BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Pomoc

Pomoc

Set priority
Show messages by
From: kris

This Post:
00
158556.46 in reply to 158556.40
Date: 1/22/2011 11:40:08 AM
Overall Posts Rated:
00
Nie zbankrutujesz :) Musisz trzymać się poniżej -500k zadłużenia, wtedy nic Ci nie grozi :) Pozdrawiam

OK, wielkie dzięki.

This Post:
00
158556.47 in reply to 158556.45
Date: 1/22/2011 11:43:59 AM
Tired Turtles
II.4
Overall Posts Rated:
154154
O widzę znów o sobie czytam więc może Ci wyjaśnie dlaczego wydałem te 400k na rozbudowę hali, bo nie dasz spokoju.
Po 1 nie pisałem niczego na "naszym byłym" forum ligowym, bo Twój post był w tonie "moje mądre działania, dobry trening, dlaczego wydałeś tyle na halę, zwolnij tego zawodnika, ty źle robisz to, ty tamto, tu przegrałem pechowo", że aż się czytać tego nie chciało, więc nawet nie wchodziłem z Tobą w dyskusję. Z Twojego postu można było wyczytać jedno - nikt się nie zna na tej grze tak jak Ty (oczywiście wśród naszej byłej ligi).
Po 2 halę rozbudowałem dokładnie w trakcie All Star Game. To raczej nie jest koniec sezonu.
Po 3 tak jak piszesz moim celem nie był awans. Tzn jeśli bym awansował to fajnie ale nie miałem takiego parcia na awans jak Ty, że był to cel nr 1. Widać mam trochę inną filozofię gry, więc nie pisz bzdur, że byłem zbyt pewny, bo tak naprawdę nic nie wiesz o moich planach.
Pozdro

This Post:
00
158556.49 in reply to 158556.48
Date: 1/22/2011 1:19:56 PM
Overall Posts Rated:
11
Też dorzucę swoje dwa grosze.
Wg mnie rozbudowa hali jest ważna. Nikt nie mówi o budowaniu hali na 10k w pierwszym sezonie, tylko o stopniowej rozbudowie o ile potrzeba. Nie zgadzam się z tym że awans w pierwszym sezonie gry jest priorytetem. Priorytetem żeby się wybić w tej grze jest mądry trening. Z tym awans przyjdzie.
Wg mnie treningiem a nie transferami można w tej grze wiele osiągnąć. Na transfery w niższych ligach nie ma pieniędzy (bez treningu, sami transferowani mam na myśli). Jeszcze nie daj bóg trafi się taka liga jak ta w której jestem i człowiek jest ugotowany z finansami.
Najważniejsza jest wytrwałość w treningu i mądre transfery na nietrenowanych pozycjach no i trafienie do odpowiedniej ligi :D

Message deleted
Message deleted
From: B.B.King

This Post:
00
158556.52 in reply to 158556.48
Date: 1/22/2011 2:42:50 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Jestem zdania, ze zawsze hala musi być odpowiednio dopasowana finansowo do następnej ligi już przed awansem, gdyz po jest już za późno na rozbudowę.

A z tym to akurat się nie zgodzę. Wszystko wymaga czasu i kasy, a nie każdy zdobywa kasę (i zarazem skraca czas) przez daytrading. Bez dużej aktywności na TL-u jest jakaś granica jak szybko można się rozwijać. Jeśli rozbudowujesz halę, to dopóki się nie zwróci, to masz słabszych zawodników. Jeśli przez to, że kasę przeznaczysz na rozbudowę hali, nie awansujesz (lub spadniesz) to na pewno to się nie opłaca. Natomiast jeśli zajmiesz miejsce inne niż spadkowe lub awansujące, to opłaca się rozbudowywać.
Trzeba tylko pamiętać, że (jak już doprowadzisz do sytuacji, że przy maksymalnych cenach nie ma kompletu) to każda inwestycja zwraca się coraz dłużej (bo musisz zmniejszyć cenę biletów).
I dlatego lepiej awansować z nierozbudowaną halą niż rozbudować i nie awansować. W wyższej lidze zarobisz i tak więcej, a dodatkowo dostaniesz kasę na awans. I wtedy rozbudujesz.

Last edited by B.B.King at 1/22/2011 2:43:26 PM

From: McReal

This Post:
00
158556.53 in reply to 158556.52
Date: 1/22/2011 4:31:32 PM
Overall Posts Rated:
3737
Zgodzę się, dodatkową zmienną przemawiającą za zwlekaniem z rozbudową jest wygrywanie/przegrywanie meczów w przypadku posiadania (analogicznie) lepszych/gorszych zawodników. Jest spora różnica w przypływie gotówki pomiędzy tymi dwoma sytuacjami (wygrywanie/przegrywanie). Reasumując - lepiej często wygrywać w małej hali niż czasami w dużej.

From: B.B.King

This Post:
00
158556.54 in reply to 158556.53
Date: 1/22/2011 4:38:44 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Na pewno zawsze warto rozbudować, jeśli mogłoby by przyjść więcej kibiców przy maksymalnych cenach. Wtedy miejsce zwraca się w 10 spotkań a brak tej kasy to jest czysta strata.
Wybudujesz na początku sezonu - przed playoffami masz już zwrot oraz wychodzisz na plus.

Natomiast tym czy zajmiemy drugie czy czternaste miejsce w lidze po play-offach i barażach, to już bym tak bardzo się nie przejmował. Konkretna różnica pojawia się dopiero po awansie lub spadku.

From: Krejzol
This Post:
00
158556.56 in reply to 158556.55
Date: 1/23/2011 12:51:46 PM
Overall Posts Rated:
455455
Witam. Potrzebuje pomocy przy zakupie supportera!
Nie mam ukończonych 18 lat i sam nie mogę tego zrobić, a z kilku prostych powodów również nie mogę sobie tego załatwić inaczej ;)

Sprawa prosta.

Piszesz do mnie BB@.
Dogadujemy się.
Wysyłam Ci kase na konto w banku.
Kupujesz mi supka przez swoje konto.
Wszyscy są happy.

SUPPORTER TEN NA 3 MIESIĄCE

Za samą pomoc dorzucam 10zł do ceny supka. Żeby nie było że za darmo.. Zawsze to coś ;) Proszę pisać na BB@. Pozdrawiam

Last edited by Krejzol at 1/23/2011 1:13:34 PM

Advertisement