלכלית גם במכירה שלהם וגם עד אז ברווח על מקומיים ממרצ'נדייז ותעזרו גם לנבחרות ישראל.
אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...