Wspominasz o sile blokersów. Pisząc blokersi masz na myśli konkretnie bloki czy ogólnie Kuźniara i Jochema? Bo przecież oni oprócz BL mieli też wymaksowane ID co jak na standardy U-21 jest niezwykle unikatowe.
Dlaczego poruszam ten temat? Bo ciągle mam wątpliwości nie tyle co do przydatności bloków, co do ich realnej siły.
Z jednej strony patrzę na to co zrobiłeś w tamtym sezonie z U-21, a z drugiej na to co zrobił Darkonza i jak zatrzymał tego niesamowitego Chinola. Patrzę na skille grajków Darkonzy
(248998.146)...i mam mętlik:D Nie widzę tam blokersów. W zasadzie bloki Darkonza ma nawet gorsze niż przeciętne.
Patrzę też na mecze toporka, który miał przez cały sezon mocnego rosyjskiego blokersa i też mam mieszane uczucia.
Potem jeszcze raz zastanawiam się nad tym poprzednim sezonem w U-21 i prawdę mówiąc gdybym miał powiedzieć jaki był nasz główny atut dzięki, któremu wygraliśmy Puchar Pocieszenia w tamtym sezonie to bardziej raczej wskazałbym wysokie ID niż BL...chociaż i ID i BL było widoczne.
Czy Ty po sezonie doświadczeń z blokersamii w reprezentacji U-21 byłbyś w stanie mniej więcej oszacować jaki Twoim zdaniem wpływ na sukces/dobrą grę miały bloki, a jaki wysokie ID? Jak Ty ten wpływ bloków ze swojej perspektywy oceniasz? Ewentualnie jakbyś napisał jeszcze jak te bloki po tym co obserwowałeś przez miniony sezon działają (wydaje mi się, że nie zawsze je widać w statach) to byłbym wdzięczny.