Bragalyitól kérdeznék egy pár dolgot:
Köszönöm a válaszokat
A kérdéseid teljesen jogosak, megpróbálok válaszolni.
1. hogy van az, hogy a tippverseny győztese sokkal jobb csapatot állított össze, mint te, pedig először látta a válogatottat?
Ennek két oka lehet, az egyik, hogy én rosszul csináltam. A másik, hogy a válogatott játékosok formái az év végére jöttek rendbe. Sajnos az elején volt olyan meccsünk, ahol 7-es volt a legmagasabb forma, de Raffay pl. 5-ös volt, stb. A rájátszás első meccsén már 9-esek közül is lehetett válogatni (Raffay még mindig 7 volt pl.) és kaygeenek megadatott az a szerencse, hogy ha jól emlékszem 9 darab 9-es forma volt addigra.
2. úgy emlékszem, hogy Szentmiklósi védekezésben és lepattanózásban jó, és sok az 1-es tulajdonsága, akkor miért játszik belső támadás erőltetésénél erőcsatárt?
A skilleket illetően igazad van. Ha jól emlékszem egyszer játszott erőcsatárt, Panama ellen csereként, amikor is nem tudtam eldönteni, hogy hogyan fognak támadni. Két ember jött szóba forma alapján ide, ő vagy Juhász, akinek a 2 pontosa 20-as, de védekezése és lepattanója nem nagyon van. Lehet, hogy rosszul döntöttem.
3. valami táblázatból számolt értékek alapján állítod össze a csapatot?
Igen is, meg nem is. A táblázatból számított értéket (amelyet egyébként nem én találtam ki egyedül, nemzetközi fórumon sok-sok tapasztalt játékos dolgozott ki) arra használom, hogy összeállítsam a keretet. Ezt is használom annak eldöntésére, hogy nagyjából hasonló játékosok közül ki kerüljön be a keretbe. A konkrét csapat összeállításánál viszont már a formáknak és az alkalmazni kívánt taktikának van a legnagyobb jelentősége, itt már nem nézem a "táblázatot".
4. mi a garancia arra, hogyha megint te leszel a kapitány, hogy bennmaradunk a világranglistán az első 50-ben és nem csúszunk még lejjebb?
Garancia nincs. Ha Téged nem győzött meg az eddigi munkám vagy amiket eddig itt leírtam, semmi gond, ne szavazz rám, megértelek.
5. egyetértesz-e velem abban, hogy ezzel a játékoskerettel nem itt kellene tartani?
Igen, egyetértek.
Még egy dolgot tennék hozzá: Ha ennyire szíveden viseled a válogatott sorsát, akkor ne fogd vissza magad, év közben is nyugodtan elmondhatod a véleményed a mindenkori kapitánynak, hátha segíteni tudsz neki.