BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

[U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

Set priority
Show messages by
This Post:
1111
239716.464 in reply to 239716.442
Date: 6/9/2013 10:49:51 AM
My Entire Team Sucks
II.2
Overall Posts Rated:
192192
Mario wystartuj w wyborach chętnie oddam na Ciebie głos :) jeśli nie to to nie mów, ze Joa źle podjął decyzję, że popełnił błędy.

Nie ma to jak polskie narzekanie, dobrze czy źle to i tak wszystkim nie dogodzi.

A to trzeba startować w wyborach żeby móc się wypowiadać na temat kadry? Bardzo radosne podejście, zrób od razu listę tych którzy mogą krytykować. :)

Selekcjoner okazał się oszustem i jeszcze nie ma jaj żeby się do tego przyznać. Kadra to nie jest jego prywatny folwark i zabawka, a dobro całej społeczności. Ze swoim własnym klubem może robić co mu się tylko podoba, z zespołem narodowym już nie. Kłamca bez honoru, który tłumaczy się na poziomie przedszkolaka. Żałosne.

This Post:
00
239716.465 in reply to 239716.464
Date: 6/9/2013 11:47:55 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
bez odbioru

Last edited by aMORFIczny at 6/9/2013 11:49:35 AM

From: okm1993

This Post:
33
239716.466 in reply to 239716.464
Date: 6/9/2013 12:22:31 PM
Overall Posts Rated:
7373
Jeśli coś w tym wątku jest na poziomie przedszkola to jest to twój post.

From: Kac100

This Post:
00
239716.467 in reply to 239716.466
Date: 6/9/2013 12:51:32 PM
Overall Posts Rated:
435435
Disagree

From: borczi
This Post:
00
239716.468 in reply to 239716.467
Date: 6/9/2013 4:39:24 PM
Overall Posts Rated:
593593
Teraz to ta dyskusja to już musztarda po obiedzie...

Moim zdaniem absolutna konieczność to spisanie w momencie wyboru trenera kadry czegoś w rodzaju kontraktu - zasad postępowania selekcjonera i współpracy z innymi managerami w naszym kraju. Złamanie którejść z zasad takiego "dekalogu" powinno być karane usunięciem ze stanowiska. Kadra reprezentuje całą społeczność BB-graczy naszego kraju, więc wybierając daną osobę i jej program, akceptujemy w pełni też metody działania, ale również powinniśmy kontrolować dotrzymywanie obiecanych reguł.

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
11
239716.469 in reply to 239716.468
Date: 6/10/2013 1:58:10 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
to by było ciężkie do wprowadzenia.
Zobaczmy na mnie
pisałem, że bunga będzie zaqwsze wyborem nr 2 - i tak też było. Gdzie się dało kombinowałem w taktyce, niemniej jednak wybór numer dwa w niektóych meczach jest po prostu jedenym sensownym. Potrzebowałem trochę czasu by się do pewnych rozwiązań przekonać.
A teraz owa trudność do wprowadzenia polega na tym, że skoro o kontrakcie mowa to jakie zapisy jesteś w stanie zagwqarantować drugiej stronie? Selekcjoner (znów mój przykład) w czasie wyborów często nie wie z czym ma do czynienia. Nie zna wtedy grajków. Często w czasie wyborów pisze o tym, jak chciałby by to wyglądało, potem patrzy i muka. A skoro wie, że jest wiele priorytetów, to z niektórych obietnic trzeba rezygnować, by wywalczyć to co jest ważniejsze. Wydaje mi się, że Joa w momencie, gdy przyszło decydować o tym, co pisał w czasie debaty (licząc na jakiś skład) a co może zrobić na chwilę przed meczem (wiedząc, że skład nie jest taki jak sobie wyobrażał wcześniej - tak tak to, że mamy bazy nazwisk nie gwarantuje formy w czasie sezonu) - mimo wszystko podpytał część osób o radę w postępowaniu. Bez względu na to, jakie odpowiedzi usłyszał, to oczywiście jego decyzja. Natomiast dziwnym by było debatowanie i konsultacja z całym narodem co zagrać. Wtedy to nie miałoby w ogóle sensu. A tak, wydaje się, że pracował płynnie w zależności od rozwoju sytuacji.

W czasie meczu wiele osób emocjonowało się tym, jak mecz przebiega. Że może może...nie wiem co by powiedzieli, gdybyśmy wygrali jednak w obecych warunkach. mnie osobiście wydaje się, że wtedy użyte postępowanie, pozostałoby by bez echa, lub pewnie zmniejszyłoby oburzenie przeciwników. Ale to tylko gdybanie.

This Post:
11
239716.470 in reply to 239716.469
Date: 6/10/2013 3:36:31 AM
Overall Posts Rated:
593593
Hmmm... czyli Twoim zdaniem to, co deklaruje się w trakcie kampanii wyborczej nie jest wiążące i nie ma żadnego znaczenia? To po co w takim razie taka kampania? Coraz mniej dziwi to, że w ostatniej w dyskusji z grona kandydatów brały udział właściwie dwie osoby.

Wiadomo, że i tak wybrana zostanie osoba, która jest powszechnie znana, a głosy na kandydata oddają głównie znajomi... czy gwarantuje to największą jakość, to inna sprawa... ale po co w takim razie na przykład mój udział w głosowaniu? Ja nie znam tu praktycznie nikogo. Głosując opieram się na czytaniu programu. Na Ciebie oddałem głos przede wszystkim dlatego, że nie jestem fanem bungi stosowanej w każdej sytuacji. Gdybyś tego nie pisał (o opcji nr 2), głosowałbym na kogoś innego - równie mi nieznanego, jak Ty;) Ale jeśli główne założenie programu nie jest dotrzymywane, bo kandydat w trakcie kadencji się rozmyśli, to chyba uznasz, że to jak w polityce - mogę czuć się oszukany. Stąd też kontrakt co do najważniejszaych założeń prowadzenia kadry. Kontrakt właśnie po to, aby selekcjoner nie musiał potem konsultować tak ważnej decyzji z ogółem swoich wyborców.

Pozdro:)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
11
239716.471 in reply to 239716.469
Date: 6/10/2013 3:43:52 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
a jak dla mnie to po wyborze kadra jest własnością selekcjonera na dwa sezony i oczywiście jego sztabu jeśli taki jest. Można go ocenić po kadencji tak jak to sie własnie odbywa i toczy ta dyskusja, z tym że ta dyskusja nie dotyczy tego co Joa zrobił jakim był selekcjonerem przez 4 seony (4 medale) tylko zostało robuchane Po-normal Joa z Włochami.

Nie byłoby żadnego problemu gdyby były zabronione, a jśli istnieje taka mozliwość i można "oszukać" przeciwnika zgodnie ze sztuką wojny mistrza Sun Tzu :)

This Post:
22
239716.472 in reply to 239716.471
Date: 6/10/2013 5:06:45 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40974097
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Komentujemy po prostu wydarzenia na bieżąco. Coś się może podobać. Coś się może nie podobać. Ludzie mają prawo to wyrażać. Trzeba też potrafić takie rzeczy z głową w odpowiednich proporcjach przyjąć. Na niektórych drobna krytyka działa przerażająco.

Generalnie obraz całej kadencji w moim odczuciu jest pozytywny. Myślę, że większość wyborców Joa ocenia to podobnie. Uważam, że to co zostało powiedziane nie deprecjonuje w żaden sposób osiągnięć Joa z tych 4 sezonów. Dyskusji nikt nie odnosił w kontekście do wyników więc dziwię się, że tak to odbierasz. Mam nadzieję, że Joa odebrał to inaczej.

Last edited by kozlik4 at 6/10/2013 5:07:35 AM

This Post:
00
239716.473 in reply to 239716.470
Date: 6/10/2013 5:14:09 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
za radykalnie jak dla mnie stawiasz sprawę
oczywiście, że trzeba trzymać się własnych słów, jednak czasem dopusczzam sytuację, kiedy sytuacja zmusi Cię do wyboru: słowa o Bundze lub ustawkach, kontra słowa o obietnicach medalu.
Czy jeśli ustawka byłaby w grze o medal (i była ale dotrzymana, dzięki temu mamy medal) to co byłoby ważniejsze? Grać o medal mimo wszystko, czy odpaść zgodnie ze swoimi słowami i bez medalu?)
ja tylko zaznaczam, że czasem niekoniecznie wszystkie obietnice z kampanii są do osiągnięcia. Potem to już kwestia wyboru selekcjonera co uważa za ważniejsze. Jeśli np w Twoim przypadku ważniejsze było zagarnie fair - to nie zagłosujesz już na niego, jeśli ktoś jednak chciał walki do końca bez względu na środki - to jak najbardziej jest w stanie przeskoczyć rozbieżność obietnic i efektu.

Ja się cieszę, że nie musiałem być w skórze Joa, ba miałem sygnały by się ustawiać dla zwiększenia szans. I to właśnie od naszego społeczeństwa. Więc jak widać różnie się podchodzi do takich spraw. Ja mogę mieć wyrzuty sumienia, że oczekiwania na temat Bungi nie sprawdziły się. I żałuję:/
Pozdrawiam

Last edited by Astarotte at 6/10/2013 5:17:06 AM

This Post:
11
239716.474 in reply to 239716.472
Date: 6/10/2013 8:21:22 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
kozlik dla mnie czy zagrał tie czy ct to szczerze powiewa, zrobił wszystko w moich oczach by wygrać.

jaki mamy stan na dzisiaj i obraz Joa po zdobyciu 4 medali, że to oszust, co mi się wydaje wielce niesprawiedliwe. Mój post do Mario miał li tylko sprowokować do tego żeby nie robić jakiegoś wielkiego halo z PO-normala po ustawce z włochami. Temat tej ustawki jest jak błędne koło powtarzacie się kilkukrotnie w swoich wypowiedziach (przykro mi że nie dam screenów - ja nie z tych) - to mnie najbardziej wkurzyło, niczym płatni biczownicy z różnorakich forów, tylko po to by zaistnieć, kogoś upokorzyć.
Może się mylę, ale większość, może nie Ty, ale gdyby Joa zwyciężył pialibyście z zachwytu i złota/srebra.

Advertisement