BuzzerBeater Forums

Poland - IV.8 > Witam :)

Witam :)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
19917.48 in reply to 19917.47
Date: 5/8/2009 9:48:14 AM
Overall Posts Rated:
22
Moim zdaniem sytaucja w Big 8 jest jasna: wygraja Kelnerzy(5.4)*. w Big 8 sa jednynie dwie mocniejsze druzyny Górnik Wałbrzych(4.8) i Przemoc(5.0) i nie sa na tyle silne zeby przeszkodzic Kelnerom w 2 rundzie. W Great 8 sytuacja wyglada troszeczke inaczej pozycja lidera nie jest wcale zajmowana przez najlepsza druzyne. Tesco Team(4.7) wydaje sie slabsza druzyna od GrongorTeam(5.0), Za dwa(5.2) jak i M@T0D TEAM(5.3).
* w nawiasach najlepszy sredni stat w tym sezonie

Sytuacje komplikuja jeszcze 3 ostatnie kolejki:
09.05 Tesco Team@GrongorTeam - mecz o pozycje lidera Great 8
12.05 GrongorTeam@Za dwa - jesli Gregor nie wygra moze stracic pozycje lidera (zakladajac ze wygra poprzedni mecz)
16.05 Tesco Team@Za dwa -tutaj moze dojsc w sytuacji w ktorej druzyny beda walczyly o to kto zajmie 3 a kto 4 miejsce(zakladajac ze Tesco przegra mecz 09.05)

Te 3 kolejki zzdecyduja o ukladzie tabeli. Managerowie tyh druzyn beda musieli ciezko pomyslec nad tym czy warto PIC'owac i stracic pozycje w tabeli czy lepiej bedzie pocisnac te mecze i z nizszym entuzjazmem ale z homecourt advantage znalezc sie w Playoff'ach.

Ja, majac proste 3 pozostale mecze nie przewiduje zadnych przegranych mimo PICy.

Rywalizacja w konferencji jest naprawde zacieta 3 i 4 druzyna traci do 1 i 2 tylko 1 mecz. Jak wiadomo w sobote ktoras z druzyn z 1 i 2 miejsca przegra mecz wtedy dojdzie do sytuacji w ktorej druzyny z 2, 3 i 4 miejsca beda mialy tyle samo punktow (druzyny z 3 i 4 miejsca maja latwe mecze). Zakladam taki uklad tabeli po 20 kolejce.

1 GrongorTeam 17 3
2 M@T0D TEAM 16 4
3 Tesco Team 16 4
4 Za dwa 16 4

Po 21 kolejce cos mi sie zdaje ze bedziemy mieli sytuacje kuriozalna w ktorej wszystkie druzyny beda mialy tele samo punktow (zakladam przegrana GregorTeam w szlagierze kolejki). W tej sytuacji o pozycji zdecyduja male punkty ktorych GregorTeam ma w tej chwili najmniej a wiec lider moze spasc na 4 pozycje przegrywajac 1 mecz!

1 M@T0D TEAM 17 4
2 Tesco Team 17 4
3 Za dwa 17 4
4 GrongorTeam 17 4

W 22 kolejce GregorTeam i M@T0D TEAM maja mecze ktorych raczej nie przegraja. Zakladajac ze poprzednie kolejki przebiegna tak jak napisalem, mecz Tesco Team@Za dwa zdecyduje o tym ktora z tych druzyn spadnie na 4 pozycje.
Osobiscie obstawiam przegrana Tesco Team - slabsza druzyna i jeszcze gra na wyjezdzie. Wtedy tabela na koniec moze wygladac tak:

1 M@T0D TEAM 18 4
2 Za dwa 18 4
3 GrongorTeam 18 4
4 Tesco Team 17 5

Przy takim, zakladanym ukladzie tabeli o tym kto bedzie mial homecourt advantage zdecyduja male punkty. Ze wzgledu na dosc ciezkie mecze oraz aktualna najmniejsza z 4 druzyn ilosc malych punktow GregorTeam wydaje sie byc pewniakiem na 3 miejsce. Za dwa rowniez ma malo tych punktow i ciezki kalendarz wiec prawdopodobnie zajmie 2 miejsce.

W tych rozwazaniach zakladam ze wszystkie 4 druzyny beda PIC'owaly do konca sezonu oszczedzajac entuzjazm na playoff'y oraz ze zadna druzyna nie "odda meczu"

Last edited by polskidude at 5/8/2009 10:20:36 AM

This Post:
00
19917.49 in reply to 19917.48
Date: 5/8/2009 10:14:50 AM
Overall Posts Rated:
22
W 1 fazie playoff konferencji Great 8 bedziemy mieli wtedy takie spotkania:
1)Tesco Team@M@T0D TEAM
2)GrongorTeam@Za dwa

Ad 1) Tesco Team nie majac przewagi wlasnego kortu bedzie bezradne w zbiorkach. Jednym graczem godnym uwagi w TescoTeam jest Center Ovidio Nieva ale bez wsparcia ciezko mu bedzie wygrac ten mecz. Dodatkowo Tesco Team mimo gry w obronie strefa 3-2 osiaga maksymalnie poziom 4 co przy RnG i poziomie ataku z obwodu na poziomie 7 wrozy przegrana. Jesli silnik gry nie zrobi zadnych niespodzianek to wygra M@T0D TEAM

Ad 2) Mecz zapowiada sie bardzo wyrownanie. druzyny w mocy nie roznia sie znaczenie. Obydwie skoncentruja sie w ofensywie i defensywie na glebi pola.
Duze znaczenie w tym meczu moga miec indywidualne matchup'y. Jesli Za dwa da odpoczac swojemu najlepszemu zawodnikowi Centrowi Bronislaw Krus'owi i odzyska on forme na Playoff'y to GregorTeam nie bedzie mial na niego odpowiedzi. Druzyny bardzo wyrownane ale ze wzgledu na to ze mecz odbedzie sie "Tam w oddali" i Krus'a zakladam ze wygra Za dwa

W 2 fazie dojdzie do wtedy do spotkania:
Za dwa@M@T0D TEAM

Mecz znowu bardzo wyrownany. Obydwie druzyny nie maja odpowiednich obron na ataki przeciwnika. Za dwa gra w srodku, M@T0D TEAM na obwodzie. Obrona Za dwa na obwodzie jest na poziomie 3 (zakladajac ze zagra 2-3) przeciwko atakom na poziomie 7. W druga strone wyglada troche lepiej: M@T0D TEAM ma obrone w srodku na poziomie 6 a Za dwa ataki w srodku na poziomie 7. Znowu moga zdecydowac indywidualne matchup'y czy tez entuzjazm. Sytacja wyglada troszeczke gorzej ze strony Za dwa. Nie maja oni odpowiednich obroncow dla az 3 pozycji: PG,SG i SF ktorymi atakowal bedzie M@T0D TEAM. M@T0D TEAM z kolei nie ma odpowiedzi na pozycji C. Ze wzgledu na zakladana przewage boiska sadze ze wygra M@T0D TEAM.

Co do finalu a zakladam ze bedzie on wygladal tak:
M@T0D TEAM@Kelnerzy

Beda to spotkania bardzo wyrowanane. Nie sadze zeby udalo sie rozstrzygnac finalu w 2 meczach wiec ogromne znaczenie bedzie miala przewaga wlasnego kortu ktora ma swoje odbicie glownie w zbiorkach. Statystycznie Kelnerzy maja lepsza obrone a M@T0D TEAM lepszy atak. Ciezko powiedziec kto wygra bedzie to zacieta rywalizacja. Ze wzgledu na przewage wlasnego boiska
obstawiam ze w meczach bedzie 2-1 i
awans wywalcza Kelnerzy

To sa moje hipotetyczne rozwazania i duzo czynnikow moze miec wplyw na wyniki. Tak w moim mniemaniu bedzie wygladala rywalizacja w naszej lidze.

mam nadzieje ze ktos to w ogole przeczyta i sie nie zanudzi
pzdr
matod

Last edited by polskidude at 5/8/2009 10:23:16 AM

This Post:
00
19917.50 in reply to 19917.49
Date: 5/8/2009 2:23:35 PM
Overall Posts Rated:
22
ja to przeczytałem i się nie zanudziłem ;)
Wygląda na to, że widzimy sprawy bardzo podobnie. Jestem przekonany, że awansujesz do finału. Dla mnie niestety :D

BTW: co to jest: "w nawiasach najlepszy sredni stat w tym sezonie"? Skąd to wziąłeś?

Last edited by Kelnerzy at 5/8/2009 3:52:08 PM

This Post:
00
19917.51 in reply to 19917.50
Date: 5/8/2009 6:42:13 PM
Overall Posts Rated:
22
Milo mi ze Ci sie lektura podobala. Mam nadzieje ze zobaczymy sie w finale. Co do tego stata to jesli uzywasz narzedzia Buzzer Control i wbijesz sie w zakladke matches a potem w zakladke summary to na prawo od def. strategy na zoltym tle masz sredni rating z meczu. To jest ta wartosc. Ty najlepszy mecz w tym sezonie zagrales ze Przemoc i miales srednie staty 5.4. to jest taka fajna wartosc pokazujaca sile zespolu. nie koniecznie jest ona miarodajna aczkolwiek po ukladzie tabel w wiekszosci wypadkow sie zgadza. A jak tam sadzisz beda wygladaly ostatnie klejki w Twojej konferencji?
pzdr

This Post:
00
19917.52 in reply to 19917.51
Date: 5/9/2009 11:33:26 AM
Overall Posts Rated:
00
Co prawda nie znam się bardzo na bb, ale też sobie przeczytałem Twoje rozważania :)

jesli moge coś dodać, to wg mnie finał rozegra się między wami (Kelnerzy - M@tod ;)

Macie najlepsze druzyny w naszej lidze i z chęcią zobaczyłbym wasz awans do 3 ligi :P

Przynajmniej się liga troszkę wyrówna xD

This Post:
00
19917.53 in reply to 19917.51
Date: 5/9/2009 3:25:17 PM
Overall Posts Rated:
22
A jak tam sadzisz beda wygladaly ostatnie klejki w Twojej konferencji?

prawde powiedziawszy, to za bardzo nie interesuje sie swoja konferencja. Ja do konca sezonu zasadnicego mam raczej latwa przeprawe.

U Was zgodnie z przewidywaniami Grongor wygral z Tesco. Teraz mecz, ktory zadecyduje o wszystkim Grongor - Za Dwa. Mysle, ze Grongor moze wygrac. Ciekawe czy zagra TIE.

Lybbero: na 99% awansuje tylko jeden zespół. A liga w przyslym sezonie moze byc ciekawa, bo niektore budzety moga nie wytrzymac.

This Post:
00
19917.54 in reply to 19917.49
Date: 5/13/2009 8:12:08 AM
Overall Posts Rated:
00
Muszę przyznac że bardzo ładnie dokonaliście analizy! :)
Miałem w planach wyjść z tej ligi w tym sezonie, jednak ostatnio nie mam czasu żeby grac na tyle poważnie co poprzednim sezonie, co widac na przykład po formie moich zawodników. Poleciała strasznie dlatego nie nastawiam się zbytnio na jakiś sukces, nie zdziwiłbym się nawet jeśli odpadnę w pierwszej rundzie PO ;) Z treningiem też u mnie nieciekawie, Bornisław Krus cały czas trening dostaje, ale z innymi już gorzej ;) No ale taka dola mieć gwiazdora ;) ;)

Powodzenia! :)

This Post:
00
19917.55 in reply to 19917.54
Date: 5/13/2009 10:01:16 AM
Overall Posts Rated:
22
Wiesz Krus'owi wystarczyly bo 48 min w tygodniu. Forma by Ci szybko wrocila gdybys tylko staral sie zeby gral mniej niz 84minuty i minimum 48. Patrzac na niski poziom druzyn z dolnej czesci tabeli spokojnie mogllbys wystawiac Krus'a w podstawowej piatce tylko raz w tygodniu. Forme mialby wtedy na poziomie 7-8 i w naszej konferencji ciezko byloby go powstrzymac.

Co do analizy to jestem niezmiernie zaskoczony ze jak narazie sprawdzila sie w 100%. sadze ze w nastepnej kolejce takze nie bedzie niespodzianek.

pzdr

This Post:
00
19917.56 in reply to 19917.55
Date: 5/13/2009 2:45:53 PM
Overall Posts Rated:
00
Zdaję sobie z tego sprawę i w przyszłym sezonie go już tak męczyć nie będę, bo mi się do kadry nie załapie :P Po prostu czasu mi brakuje żeby znów wszystko ustawiać tak jak kiedyś :P

A ja mam takie pytanie.. kto z Was gra także w HT? ;)

This Post:
00
19917.57 in reply to 19917.56
Date: 5/13/2009 4:52:16 PM
Overall Posts Rated:
22
Pewnie wiekszosc z nas tutaj wlasnie z HT emigrowala;D

team w HT: M@T0D FC

From: lybbero
This Post:
00
19917.58 in reply to 19917.57
Date: 5/15/2009 1:55:44 PM
Overall Posts Rated:
00
Życzę powodzenia w jutrzejszych meczach ;)

niestety nie będę miał dostępu do neta i dopiero w niedziele się dowiem jak się przedstawia sytuacja w tabeli :)

Advertisement