Wyszukałem dla Was taką laskę w zapowiedzi przedmeczowej i zero odzewu...
Dzisiejszego wieczoru bardzo wysoko pokonaliśmy reprezentację Iranu 131-90
(27661).
Z powodu małych kłopotów z formą spowodowanymi głównie ostatnimi transferwami zagraliśmy 3 niskimi skrzydłowymi. Nie chciałem nikogo dowoływać gdyż robię miejsce w rotacji by w razie potrzeby przed meczami o medale mieć większe pole manewru. Z tego powodu w składzie pojawili się dzisiaj 3 nasi najlepsi SF: Kornel Bukowy, Symeon Leśniewski oraz Hilary Kudyk. Chyba wyszło nieźle :)
Prowadziliśmy od samego początku spotkania sukcesywnie powiększając przewagę. Nasi koszykarze zagrali bardzo zespołowo o czym świadczy fakt, że aż 6 naszych graczy zdobyło 10 lub więcej punktów a 3 kolejnych zdobyło ich 9. Wszyscy pozostali również zakończyli mecz ze zdobyczą punktową.
Na szczególne wyróżnienie zasługuje Stanisław Fila, który zdobył 19 punktów (9/16 z gry w tym 1/3 za 3), 5 asyst i 2 zbiórki. Bardzo dobre spotkanje zagrali również zdobywcy double-double: Piotr Gorzel (14 punktów, 12 zbiórek, 4 asysty) oraz Jan Kujtkowski (14 punktów, 11 zbiórek, 2 asysty). Nie mogę także nie wspomnieć o występie Waldemara Maleńczuka (15 punktów, 6 zbiórek, 5 asyst, 2 przechwyty, 2 bloki) oraz Patryka Wiesielaka (16 punktów, 7 asyst i przechwyt).
W zespole Irańczyków najlepjej zagrał Masih Torabian, który zdobył 18 punktów (9/13 z gry), zebrał 3 piłki i zanotował asystę.
W pozostałych dzisiejszych meczach same niespodzianki: wygrana Chin nad Słowacją, Hiszpanii nad Włochami i Portugalii nad Czechami -
http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=5...Za tydzień zagramy ostatni mecz fazy grupowej MŚ BB a naszym przeciwnikiem będzie Portugalia. Proszę zadbajcie o formę swoich graczy przed tym spotkaniem.
Last edited by Kaznodzieja at 3/10/2014 5:15:52 PM