BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Λιγα μαθηματικα

Λιγα μαθηματικα

Set priority
Show messages by
This Post:
00
167507.477 in reply to 167507.476
Date: 4/2/2013 9:41:51 AM
Overall Posts Rated:
6262
Ναι φυσικα ισχυει αυτο που λες..απλα εγω υποθετικα το λεω γιατι ειναι πολυ δυσκολο να μην δινει καμια ασσιστ εστω μια θα την δωσει μετα απο δεκαδες ματς.Επισης σε υπομονετικη δεν εχει νοημα να ρωτησω αν αυτος ειναι το target μας.Αλλα σε ενα κοιτα μεσα που ειναι π.χ. ο ΣΦ μας δεν σημαινει οτι δεν βοηθαει αλλα καιει τις επιθεσεις μας αν σουταρει με ασχημο ποσοστο;
Ευχαριστω για την διευκρινηση παντως!

This Post:
00
167507.478 in reply to 167507.477
Date: 4/2/2013 9:51:58 AM
Maddogs-Hellas
IV.5
Overall Posts Rated:
13091309
Αν αναφέρεσαι ακόμα στο προηγούμενο παράδειγμα, αν σε 20 παιχνίδια δίνει μηδαμινές ασίστς ΚΑΙ τα "σπάει" κιόλας, τότε τον βάζεις(στην καλύτερη) να σκουπίζει πάγκο και δεν χρειάζεσαι κανένα sarithin να στο πει αυτό

Μεμονωμένα πάντως, κοιτώντας μόνο τα ποσοστά ευστοχίας ενός παίκτη, κινδυνεύουμε να πέσουμε στην παγίδα που ανέφερε ο sarithin, με παίκτη του mamou νομίζω, ο οποίος είχε ποσοστό FG 33%, αλλά έβγαζε θετικότητα 0,6 (60%)περίπου, άρα ήταν θετικότατος.

This Post:
00
167507.479 in reply to 167507.478
Date: 4/2/2013 10:02:47 AM
Overall Posts Rated:
6262
Υποθετικα μιλαω παντοτε..οπως ειπα ειναι πολυ δυσκολο να εχει 0 ασσιστ μεσο ορο.Πολυ σωστο αυτο που λες, γιατι τα νουμερα δεν λενε παντα την αληθεια!

This Post:
00
167507.480 in reply to 167507.479
Date: 4/2/2013 10:18:18 AM
Maddogs-Hellas
IV.5
Overall Posts Rated:
13091309
Οκ, μου πήρε λίγη ώρα αλλά εντέλει (νομίζω ότι)κατάλαβα τί λες εξαρχής.
Αν δεν κάνω λάθος, το πας αυστηρώς μαθηματικά και λες, εφόσον στην διαίρεση, έστω και ακραία, ο συντελεστής είναι μηδέν, το αποτέλεσμα είναι μηδέν, άρα ποιο το συμπέρασμα.

Εντάξει, αν προκύψει παίκτης που έχει μηδέν ασίστς ή μηδέν έυστοχα σουτ, αυτομάτως καθίσταται άκρως εκτελεστικός ή δημιουργικός, αντίστοιχα.

This Post:
00
167507.481 in reply to 167507.480
Date: 4/2/2013 10:22:38 AM
Overall Posts Rated:
6262
Με επιασες ;) Ακριβως απο αυτο στηριχτηκα...οχι μιλησα καθαρα υποθετικα γιατι ειναι σχεδον απιθανο να μην δωσει μια ασσιστ μετα απο τοσα ματς.Με λιγα λογια και μια ασσιστ δεν θα αφησει τον συντελεστη 0 οσα ματς κι αν ειχε με 0 ασσιστ.Φυσικα οταν ο ρολος του ειναι εκτελεστικος ή δημιουργικος, τοτε δεν εχει νοημα να πω οτι δεν ειναι δημιουργικος στην πρωτη περιπτωση και καθολου εκτελεστικος στην δευτερη.Αφου αυτο εχω επιλεξει...!

From: fd97

This Post:
00
167507.485 in reply to 167507.484
Date: 4/6/2013 4:08:12 AM
Overall Posts Rated:
6262
Πολυ σημαντικα ποστ και νομιζω οτι ηρθε η ωρα να τελειωσει αυτη η υπεροχη του κοιτα μεσα...
Γενικα οσο ζουμε μαθαινουμε, αρα μεχρι τωρα μας ειχε τυφλωσει ενα προτζεκτ που εγινε με το κοιτα μεσα και τους ειδικα φτιαγμενους παιχτες για αυτο το συστημα.

Και προτεινω να υπαρξουν καποιες ομαδες απο την χωρα μας που θα αρχισουν να παιζουν εξωτερικα ή τουλαχιστον κατι αλλο εκτος του κοιτα μεσα και να πειραματιστουν.Κυριως ομως ομαδες που δεν "καιγονται" για κορυφη, ανοδο κλπ.Οχι ομαδες της Α1 αλλα απο πιο μικρες κατηγοριες.Και βαζω την ομαδα μου πρωτη σε αυτη την λιστα.
Στο χερι μας ειναι να αλλαξει αυτη η κατασταση.Οπως ειπες και εσυ Μαμου οταν καποιος πηγαινει στην λιστα και βλεπει παιχτες φτιαγμενους για εσωτερικα συστηματα και κοιταει οτι η επιτυχια Εθνικων, πρωταθλητων κλπ. γινεται με ενα συγκεκριμενο συστημα αυτο θα πανε να παιξουν.Προσωπικα, δεν μπορω να βρω στην λιστα αυτο που ψαχνω αρα ή ειμαι πολυ απαιτητικος ή απλα δεν υπαρχει κατι τετοιο.

Το θεμα ειναι να καταφερουμε να ισορροπησουμε τα συστηματα και τις τακτικες.Οπως υπαρχουν ειδικοι παιχτες για εσωτερικα συστηματα, ετσι θα μπορεσουν να υπαρξουν και για εξωτερικα.Μια αλλαγη θα μας πεισει ολους.Στην πραγματικοτητα βλεπουμε ομαδες να παιζουν αντιμετωπες αλλα με εντελως διαφορετικες φιλοσοφιες στην επιθεση αλλα και στην αμυνα τους.Δηλαδη ερχεται η στιγμη που παιζει μια ομαδα που στηριζεται στους κοντους και κυριως στα τριποντα με μια αλλη που στηριζεται στους ψηλους.Αρα γιατι οχι να μην γινει και εδω αυτο;Δεν ειναι λογικο να παιζει το 80% το ιδιο συστημα..εκτος απο βαρετο ειναι και προβλεψιμο.

Οι μισθοι ανεβαινουν απο ριμπαουντ και ταπα, αλλα αυτα τα σκιλλς ισως να ειναι η λυση!Κοβουμε κατι απο τα υπολοιπα.
Επισης θελω να πω οτι θα πρεπει να κοιταξουμε και τις αμυντικες τακτικες.Μια ζωνη 1-3-1 ή μια 2-3 ακομα και το πρεσαρισμα μπορουν να δωσουν λυσεις σε συγκεκριμενες καταστασεις.Θελεις να ελεγξεις ριμπαουντ ενω παιζεις εξωτερικο συστημα, ισως μια καλοστημενη ζωνη σου δωσει την λυση.Αυτη ειναι η ομορφια του παιχνιδιου και στην πραγματικοτητα, να πρωτοτυπεις και να μην εισαι προβλεψιμος.Μια ζωνη μπορει να σπασει, αλλα ποσο ευκολο ειναι να σκεφτει ο αντιπαλος οτι θα παιξεις ζωνη;Εκτος αυτου πιστευω οτι ολα τα συστηματα σπανε (αμυντικα και επιθετικα)
Εγω ποτε δεν ημουν υπερ του κοιτα μεσα.Αν κοιταξετε τα ματς μου προτιμω την υπομονετικη.Ισως να ειμαι ξεροκεφαλος.Δεν μπορει κανεις να μου πει ομως οτι ειναι "κακο" συστημα, γιατι ολα ειναι ισαξια(ασχετα αν δεν ειναι καλοστημενο απο εμενα).

Τα δικα μου συμπερασματα ειναι οτι πρεπει ολοι οι παιχτες να πασαρουν καλα, να εχουν χειρισμο ωστε να μπορουν να χειριστουν την μπαλα και το μπασιμο.Η αμυνα φυσικα πρεπει να ειναι καλη απο εκει και περα βλεπουμε πως θα ισορροπησουμε σκιλλς-μισθο με ταπα-ριμπαουντ-εμβελεια που ανεβαζουν μισθους ευκολα.Και απο τα ποστ του sarithin, να μην εχουμε τερατα(επιθετικα σκιλς) σε καθε θεση, γιατι ισως(μαλλον οχι ισως αλλα σιγουρα) μας κανουν κακο και οχι καλο..!

Υ.Γ. Η ταπα χρειαζεται και στα γκαρντ ετσι;
Προς το παρον +1 απο εμενα!!

Last edited by fd97 at 4/6/2013 4:08:59 AM

This Post:
00
167507.486 in reply to 167507.482
Date: 4/6/2013 11:03:11 AM
Maddogs-Hellas
IV.5
Overall Posts Rated:
13091309
Πρώτα απ'όλα, είναι χαρά, σε ένα νήμα, να μπορώ να διαβάζω εξαιρετικά και στοχευμένα ποστς αναγνωρισμένων μάνατζερς τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο.

Στο θέμα μας, ως θιασώτης περιμετρικής επίθεσης, από "ξεροκεφαλιά" κυρίως όταν πρωτοξεκίνησα και συνεχίζοντας μετέπειτα έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα, κυρίως του sarithin, με ενδιαφέρουν άμεσα τέτοια ποστς.

Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των χρηστών, όταν ξεκινάνε το παιχνίδι, παίζουν κυρίως περιμετρικά συστήματα. Είναι αυτό που εξιτάρει στο κανονικό μπάσκετ και με δεδομένες τις λίγες και απλές επιλογές που έχεις σε συστήματα τακτικής, πολλοί στρέφονται αρχικά εκεί.
Oσο ανεβαίνεις κατηγορίες, το παιχνίδι, ως ένα σημείο, σε σπρώχνει στα εξωτερικά γιατί για τέτοια είναι προπονημένοι οι πολύ καλοί παίκτες.Ομως για τον ίδιο ακριβώς λόγο, συμφέρει στις μικρότερες κατηγορίες να παίζεις μια motion πχ, γιατί μπορείς να βρεις πληθώρα ψηλών και φθηνών παικτών, που επειδή προπονούνται στα δευτερεύοντα αρχικά, εφαρμόζουν τέλεια στο σύστημα.

Στα όσα, τόσο σωστά, ανέφερες φίλε mamou, θα πρόσθετα άλλο ένα που αφορά τα πάντα. Σκιλσετς παικτών, οικονομία, επιθετικά/αμυντικά συστήματα κοκ

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Το Νο1 "εργαλείο" και τρόπος σκέψης, σε ότι κάνω στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι σε επιμέρους μάλιστα τομείς ευνοεί τις περιμετρικές επιθέσεις.

Ισορροπία σε σκιλς παικτών σε πειμετρικές επιθέσεις:

Παίζω με καλύτερο JS μόλις 9. Αλλος ένας έχει 8 και μετά το...χάος. ΟΧΙ. Ολοι οι υπόλοιποι έχουν 7. Ανεξαιρέτως όλοι. Νούμερα μικρά ακόμα και για κατηγορία IV και μικροσκοπικά όταν μιλάμε για εξωτερικό σύστημα. Αλλά υπεραρκετά, γιατί τα έχουν όλοι πάνω κάτω ίδια, συμμετέχουν όλες οι θέσεις στο εξ. σκοράρισμα(ισορροπία στο σκοράρισμα και στις εκτελεσμένες επιθέσεις) και παίζουν όλοι(ισορροπία στους χρόνους συμμετοχής και μέγιστης απόδοσης).

Η μεγαλύτερη πάσα που έχω είναι 10. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι είναι στο 7+, ακόμα και οι σέντερς, με εξαίρεση ένα που είναι στο 6. Εχω προπονήσει μόλις μία φορά πάσα, σε έξι μήνες που έχω στο παιχνίδι. Εχω περισσότερες ασίστς από τους αντιπάλους μου.

Ριμπάουντ. Ο καλύτερος μου έχει 10. Τα γκαρντς μου όμως έχουν 7+. Είμαι στο -18 κατά μέσο όρο ανα παιχνίδι, αλλά με ίσα επιθετικά. Αυτό είναι λόγω και των πολλών περισσότερων εκτελεσμένων επιθέσεων που έχω, λόγω full court press(ισορροπία επιθετικών/αμυντικών συστημάτων). Να επισημάνω σε αυτό το σημείο, ότι μια περιμετρική επίθεση, αν έχεις ισορροπημένο ριμπάουντ σαν σκιλ, ευνοεί το επ. ριμπάουντ, αφού όταν σουτάρουν όλοι εκτός ρακέτας, δημιουργείται αυτόματα αμυντική ανισορροπία και παύει σε αρκετά μεγάλο βαθμό, ένα ενδεχόμενα ξεκάθαρο πλεονέκτημα που μπορεί να έχουν στα ριμπάουντς οι ψηλοί του αντιπάλου έναντι των δικών σου.

Επί των παραπάνω, παίζω με το 4ο χαμηλότερο μπάτζετ στον όμιλο μου(15 ενεργές ομάδες). Μόλις 63k. Δεν κινδυνεύω. Μπόνους το ότι έστω και προσωρινά φιγουράρω, συγκάτοικος στην κορυφή, με το καλύτερο ρεκόρ του ομίλου(7-1).
Η χαρά μου είναι όμως ότι μπαίνω στην σελίδα του ομίλου μου και κάτω από την ευχάριστη βαθμολογία, ΔΕΝ έχω ούτε ένα παίκτη στην καλύτερη δεκάδα, σε πόντους, ριμπάουντς, ασίστς. Ορισμός του team work, κατ'εμέ.

Ολα αυτά, στηρίζονται και μαθηματικά, με την τελευταία ανάλυση του sarithin σχετικά με όγκο, θετικότητα και team work.

Ομως ο Νεκτάριος έχει γράψει κι άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, αναφορικά στους δείκτες που επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Ενεργός ευστοχία, επιθετικό ριμπάουντ, ικανότητα κατοχής και ρυθμό ελ.βολών.

Σε επόμενο ποστ, σκοπεύω να αναφερθώ στο πώς αξιολόγησα αυτούς τους δείκτες, αναφορικά στην επιλογή και εξέλιξη, μέχρι τώρα, του motion που παίζω, αλλά επίσης και στην επιλογή της άμυνας με την οποία το συνδυάζω.

Πάω να φτιάξω την ομάδα μου πρώτα, γιατί ξεχάστηκα και αρχίζουν τα παιχνίδια σε λίγο

Last edited by maddoghellas at 4/6/2013 11:08:33 AM

Advertisement