BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
252258.47 in reply to 252258.44
Date: 12/27/2013 3:30:42 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Možná při té modelové situaci zjistíme, že to podáváme, že lidi opravdu myslí, že to je jen pro nás a ne pro U21. A přijdeme na ty chyby.

Je pravda, že já být ve vaší situaci, tak bych asi taky nijak nereagoval a bral to prostě jen jako informaci. Pokud tam bude nějaká ta soutěž, tak je možné, že se to trochu rozhýbe.

Pokud bych byl zvolen, tak bych se pokoušel určitě o jejich realizaci.

To by šlo, je to kompromis mezi tím co chci já a tím dosavadním. Trénink hráčů by probíhal jako teď, ale v nominaci by měli hráči pro NT přednost a i za cenu, že jsou horší, tak volná místa. Není to tak razantní změna, ale postupně a dlouhodobě by to mělo zlepšit zájem o NT. Pokud by to nevadilo, tak večer bych tohle pozměnil ve své řeči.

This Post:
00
252258.48 in reply to 252258.45
Date: 12/27/2013 4:08:13 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Jasně, začni, jak se ti to bude hodit. Raději rozmyšleně než zbrkle.

This Post:
11
252258.49 in reply to 252258.47
Date: 12/27/2013 4:11:29 AM
Vy to děláte komplikovaný.
Vemte si příklad z trenéra Dánska / Möller-Nielsen / na ME ve fotbale z roku 1992. Sesbíral to z celý Evropy a k tomu ještě většina už byla na dovolený a jakej měl úspěch........

Nechci rejpat, ale to za čím se honíte odradí i ty co se snaží pomoci. Já to nejsem......Ani to tu nijak moc nečtu. Okecávat jednu myšlenku 40 příspěvky je divný. Když něco chci a za něčím si stojím, tak zatím jdu. A když se ti to nelíbí nevol mě. Frajer napíše co chce a jakou má představu a tečka. Ale během týdne několikrá říkat já to napsal takhle ale myslel jsem to jako ty, tak takhle se chovají politici a stejně nic nesplní......... Pár lidí tu má našlápnuto do parlamentu nebo senátu.......

Asi Vám uniká že repre tady zajímá asi +/- 15 manažerů a to se je snažíte ještě nasrat.

From: Maxson
This Post:
88
252258.50 in reply to 252258.47
Date: 12/27/2013 4:44:03 AM
Overall Posts Rated:
7979
Ahoj všem čtenářům a pisatelům.

Po dlouhých sezónách jsem zavítal na fóra určená U21, abych trochu zjistil proč se našemu mladému nároďáku tak nedaří. Pročetl jsem nějaké příspěvky a docela mne překvapil celkový přístup k této situaci. Podle mého skromného názoru jde všechno špatnou cestou...

Začnu u tréninku, kde nechápu proč se řeší celkový součet skillů, není to přece NT, kde je multiskill hráčů důležitý. Nesmí se přece hráči házet do jednoho pytle, jde o úplně jiný systém tréninku, kde je u hráčů důležité vyjet co nejrychleji 3-5 základních skillů pro daného hráče na své pozici.

Dále jsem odhalil nedostatečnou aktivitu ke komunitě z pozice momentálního manažera, který tým vede. Stěžuje si tady na nedostatek manažerů, kteří by pro U21 trénovali, ale já vím minimálně o čtyřech manažerech za poslední sezóny, kteří do toho mohli jít, ale radši po chvíli z BB úplně skončili a nebyli to žádní nezkušení manažeři!

Dále jsem se dozvěděl o nějakém rozdělování na 1. až 3. ligu OMG co to je? Jde o to najít lidi, kteří jsou ochotni koupit trenéra 7 (možná stačí 6) a tři hráče do tréninku a jde to samo, tady píšu z vlastní zkušenosti z doby kdy jsem pro U21 sám trénoval. Proto moje první otázečka kolik manažerů má momentálně toho potřebného trenéra, asi moc ne co?

Potom tady mám příspěvek pro nespokojené manažery, trénující pro U21, co jsem se tak v rychlosti díval, tak jsem se musel zasmát, když počítáte, že se do týmu dostane hráč, který má v 19ti letech plat 4k už podle platu vidím, že to je marný pokus... Chce to trochu soudnosti lidi, asi někde v tréninku děláte obrovskou chybu.

Je tady další problémek, kterému se mi moc nechce věřit a to je nedostatek kvalitních hráčů, u NT to chápu, protože doba pokročila a je zapotřebí odchytnou vysoké potenciály, ale u U21 to snad ani nejde aby byl nedostatek hráčů pro trénink.

Komunita celkově upadá, ale není to jen tím, že je méně lidí na BB, když se podívám o nějakých patnáct sezón zpět, tak tady taky nebylo mnoho lidí a přesto všechno fungovalo. Z pozic trenérů nároďáku chodily stále nové podněty a respekt před těmito lidmi, kteří byli u kormidla, dokázali správně oslovit a to je ten hlavní a nejtěžší úkol, který se teď nedaří naplnit.

Co říci závěrem, situace není růžová a asi se jen tak rychle nezmění, možná už vůbec. Celý nový koncept je jen únik z toho, že se ti Lukainosi nedaří a chceš se trochu zbavit zodpovědnosti za nedobré výsledky U21. Musím říct, že jsem hodně zklamán celkovým dojmem jak to tady probíhá, ale nic s tím nenadělám... :-( Problémů vydím ještě daleko více, než co jsem zde vypsal, ale o tom třeba někdy příště.

Těším se na Vaše negativní příspěvky vůči mě a momentálně ani nevím, zda na ně budu reagovat. Pokud se najde nějaká dobrá duše a bude se mu můj skromný příspěvek líbit, dejte LIKE musím v puntících předběhnou Vrťu... :-)

Last edited by Maxson at 12/27/2013 4:47:01 AM

This Post:
11
252258.51 in reply to 252258.50
Date: 12/27/2013 4:57:34 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Zajímavý příspěvek, s většinou věcí se dá víceméně souhlasit a vidím tam jinými slovy napsaných několik podobných myšlenek s mými.
Jen si teda osobně myslím, že na ten trénink není potřeba trenér 7 nebo 6, že se ti hráči i pro U21 dají vytrénovat v pohodě i levelem 5, možná dokonce i 4, což by snad mohlo být dostupné prakticky pro jakéhokoli českého manažera.

From: Lukainos

This Post:
00
252258.52 in reply to 252258.50
Date: 12/27/2013 4:59:04 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
On se ten součet skillů musí řešit i u U21, protože hráč s počátečním součtem např 55 bude mít určitě větší šanci než hráč se součtem 40. Např takový hráč s počátečními skilly 6 1 2 6 5 1 2 3 6 5 a výškou 198, tak ho nebudu sledovat. JR, OD a PA jsou tak nízko, že by je nestihl všechny dostatečně vytrénovat. Zase třeba 2 1 1 1 2 2 7 6 7 4 s výškou 213 budeme sledovat. Sice má špatný vnějšek, ale vnitřek má slušný a vzhledem k výšce ho může vyjet vysoko.

Neprotiřečíš si trošku? Napřed napíše, že víš o nějakých manažerech, kteří měli zájem, ale raději po chvíli hned s BB skončili úplně. Za poslední sezóny to je kolik? 2,3 nebo 6? Proč končili úplně, když mohli hrát klidně pro sebe jenom? Jak projevili zájem?

Byl to návrh, který prostě nebyl pořádně domyšlený. Stejně jako píšeš v odstavci níže potom ohledně komunity, kde fungovala a trenéři přicházeli s novými podněty. Zkusil jsem přijít taky s novým konceptem, ale jak říkám nebylo to úplně domyšleno. Proto jsem se rozhodl to změnit a rozdělení zrušit.

Ono s úbytkem počtu manažerů ubývá i počet draftovaných hráčů Což se projevuje na kvalitě draftu. Letos bylo v draftu pouze 121 hráčů s potem 6 (včetně podkošových hráčů). Z nich jsem vybral pouze 68 hráčů, kteří byli kvalitně i jako uvedený příklad s podkošákem. Z nich se ti na úvode třeba 20 neozve. Další sice napíší, že ano, ale nakonec ne. ... A nakonec jsi rád, že ti zůstane 25 hráčů.

No rozdíl je před patnácti sezóny kdy komunita byla sice malá, ale rozrůstala se a BB byl v boomu. Teď uvadá a více a více manažerů to hraje už jen tak z povinnosti se podívá, nastaví sestavu, zkontroluje trénink apod.

Myslíš, že je to tím, že se nedaří? Na posledním ME jsme s podprůměrným týmem dokázali postoupit ze skupiny. V turnaji útěchy jsme postoupili do 2. kola PO, kde jsme vypadli s pozdějším vítězem Polskem. S ním jsme odehráli i přes předchozí naše CT celkem slušné utkání a Polsko rozhodlo až v poslední čtvrtině. Myslím, že výsledky dělám maximální a prostě bohužel na víc momentálně nemáme.

This Post:
00
252258.53 in reply to 252258.51
Date: 12/27/2013 5:01:27 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
U U21 požadujeme min trenéra 4. Pro nováčky je tento trenér snadno dostupný a kvalitou už je pro U21 taky dobrý. U lvl 5 už je to přece jen trošku náročnější na finance.

This Post:
00
252258.54 in reply to 252258.53
Date: 12/27/2013 5:02:15 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Rozhodl jsme se změnit svoji kandidátskou řeč a kandidovat s jiným konceptem.

This Post:
00
252258.55 in reply to 252258.54
Date: 12/27/2013 5:08:10 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Osobně vítám, že jsi se rozhodl upravit kandidaturu a zařadit některé prvky. Uvidíme, jak to v praxi bude fungovat.
A jedna poznámka, nestálo by za to tu volební řeč upravit tak, aby si z ní neplatné pasáže úplně vymazal, nejen, aby bylo dole, že už neplatí?

This Post:
00
252258.56 in reply to 252258.49
Date: 12/27/2013 5:11:51 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Myslím, že to porovnání s Dánskem a realným fotbalem hodně pokulhává, porovnáváš neporovnatelné. Tady věci jako že třeba béčkový tým jako Řecko 2004 vyhraje ME, nejsou reálné.

This Post:
00
252258.57 in reply to 252258.48
Date: 12/27/2013 5:32:16 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tak zde je moje první oslovení:

Ahoj Flumpinko,
jsem trenér české U21 a píši ti ohledně hráče František Univerzál (92135456), kterého jsi získala letos z draftu. Při správném tréninku má šanci hrát za U21. Z dlouhodobého hlediska bych ho kvůli rozložení počátečních schopností a výšce směřoval k SF.

Všiml jsem si, že trénuješ už 2 hráče pro NT a to Ouřadu a Stavinohu. Chtěl bych se proto zeptat, jestli máš zájem s nimi trénovat ještě Univerzála nebo ho budeš prodávat?

V případě zájmu ho trénovat mohla bys mi napsat co nyní trénuješ a jak jsi domluvená s NT trenérem na dalším tréninku? Pokud bys ho chtěla prodat mohla bys ho trénovat s nimi dokud by se nedomluvil kupec?

Děkuji předem za odpověď. S pozdravem Lukainos

Advertisement