Mamy problem z podkoszowymi w u21. Rozumiem że brakuje potencjału u nich i przestają trenować w wieku 21 lat bo są zablokowani już. Z przekazów Joa tak to odbieram. Oczywistym dla mnie jest że skoro nie ma wyższego potencjału w u21 to mówi się trudno i wypada coś pokombinować z tym co się ma.
A ja to widzę wtedy tak....
Skoro problemem jest że gracze się blokuja i w pewnym momencie nie robią postępów to wyjdźmy na przeciw temu problemowi, a nie lamentujmy nad niskim potencjałem. Czy nie lepiej wtedy by taki przyszły C zaczął trening w wieku 18 lat od podań? Sezon podań i sądzę że wtdey się on nam nie zablokuje gdy będzie miał 18 lat, a coś dodatkowego dostaniemy.
Propozycja jest moja taka
18 lat - trenujemy podanka, a w tygodniach kiedy dwa mecze spokojnie dozwolone 1na1 dla SF/PF
19 lat - trenujemy ID w tygodniach kiedy dwa mecze spokojnie dozwolone 1na1 dla SF/PF
20 lat - trenujemy IS w tygodniach kiedy dwa mecze spokojnie dozwolone 1na1 dla SF/PF
21 lat ciągniemy RB do 11, a później IS lub ID.
Nie wiem jak SS do u21 się rozkłada, ale z takiego SS 44 dało by radę sądzę coś wycisnąć
4 2
3 2
4 4
7 7
6 5
Dodatkowy plus dla managera który go trenuje, że będzie miał trochę innego centra na koniec na sprzedaż na TLu.
Wtedy nawet wieloletnia gwiazda dała by radę
Sądzę że dało by radę mieć pod koszem gracza z IS 15/16 ID 14/15 RB 11 i PS 10, dodatkowo z wyższym HN+DV, to co straci się na zbiórkach jest szansa częściowo w HN odzyskać przez mniej TO.
Sezon u21 taki gracz mógłby zacząć jako jakis SF z IS 13+ ID 13+ i podaniami w okolicach 10.
Last edited by Mario at 6/6/2013 7:24:10 AM