BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21re esélyesek vására - 13. szezon

U21re esélyesek vására - 13. szezon

Set priority
Show messages by
This Post:
00
149316.45 in reply to 149316.44
Date: 7/26/2010 6:31:46 AM
Overall Posts Rated:
55
Nincs miért elnézést kérni, mert az U21-es csapat játékosaiból elég sok válogatott is lesz, ezért össze kell dolgoznunk. Személy szerint szeretem, ha valaki elmondja, amit gondol a témáról, szerintem később se fogd vissza magad. :)
Egy-két dolog eszembe jutott a követelményekről, mégpedig, hogy még mindig túl 'DH-sak' és alacsonyak a követelmények belső skillekre. Vannak taktikák, ahol jól jön egy jó belső skill-ű BD is, aki talán nem olyan jó kívül, de erősebb lenne belül.
Azt nem tudom, hogy válogatott szinten mennyire fontos, hogy legyenek ilyen belső BD-k (elvileg megoldható egy multi skillesebb ECS-al is a feladat)? Ha szükségesnek érzitek, hogy mondjuk 30%-ban ilyen játékosok is legyenek, akkor kidolgozzuk rájuk is a követelményeket, ebben segíthetnétek és megbeszélhetnéd Vendával is.

This Post:
00
149316.46 in reply to 149316.45
Date: 7/26/2010 7:06:28 AM
Overall Posts Rated:
55
Hogy konkrétan számokban pl a belső skilleknél mi az elvárás:
ECS: 2p+Bv+Le=38
BD: 2p+Bv+Le=14
DH: 2p+Bv=10
Szerintem a BD és az ECS között túl nagy a különbség, ezért a viszonylag magas multis játékosok (208cm körüli) elkallódnak, mert a magasságukból adódóan a külső skilleket lassan lehet edzeni. Ecs-nek és C-nek alacsonyak, ott is viszonylag lassabban fejlődnek, de ha lenne egy ilyen kategória, akkor helyükre kerülhetnének. Ezért kérdeztem, hogy van-e szükség válogatott szinten, mert ha nincs, akkor nem érdemes erőlködni.

This Post:
00
149316.47 in reply to 149316.46
Date: 7/26/2010 7:43:15 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ha minden jól megy, akkor lesznek ilyenek. Már van kezdeményezés, és Vendaballal beszéltünk is tulajokkal hasonló ügyben.

A kérdésedre a jó válasz a taktikában keresendő. A legkézenfekvőbb a 2 pontos erőltetése vagy éppen a higgadt közeli, amikor tényleg jól jön az, ha van egy olyan eredetileg ECS-nak edzett játékos, akinek az alapskill edzését követően fel lehet hozni a tempóját és a külső védekezését, jó esetben a labdavezetését is. Ha szabad ennyi kulisszatitkot elárulni, hasonló edzések most is folynak, elsősorban a C és ECS poszt multisabbá tételére, de ezek a játékosok már nem állnak messze egy jó belső bedobótól.

Tudomásom szerint jelenleg is van olyan 18 éves 2 méter feletti tehetség, akinek a dobótávját kezdték el edzeni, míg én tanácsoltam 1-2 tulajnak azt, hogy a fiatal bedobójánál a tempódobást helyezze előtérbe a dobótávval szemben. Ezzel remélem, hogy sikerül egy olyan folyamatot elindítani, hogy többféle bedobóból is lesz választék.

Tehát jogos a felvetésed, de ez nehéz ügy, mert a válogatottnál nem jön szóba 8-as potenciál alatt játékos, és ha már eleve a válogatott követelményei szerint kezded el edzeni, lehet, hogy emiatt bukná az U21-et. Van olyan elképzelés is, hogy ki lehetne erre jelölni már 18 évesen 1-2 játékost. Én egyelőre úgy vagyok vele, hogy a jelenlegi 18 éveseket érdemes elkezdeni edzeni valamilyen irányba (lehetőleg ne mindenkit ugyanúgy, de ezt aligha kell pont nektek mondanom), és aztán 1-2 szezon múlva megnézni a fejlődési üteme alapján, hogy mennyire érdemes multisra nevelni vagy marad inkább alapskilles.

Ha már a 208 centiseknél tartottunk, akkor jelenleg ő a legnagyobb reménységem (9610835), sajnos a tulaj irtózatosan betonfejű, és képtelen megérteni, hogy ne egy közepes ECS-t, hanem egy fasza multis bedobót csináljon belőle, szezonokon át megoldaná a problémáinkat. Sajnos annyira el van tájolva, hogy azt is nehéz megértetni vele, hogy a kereset nem attól lesz alacsony, ha valaki egy center alapskilljeit edzi... Érte óriási kár lenne, ha elveszne, kiváló adottságai vannak, Drugicsot és Pestit simán lekörözhetné tudatos edzéssel. Egyébként a 19 éves korosztályból sem lehetetlen kihozni hasonlót, remélem, igazol majd az idő, hogy velük sem volt értelmetlen elkezdeni foglalkozni, még ha többnyire lemaradó játékosokról van is szó.

This Post:
00
149316.48 in reply to 149316.47
Date: 7/26/2010 11:22:01 AM
Overall Posts Rated:
55
Oké, hasonlóan gondolkodunk, de szerintem az U21-nek is szüksége lenne magas BD-kre, akik legalább olyan jó belső skillekkel rendelkeznek, mint külsővel. Ezért lenne külön egy belsős BD poszt és az U21 követelménynél is szerepelhetne.
Kezdő 'licitem' a következő:
Td+Dt+Kv=29 --> 24
Tch+Lv+P=24 --> 20
2p+Bv+Le=14 --> 24
Erő+Bü=10
Urimate-l, Ennnn-l és Vendával tárgyaljátok meg, Nektek nagyobb a rálátásotok főleg taktikai oldalról.

This Post:
00
149316.49 in reply to 149316.48
Date: 7/27/2010 3:31:32 AM
Overall Posts Rated:
4545
Ez a játékos, akiről ennyit vitatkoztatok (abba most nem mennék bele, hogy van esélye, vagy nincs) kb, szerintem a tizedét, max ötödét éri. Szóval, ha azt szeretnéd, hogy olyan tulajhoz kerüljön, aki edzi, beszéld rá a tulajt, hogy csökkentse az árát.

Belsős Bedobók:

Minden szezon draftjakor, rengeteg olyan játékos "születik", akiről kezdetben még nem igazán lehet megmondani, hogy SF, vagy PF lesz belőle. Egy-két erőcsatárt draftolónak - főleg a 200cm alattiaknak és elfogadható OD mellett - szoktam javasolni, hogy eddze a játékosát SF-é, illetve a külföldi tulajok is szívesen választják ezt az opciót. Pl. az idei korosztályból Antal Remenyik ilyen, és a többi korosztályban is vannak hasonlók.

Mivel az U21-re nincs sok idő edzeni, ezért a belsős SF-re edző tulajoknak azt szoktam javasolni, hogy a 3 belső skillen kívül csak tempódobást és külső védekezést edzenek. Dobótáv nem olyan fontos, mivel ezeket a játékosokat csak akkor vetjük be, ha belül támadunk.

Egyébként grat a kinevezésedhez!

From: Mikhail
This Post:
00
149316.50 in reply to 149316.49
Date: 7/27/2010 10:28:57 AM
Overall Posts Rated:
188188
Hali

Látom ez a topic is elindult inkább taktikai irányba. :-)
A játékosokat milyen irányba is szeretnének edzeni a válogatottnak (U21 és felnőtt) a kapitányok azt a kritériumokban meghatározzák. Igen a SF poszt az ami lehet külső-belső. A taktikától függ melyiket is preferálja a Kapitány az adott mérkőzésen.
Az ominózus játékosra rátérve amiből elindult a gondolatmenet. Igen is odaérhet szorgalmas egyposztos edzéssel U21-be, ha nagy lesz a lemorzsolódás. Az én játékosom is odaért (legalábbis a szűk keretbe és játszik is, aminek felettébb örülök), pedig mindenkitől azt hallottam hagyd nem ér oda nem jó. Igaz én nem ezzel törődtem hanem magyar saját draftolt játékosomat edzettem egy poszton mert a csapatomnak szeretnék játékost. Láss csodát, igen is odaérhet az a játékos akinek egyposztos edzést adsz. Persze kell induló értékek és közepes tehetség. Igaz ez csak U21-re igaz. Ahhoz, hogy a felnőttbe is beférjen arról lemondhatok, mert már nem nagyon lép szinteket hiába is edzem (csak közepes tehetségű). Nem is ez volt a célom.
Viszont ha ugyanígy gondolkodunk többen, hogy aki kicsit is esélyes (természetesen a nagy potenciájú tehetségeket nem számolom most ide) és foglalkoztatjuk a csapatunkban ráadásul magyar játékos akkor azzal a nemzeti csapatot segítjük.
Igen is kellenek, hogy ne a sok külföldit eddzük, illetve adjunk a magyar Kapitányok kezébe több olyan játékost egy posztra akiből szinte minden taktikát meg tudjanak valósítani.
Szóval én ajánlom mindenkinek az egészséges versengést és kerüljön a válogatottakba a legjobb játékosok, illetve akiket annak tart(anak) a kapitány(ok).
A nagy válogatottba szerintem azért van már egy "mag" amiből lehet válogatni. Ezen kívül viszont mindenképpen oda kellene edzeni játékosokat és nem csak az U21-ből átvenni. Sajnos ezt még nem nagyon látom (igaz még csak pár szezon van a hátam mögött). Remélem az is megvalósul és jobban fellendül azon játékosok célirányos nevelése akik még 26-évesen is egyposztos edzést kapnak és a felnőtt válogatottat erősítik.

Lehet nem ebbe a topicba kellett volna írnom, de itt már ment a téma. Csak egy röpke észrevétel arról én, hogy is látom.

üdv.
M.

From: Nimitz

This Post:
00
149316.51 in reply to 149316.49
Date: 7/27/2010 11:08:30 AM
Overall Posts Rated:
77
Látom nézted az árbecslést. Nagyszerű. Képzeld én is láttam, próbából kiraktam , bár nem rajta akarok meggazdagodni.
Következőre kimegy 50-ért ,majd 30-ért etc...
;)