BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Poland - Italy

[NT] Poland - Italy

Set priority
Show messages by
From: ozi90

This Post:
11
161217.48 in reply to 161217.47
Date: 10/16/2010 6:04:13 PM
Overall Posts Rated:
6363
Po prostu ustawiaj skład i czekaj na koniec kadencji z głupimi algorytmami :)

From: Astarotte

This Post:
00
161217.49 in reply to 161217.47
Date: 10/17/2010 4:59:40 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12101210
al_said "walczył" z BBkingiem, Mr.President "walczył" z hatchetem, taka tradycja widocznie na naszym forum, wiec i ja mam swoich "kibiców". Tylko Tripaw miał spokój... eh piękne czasy.

Aha i ja się nie denerwuję, tak szczerzę to się takimi postami jakie niektórzy piszą sie nie przejmuje:) na szczęście mam w sobie te poczucie, że to tylko gra, że grają tylko głupie algorytmy, szkoda, że nie wszyscy o tym wiedzą:).

Co do meczu to mam nadzieję, że nas z wróbelka zaatakują bo wtedy nasz orzełek ma szansę upolować tego ptaszka...

nie jestem Twoim wrogiem

i trzymam kciuki za wygraną
powodzenia:)

From: m4ti_

This Post:
00
161217.50 in reply to 161217.48
Date: 10/17/2010 6:48:53 AM
Overall Posts Rated:
2121
Po prostu ustawiaj skład i czekaj na koniec kadencji z głupimi algorytmami :)

aha...

From: Hawkeyed

This Post:
33
161217.51 in reply to 161217.23
Date: 10/17/2010 7:02:13 AM
Overall Posts Rated:
7474
Przegrałem z nim 2 punktami. Czyli byłem najbliżej. Poza tym nic nie wypominam. Piszę jak było.

Przypuszczam, że chodzi o to, iż grałeś z najprawdopodobniej najgorszym selekcjonerem Włoch w historii a napisałeś jakbyś się chełpił tym, że przegrałeś z Włochami najniżej. Nie tędy droga.

Gdybyś napisał, że w pojedynku najgorszych selekcjonerów Włoch i Polski w historii przegrałeś 2 punktami wtedy napisałbyś tak, jak rzeczywiście było. I myślę, że wówczas nikt nie miałby tutaj żadnych pretensji o wspominanie o tym meczu w tym kontekście i użyte sformułowania.

A już w ogóle rozwala mnie, gdy selekcjoner reprezentacji na każdym kroku powtarza, że to tylko gra. Skoro tak to na jakiego grzyba zgłaszałeś się w tej tylko grze w wyborach na selekcjonera?
Jak dla mnie coś tu nie halo.

Już wyobrażam sobie Smudę mówiącego po przegranych meczach grupowych w Euro 2012:
- Spokojnie panowie, to tylko piłka nożna. Dzięki Euro mamy stadiony, autostrady. A państwo ma ważniejsze problemy niż klęska na mistrzostwach Europy.

This Post:
00
161217.52 in reply to 161217.51
Date: 10/17/2010 7:26:08 AM
Overall Posts Rated:
2121
A Wy dalej swoje:)

Porównujesz mnie do Smudy, dziękuję, miłe ale ja go nigdy nie lubiłem, jak pracował w widzewie, legii czy lechu to nigdy za nim nie przepadałem. Dwulicowy człowiek, który mówi, że w Polskiej lidze są talenty i że Polska liga nie jest taka słaba a sam sprowadzał graczy z zagranicy, co zresztą robi to też teraz w kadrze. To tyle o prawdziwym sporcie.

Zawsze będę powtarzał, że to tylko gra bo to tylko gra:). Możesz mówić co chcesz ale tego nie przebijesz. Grają w te gre ludzie z całej Polski z zamysłem, że miło spędzą tu czas. I było tak, że było miło, teraz natłok nowych managerów zatarł to dobre wrażenie. Nie wiem po co te kwasy. Przyczepiacie się do jednego fragmentu, który tylko w niektórych oczach, nazwijmy ich "szlachtą BB" uważane są ze jakieś herezje. Napisałem, że w pojedynkach z Włochami to ja najmniejszą ilością przegrałem. Skłamałem? Skłamał bym jakbym powiedział, że jestem lepszym selekcjonerem niz Tripaw i al_said bo przegrałem najmniejszą ilością punktów. Takich zdań nie przeczytacie innych bo do tych managerów mi dużo brakuje, szczególnie ogomna przepaść dzieli mnie do al'a, który wprowadził naszą kadrę na światowy poziom.

To tylko gra, wystartowałem w wyborach bo chciałem zostać selekcjonerem, osiągnąć coś z kadrą, coś zmienić w niej, pierwszy sezon to katastrofa i porażka na całej lini z mojej winy ale drugi nie musi się tak skończyć.
Skończcie tą swoją polemikę bo po pierwsze nie ruszają mnie te wasze zdania, a po drugie to w żadnym stopniu kadrze nie pomaga.

Tobie kibicuję, że uda się wychować te pokolenie NT nad którym pracujesz, ściskam oba kciuki a nawet jeszcze dwa duże palce u nóg i mam nadzieję, że uda Ci się prawdziwych reprezentantów stworzyć. Szczere to są słowa. Ale jak coś Ci nie pójdzie to uwierz mi, że wspomnisz moje słowa, że to tylko gra. Do tego ja uważnie będę sie temu przyglądać bo takich "Darwinów" jak Ty było już kilka, Mysza szybciej znikł niż się pojawił ze swoimi pomysłami, mam nadzieję, że skończysz to co zacząłeś.

Nasze społeczeństwo by się zjednoczyło ku jednemu celowi, jakby nas jakieś ruskie, niemieckie napadły i rozkradły naszych reprezentantów, wtedy w nas by dopiero pozytywne emocje wobec nas samych wyzwoliły.

A teraz przejdźmy już do meczu...

From: Hawkeyed

This Post:
00
161217.53 in reply to 161217.52
Date: 10/17/2010 7:31:14 AM
Overall Posts Rated:
7474
Tobie kibicuję, że uda się wychować te pokolenie NT nad którym pracujesz, ściskam oba kciuki a nawet jeszcze dwa duże palce u nóg i mam nadzieję, że uda Ci się prawdziwych reprezentantów stworzyć. Szczere to są słowa. Ale jak coś Ci nie pójdzie to uwierz mi, że wspomnisz moje słowa, że to tylko gra. Do tego ja uważnie będę sie temu przyglądać bo takich "Darwinów" jak Ty było już kilka, Mysza szybciej znikł niż się pojawił ze swoimi pomysłami, mam nadzieję, że skończysz to co zacząłeś.

Zastanawia mnie więc dlaczego, gdy piszę że co sezon dostajemy od VJ coraz mniej zawodników do treningu to ani Ty ani nikt inny zainteresowany przyszłym losem NT nawet nie zabierze głosu we właściwym wątku. Dostałeś podobno bazy od VJ. Widziałeś ilu zawodników łaskawie dostała NT. I co, jesteś zadowolony z tych proporcji? Skaut SG dostał chyba 9 zawodników. Skaut PG bodajże 5.

Nie rozumiem, czy Wy dalej nie widzicie, że to jedna z dróg która może wzmocnić kadrę?

Część naszych skautów już zaczyna powątpiewać czy jest sens się w ogóle starać, skoro nikogo to nie obchodzi.

From: kozlik4

This Post:
00
161217.54 in reply to 161217.53
Date: 10/17/2010 7:42:38 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40884088
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ja też jestem za ptaszyskiem;-)

From: B.B.King

This Post:
11
161217.55 in reply to 161217.52
Date: 10/17/2010 8:49:09 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Łe tam, wcale nie startowałeś po to, żeby coś zmienić ;-) Frazes, pod którym nic się nie kryje - jak ktoś chce coś zmienić to mówi co, a jak ktoś nie ma pomysłu, to mówi "coś", nauczyłem się, że "coś" oznacza dokładnie "nic". Startowałeś, żeby wszystko zostało po staremu ;-)
Oddaj królowi co królewskie, żeby coś zmienić to ja startowałem ;-)
No bo gdzie te zmiany?

Co do meczu w Włochami to po pierwsze był o pietruszkę. Po drugie nie wiadomo czy oni zaczęli już przeglądać zawodników, czy wystawili najlepszy skład i na ile poważnie podeszli do tego meczu. Wiadomo, że Ty specjalnie przekładałeś przegląd na później i spinałeś się na ten mecz. Po trzecie graliśmy u siebie co znakomicie ułatwiało Ci zadanie, bo nasze wszystkie poprzednie mecze z Włochami były w neutralnej hali.

Co do tego, że to tylko gra, to się zgadzam. Ale wielokrotnie wcześniej, gdy w różnych dyskusjach zderzały się różne opinie, to nie widziałem tak luźnego podejścia. Wręcz coś innego, histeria i rozdzieranie szat, że ktoś się ośmiela burzyć ustalony porządek wirtualnego świata. I Tobie się też zdarzało być w tej grupie i trochę nieprzyjemnych rzeczy napisać (personalnych a nie merytorycznych, o te drugie nigdy nie mam pretensji, nawet jak są na drugim biegunie do moich).

A jak przywołujesz jakieś polemiki z przeszłości, to napisz konkretnie a nie ogólnikowo, bo to przedstawia je w zupełnie wypaczonym świetle. Z Alem różniłem się w dwóch sprawach.
Pierwsza taka, że on uważał, że w tej grze jest ogromna przewaga ataku nad obroną i kadrowiczom nie opłaca się trenować wysoko skilli defensywnych, bo traci się czas, gdy można byłoby ich podciągnąć w ofensywie. Ja się z tym nie zgadzałem i nie zgadzam, wtedy jednak powodzeniem się cieszyła jego opinia (ot taka ułańska nasza fantazja, bo to bardzo romantycznie gdy kawaleria atakuje czołgi). Od tego czasu poglądy dużo się pozmieniały, teraz praktycznie większość menagerów od obrony zaczyna budowanie drużyny.
Druga sprawa to tempo gry, on uważał, że nie opłaca się grać wolnymi taktykami, przyśpieszenie jest zawsze lepsze. Siedem sezonów temu też ta opinia była w przewadze, bo dużo osób uważało, że dzięki temu mamy więcej akcji od rywala (że tylko my mamy więcej akcji a rywal już nie, co jest oczywiście bzdurą). Od tego czasu też poglądy się pozmieniały, bo widzę sporo zespołów w najwyższych ligach, które z powodzeniem zwalniają tempo.
Zostałem wtedy znienawidzony za to, że szerzę herezje ;-) I przypięta łatka się ciągnie ;-) Po latach, gdy okazało się, że jednak defensywa i wolne tempo też są pożyteczne, to nienawiść zamiast zmaleć to wzrosła za to, że jednak miałem rację ;-)

This Post:
00
161217.56 in reply to 161217.55
Date: 10/17/2010 11:36:43 AM
Overall Posts Rated:
88
Jakby to napisać, żeby sytuacji nie podkręcić ale coś wyjaśnić narodowi;)

Po kolei więc, co do defa to nie wiem czy pamiętasz, ale napisałeś do mnie z propozycją żeby trenować TYLKO defa (czy to był 5 sezon, w którym na SFie wszyscy dawali C w NT z wiadomych przyczyn, czy 7 kiedy gracze obwodowi z obroną niższą niż 12-13 miejsca w kadrze nie mieli, dla ułatwienia dodam, że jak zostawałem selekcjonerem to takich graczy było 0). W każdym razie to jak przedstawiasz tą sytuację mija się trochę z prawdą, bo jeżeli ktoś tu ustawia od zawsze drużynę od defa to ja (ale znajmy proporcje), wystarczy spytać kilku właścicieli ówczesnych kadrowiczów, o jaki trening ich wtedy prosiłem. Ale powtarzam tak jak wtedy powtarzałem trenowanie tylko defa donikąd nas nie doprowadzi, zresztą nawet ty nie zrealizowałeś tego planu... inna sprawa czy ktoś by poszedł na taki trening? Przypuszczam, że wątpię.

Kwestia tempa, no wybacz ale to już jest demagogia, bez urazy... już wielu ciekawych rzeczy się o mojej kadrze dowiedziałem, ale ty jako jeden z lubiących snuć rozmaite przemyślenia Prezesów, mam wrażenie powinien znać historię tej gry i to ile razy od mojego selekcjonowania BBcy zmienili silnik. Na czasy gdy byłem selekcjonerem granie wolno nie miało żadnego sensu i tej tezy będę bronił jak niepodległości, zresztą historia przyznała mi rację bo właśnie początkowe dłubanie w silniku BBków było skierowane na wsparcie wolniejszych taktyk, owszem nie tylko ale jednak.

@m4ti_: a skoro już się bawimy w historyków, to ja pamiętam jak to Tripaw pogrążył zdaniem wielu kadrę nie grając jednego sparingu, także Wersal to nie wtedy;) a i wakacji Leszka w Ustce gdy wchodziliśmy do MŚU21 zapomnieć nie sposób, także może darujmy sobie historię i rozmawiajmy o przyszłości.

This Post:
00
161217.57 in reply to 161217.56
Date: 10/17/2010 12:38:53 PM
Overall Posts Rated:
2121
Tylko, że taka różnica między nami, że my z Leszkiem znaleźliśmy wspólny język, mamy bardzo dobry kontakt i nie raz dlugo sie o bb pogada, zreszta nie tylko o BB. Nie wypomina mi tego a ja za to go już nie raz przepraszałem. Mój błąd. Tutaj mało jest takich managerów jak Leszek, tutaj lepiej herezje jakieś paplać niż skupić się na grze. Inni managerowie to by się obrazili, zresztą co sezon to jest jakiś taki przypadek.

This Post:
00
161217.58 in reply to 161217.53
Date: 10/17/2010 12:51:17 PM
Overall Posts Rated:
2121
Nie dziwie sie VJ, że daje coraz mniej zawodników. Bo zawodników z u21 powinni przejmować potem skauci NT. Jak ja byłem skautem SG/PG to miałem baze, w niej po 2-3 sezonach okolo 25 zawodników, z czego kilku sie do kadry nadawało, niektórzy do u21 byli za slabi ale potencjał pozwalał pukać za 2-3 sezony do NT i niektórym sie udało. Przykładem jest Bujok.

Bo zawodnik NT powinien byc takim playerem ktory osiagnal swoj maksymalny poziom umiejetnosci, ma 25-27 lat i dzieki zdobytemu doświadczeniu był naprawdę prawdziwym reprezentantem. A tak jak Ty zamierzasz trenować zawodników minimum 8 sezonów nie obiecując nic managerom bo zagwarantować, że zawodnik będzie grał w NT po 8-9 sezonach treningu to nie możesz obiecać.

Advertisement