Ad 1.
Nie awansowałem przez 3 sezony bo nie udało mi się przechytrzyć innych drużyn, chodź zawsze do finału bez problemu dochodziłem. Za pierwszym razem natknąłem się na Lame Duck które doskonale ze swojej ligi kojarzysz. Ta ekipa była dużo za silna jak na naszą i tak silną ligę. Za drugim razem przeszkodził mi Mack10 ze swoimi Da Bullets, który posiadał bardzo równą i mocą ekipę, gdyby nie wyjazd jego pewnie w tamtym sezonie otarł się o PLK. W tym sezonie czuję się osobiście troszkę skrzywdzony, że nie awansowałem, myślałem, że ty razem uda mi się przechytrzyć ale nie udało. Rugi i tym razem okazał się zbyt silny. To, że jestem w 3 lidze nie oznacza, że się nie rozwijam. Mam coraz bardziej wyrównany skład, moja wiedza się poszerza i przyjdzie czas kiedy to do II ligi awansuje:).
Ad 2.
Masz rację, że akcję głównie dotyczą 18 latków a starsi gracze odchodzą w cień. Przydała by się akcja gdzie kogoś z mega pensją przygarnął by jakiś klub i mu boki potrenował albo nawet o staminę i formę zadbał, wtedy takiego managera moglibyśmy nazwać "Szaleńcem" ale o tym już pisałem. 18 latki są ważni ale nie możemy zapominać o tych których już udało nam się stworzyć. Starszymi rocznikami też powinniśmy się interesować bo w nich jeszcze troszkę potencjału jest:). Ale umówmy się, że łatwiej wytrenować i utrzymać gracza od zera niż takiego kogoś kto z 200k pensji zjada co tydzień. Aha i nie chciałbym aby powtórzyła się sytuacja z HT, gdzie dla takich graczy tworzone by byly farmy to nie jest rozwiązaniem.
Ad 3.
Sam doskonale wiesz, że zawodników jest pod dostatkiem ale czy dlatego, że mamy sporo palyerów mamy rezygnować z następnych? Moim zdaniem selekcjoner powinien mieć ból głowy z nadmiaru zawodników a nie z jego braku.
Dla przykładu podaje tych 3 graczy wyłowionych z zeszłosezonowej akcji:
(9896602),
(9964315) i moja największa nadzieja:
(9879144). Na pewno przeprowadzając takie akcji nie zaszkodzimy reprezentacji a przy odrobinie szczęścia uczynimy ją troszkę lepszą;]
Są jeszcze z zeszłego sezonu i jak będę miał czas to jeszcze ich Ci pokażę;]
Ad 4.
Moim zdaniem i to i to jest ważne. Dzięki kozlowaniu będzie mniej strat co przy zmianach się częściej dzieje.
Moim zdaniem forma na poziomie przeciętny wyklucza takiego zawodnika.
Ad 5.
Zaskoczyłem? Czym? Pokaż mi cytat w regułach który mówi, że po fazie grupowej następuje "przeplatanka", bo chyba o tą sytuację Ci chodzi. Tutaj role odgrywało doświadczenie którego nie miał Mr. bo niby jak je miał zdobyć? Z tego co się orientuje i wyczytałem z zawiłych, zakręconych i nie jednoznacznych reguł dotyczących reprezentacji jak i z tego co się orientuje to nie zostaniemy gospodarzem MS NT bo do nich nie awansowaliśmy.
Ad 6.
Z kadrą u-21 jestem związany od ponad 4 sezonów jako skaut i organizator różnych akcji. Znam zawodników, mam dobry kontakt z managerami poza tym kadra NT wymaga doświadczenia oraz umiejętności których ja na dzień dzisiejszy nie posiadam.