Koliko je razlika med podrobno oceno A in A+? Je sploh kaj razlike?
Koga bi vi izbrali: a) na tekmi je dal 3-8 točk (nič posebnega statistika), ocena podrobna A+ b) na tekmi 15+ točk, podrobna ocena A
Verjetno se sicer ni nekemu programerju BB-ja zdelo kar malo naključno talati te pluse in minuse (ja, obstaja tudi ocena A-), ampak kakšnih hudih razlik jaz nisem opazil. Dobil sem že igralca z oceno A, brez plusa, ki je imel pri 18 letih 55+ TSP, kar je večinoma za A+. Ampak očitno ni bilo dovolj sedmic pri skillih.
V tvojem dotičnem primeru, bi se vseeno raje ravnal po oceni in izbral A+ (ob enakem potencialu seveda). Statistika iz tekme ima po mojih izkušnjah še manj korelacije s kakovostjo kot ocena.
Predvidevam, da je bilo stokrat predebatirani, ampak: kolikšen potencial je za koliko žogic?
5 žogic = 9+ (v angl. MVP - All time great )
4 žogice = 7-8 (perennial all star - superstar)
3 žogice = 5-6 (star - allstar)
2 žogici = 3-4 (6th man - starter)
1 žogica = 0-2 (announcer - role player)
mislim da so vsi prevodi v slovenščino dokaj direktni, edino zvezdnik je allstar, medtem ko je star ključni igralec ekipe ali nekaj podobnega.
V osnovi je tudi potencial zvezen, torej igralec s potencialom MVP ima lahko nizek ali visok sublevel potenciala, v tem primeru potencial 9.0 - 9.99, mislim pa, da tega ne moreš vedeti drugače, kot da potencial zapolniš. Kot zanimivost: Če imaš "srečo", in je potencial igralca zelo blizu 0, lahko dobiš tudi igralca, katerega potencial je poimenovan "buzzerbeater developer". Naprimer tale:
(12616251) Last edited by Deschamps at 10/16/2018 3:37:04 AM