Było gdzieś jakieś większe ogłoszenie na temat zmiany w naliczaniu pensji? Przyznam się, że mi gdzieś to umknęło...i chyba nie tylko mi:D Dobrze, że do 2 ligi awansowałem bo pewnie musiałbym Węgrzyna sprzedać:)
Czego się możemy spodziewać? Ceny pewnie spadną... Młodzi zawodnicy chętniej będą sprzedawani to wyższych lig...albo będą słabiej trenowani w obawie o wysokie pensje:) Czy przełoży się to na zmianę treningu na bardziej multiskillowy? Chyba niekoniecznie. Takie RB też sporo pensję nabija u obwodowego, a czy V ligowy właściciel zacznie trenować nagle IS SG, albo PS C. Raczej zacznie spowalniać trening. Także raczej nic się w kierunku atrakcyjności graczy multiskillowych u menadżerów z niższych lig się nie zmieni. Podejrzewam, że może to nawet pójść w drugą stronę, bo w tym momencie mutant w U-21 kiedy każdy będzie zaciskał pasa w obawie przed wysokimi pensjami może być na wagę złota.
Pytanie co teraz z granicami potencjału? Czy zostają na takim samym poziomie? Chyba nie. Bo skoro Haiss supergwiazda z U-21 ma już pensję ponad 200k to już granicę potencjału ma dawno za sobą. Z kolei JW ma już pensję ponad 500k:D Pytanie gdzie w takim razie kończy się potencjał HOF?:D
Kolejne pytanie: co z graczami pokroju JW? Zwolnić ich żeby nikogo nie nękali?:D Przecież takich graczy pojawiło się ostatnio bardzo wielu. Na pewno trenowanie takich graczy jest bez sensu już w tym momencie. No chyba, że zwiększą też zyski drużyn...ale to jest chyba raczej mało możliwe i byłoby trochę bez sensu.
Last edited by kozlik4 at 3/23/2010 11:29:34 AM