BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τώρα τί κάνουμε;

Τώρα τί κάνουμε;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
185914.47 in reply to 185914.44
Date: 5/29/2011 7:25:02 AM
Overall Posts Rated:
1414
όπως και οι υπηρεσίες τύπου ναυπηγείων. που την ξέρω από την καλή και την ανάποδη λόγω του πατέρα μου. μιλάμε για ναυπηγεία που δουλεύανε τρελά για δεκαετίες και αρχίσανε μετά να φορολογούνε παράλογα "αναγκάζοντας" τις επενδύσεις αυτές να "μεταναστεύσουν" . τέτοιου τύπου τέχνες είναι κάτι που οι έλληνες είναι πραγματικά καλοί από τη φύση τους.

Ρωτα τον πατερα σου γιατι τις φορολογησανε και ανεβασαν το κοστος.Γιατι καποια σωματια ζηταγαν επιδοματα για να ανεβασουν τον μισθο.Το αποτελεσμα ειναι πως πρεπει να παραγγελνουμε στραβα υποβρυχια χωρις τορπιλες για να μην κλεισι το μαγαζι.Δυστυχως για να εξυπυρετησουν συγκεκριμενα σωματια εδιωξαν τις δουλειες απο την Ελλαδα.

This Post:
00
185914.49 in reply to 185914.48
Date: 5/29/2011 8:57:19 AM
Overall Posts Rated:
1414
ακριβως οπως τα λες ειναι...
και τον Ανδρεα τον εχουν και για σουπερ ηγετη, δυστυχως αυτα θα τα πληρωσει τωρα η γενια μας , τουλαχιστον ας βρουν τα παιδια μου ενα αξιοκρατικο,ευνομουμενο κρατος.

This Post:
00
185914.50 in reply to 185914.43
Date: 5/29/2011 1:46:25 PM
Overall Posts Rated:
303303
Παραδειγμα
Μισθος 1000
Επιδοματα πληρωτεα απο δεη 1000 αυτοτελος φορολογισιμα με 10%,καθαρα 900.
Επιδοματα πληρωτεα απο αρμοδια ταμεια πχ οαεδ 1000 με επισης 10% φορο καθαρα 900.
Συνολικα στο χερι 2.800

μπαρδον αλλα αδυνατω να σε παρακολουθησω. δηλαδη ο οαεδ αυξανει τον μισθο του υπαλληλου της δεη η καποιο αλλο ταμειο ? δεν τον πληρωνει εξολοκληρου η δεη? γιατι αυτο που ξερω ειναι το αντιθετο οτι πχ γινονται κρατησεις για τον ΟΓΑ στον εργαζομενο.

Φιλε μου καπως μπερδεμενα τα βρισκω ...

This Post:
00
185914.51 in reply to 185914.45
Date: 5/29/2011 2:41:55 PM
Overall Posts Rated:
303303
Αυτο ειναι πιο ευκολο απο το προηγουμενο.Παμε..

Για να μειωθει το δωρο χρειαζεται αλλαγη συλλογικης συμβασης, την οποια την υπογραφει η αδεδυ και τελος.

και εδω δεν μου απαντας.

Υπαρχουν και τα ευρωπαικα δικαστηρια. Μιλαμε για αθεμιτο ανταγωνισμο η μια εταιρεια πληρωνει 12 μισθους και η αλλη υποχρεωνεται να πληρωνει 14 μισθους. Τι νομιζεις οτι θα γινει? Εδω σκουζουν και φωναζουν για την απελευθερωση της ενεργειας με ισους ορους και θα αφησουν τον ιδιωτη να πληρωνει 14 μισθους?

This Post:
00
185914.52 in reply to 185914.51
Date: 5/29/2011 4:04:37 PM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Παιδιά είπαμε να βρούμε λύσεις που να βελτιώνουν το πρόβλημα της οικονομίας και τελικά βλέπουμε 2 άτομα να τσακώνονται για την δεή και τον οσε. Καμιά πρακτική λύση. Συγγνώμη κιόλας, αλλά περιμένουμε να ακουστούν απόψεις και όχι διαξιφισμοί χωρίς ουσιαστικά καμιά πρακτική αξία. Έχετε να προτείνετε ιδέες για την ανόρθωση της οικονομίας; Την ανάπτυξη; Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ακούω περί δεή και οσέ χωρίς να ακούω ίχνος δημιουργικής άποψης. Σας βλέπω να τσακώνεστε εδώ και 2 μέρες σαν τα κοκόρια, για ποιόν λόγο ακριβώς; Λύσεις έχετε να προτείνετε; Λύσεις που θα μπορούσαν κάπου να μαζευτούν και να δημιουργήσουν κλίμα αμφισβήτησης πρός την κυβέρνηση και το σάπιο πολιτικό σύστημα; Αν όχι, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς προσπαθείτε να πετύχετε. Γιαυτό και κανείς δεν συμμετέχει στο εν λόγω νήμα. Το άνοιξα με τον σκοπό να ακουστούν πρακτικές απόψεις και όχι να τσακώνονται 2 άτομα για να πείσει ο ένας τον άλλον ποιός έχει δίκιο. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός του θέματος που άνοιξα. Θέλουμε ΙΔΕΕΣ για σκέψη και προβληματισμό. Όχι να τσακωνόμαστε όπως αυτοί που όλοι μας βρίζουμε -δηλαδή οι έλληνες πολιτικοί-.

This Post:
00
185914.53 in reply to 185914.50
Date: 5/29/2011 4:12:39 PM
Overall Posts Rated:
1414
Τον οαεδ τον ειπα σαν παραδειγμα,το ταμειο μπορει να λεγεται οπως να ειναι.Δεν στα λεω μπερδεμενα , μπερδεμενα ειναι,δεν βγαζω εγω τα εεπιδοματα τα οποια ειναι πανω απο 100.Για αυτο και η τροικα ζηταει να καταργηθουν για να ξερει ο καθενας τελικα απο που πληρωνονται και τι παιρνουν.Αν δεις στο λογαριασμο της δεη υπαρχει φορος υπερ τελωνειακων,παει σε κωδικο του προυπολογισμου και απο εκει στην τσεπη των τελωνειακων.

Ο οαεδ ή πως θες πες τον δεν αυξανει τον μισθο, ειναι επιδομα και για αυτο δεν μετριεται στα συνταξιμα χρονια.Μισθο πληρωνει η δεη και ισως καποια επιδοματα που προβλεπονται απο την συμβαση.

Δεν ξερω αν εισαι παντρεμενος ή αν εχεις παιδια αλλα οσοι εχουν παιρνουν επιδομα παιδιων απο τον οαεδ αυτο ειναι εσοδο φιλε οπως και να το πεις , λεφτα στην τσεπη, δεν τα πληρωνει η εταιρεια , τα πληρωνει ο οαεδ.

Αν διαβασεις καμμια αναφορα του Ρακιντζη θα δεις πως ενω ο μισθος ειναι 1000 τελικα παιρνουν 5000, οχι μονο στην δεη αλλα και στην εθελ ,μετρο,οσε κτλ.

ΥΣ. διαβασε και τι λεει και ο mamu για τα ναυπηγεια, το ιδιο λεει.

Last edited by Gio Sugar at 5/29/2011 4:22:32 PM

This Post:
00
185914.54 in reply to 185914.53
Date: 5/29/2011 4:18:07 PM
Αφροδίτη Ζωγράφου
IV.15
Overall Posts Rated:
337337
Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα........

This Post:
00
185914.55 in reply to 185914.51
Date: 5/29/2011 4:19:21 PM
Overall Posts Rated:
1414
και εδω δεν μου απαντας.

Υπαρχουν και τα ευρωπαικα δικαστηρια. Μιλαμε για αθεμιτο ανταγωνισμο η μια εταιρεια πληρωνει 12 μισθους και η αλλη υποχρεωνεται να πληρωνει 14 μισθους. Τι νομιζεις οτι θα γινει? Εδω σκουζουν και φωναζουν για την απελευθερωση της ενεργειας με ισους ορους και θα αφησουν τον ιδιωτη να πληρωνει 14 μισθους?

Σου απανταω αλλα δεν θες να το καταλαβεις.Ξαναδιαβασε σε παρακαλω τι εχω γραψει.

Τι θα πουν στα δικαστηρια ο σεβ?Εχω υπογραψει συμβαση με την γσεε οτι θα πληρωνω δωρα , αλλα δεν θελω?Ή μηπως πως βγαινω και ανακοινωνω στις εφημεριδες οτι δεν συζηταμε καμμια τετοια μειωση και παρολο που εχω υπογραψει να πληρωνω κανω καταγγελια?Θα γελανε και οι πετρες...

Επισης ο ιδιωτης μπορει να κανει συμβαση εταιρικη αν θελει να μην πληρωνει, δεν χρειαζεται κανενα δικαστηριο, αλλα αυτες εχουν διαρκεια 2 χρονια , η τροικα θελει να γινει 3 και μετα πρεπει να σεβαστει την πανελληνια μεταξυ σεβ και γσεε.

This Post:
00
185914.56 in reply to 185914.52
Date: 5/29/2011 4:33:54 PM
Overall Posts Rated:
1414
Προσωπικα προτεινα αποκρατηκοποιησεις και μου ειπατε πως ειμαι επιθετικος και θελω να τα ξεπουλησω ολα, σας εξηγησα πως θα μπορουσε να γινει και ποια η διαφορα μεταξυ υπηρεσιων και υποδομων.

Επισης εγραψα για σημαζεμα δαπανων και εφερα παραδειγμα τον οτε και δεη, αλλα και εκει πρεπει να σας γραψω τον εργατικο νομο και να σας πω τι θα κανουμε στα ευρωπαικα δικαστηρια.

Ειπα σταθερο φορολογικο πλαισιο για τουλαχιστον 20 χρονια.
Ειπα αλλαγη του τροπου που γινονται οι επιδοτησεις και παλι εξηγησα στην ενεργεια που θα επρεπε να γινουν.
Ειπα πραγματικα ανεξαρτητες αρχες και οχι κομματικα ελεγχομενες.
Ειπα οχι οριζοντιες μειωσεις , αλλα με εισοδηματικα κρητηρια και εδωσα παραδειγμα τα δωρα.

Ειπα και αλλα αυτες τις 2 μερες αλλα τελικα τσαμπα μιλαω, το πολυ πολυ να με βαλετε εκτος απο τον προυπολογισμο,το εργατικο δικαιο,το εκλογικο νομο, να σας εξηγησω και απο που κλανει το μπαρμπουνι.

Επεισης επειδη δεν ειμαι κουφος αλλα προσπαθω να απαντησω σε ολους, απο εδω και στο εξης θα ειμαι κουφος για αυτο το νημα.

ΥΣ.Επισης συγνωμη που ειμαι ο λογος που δεν συμμετεχει κανεις , τωρα μπορειται να συμμετεχεται δεν θα ξαναδιακοψω

Last edited by Gio Sugar at 5/29/2011 4:37:18 PM

Advertisement