Bence kadroda İzzet başta olmak üzere takımında fazla süre alamayan oyuncular olmamalı.
Duşan Cantekin, İzzet, Osman Şirin ve Sertaç Şanlı'yı ben olsam aday kadroya bile almazdım.
Ayrıca Barış Hersek'i milli takım almak, Nets'lilerin İlkan'ın seçilmesine verdikleri tepki gibi birşey. Allah akıl fikir versin.
Ben kafadan bu oyuncuları attığımda yerleri kesin gibi gözükenler kafamda şöyle şekilleniyor;
Hiç sevmesem de Cenk Akyol, Doğuş Balbay, Sinan Güler, Birkan Batuk, Semih Erden, Serhat Çetin, Emir Preldzic, Ender Arslan, Furkan Aldemir, Enes Kanter.
Bu 11 oyuncunun kadroya alınmaması ayıptır bence. 12. oyuncu için ise bence İzzet alacaklar ama alınması gereken kişi ya uzun eksiğimiz düşünüldüğünde İlkan ya da OK-ŞG pozisyonundaki sıkıntılar düşünüldüğünde Göksenin olmalıdır.
İtalya'ya gelirsek de Bargniani, Gallinari, Bellinelli gibi NBA patentli oyuncuları var, Avrupa'dan kaliteli oyuncuları da var ancak geçmesi o kadar da zor bir takım değil. İyi bir hazırlıkla rahat geçebileceğimiz bir takım görüntüsündeler, hiç bir birliktelikleri yok. ABD'li guardları takımı dağıtıyor resmen. Bence, İtalya'nın NBA patentli oyuncuları da bizimkiler gibi gelmeyebilir, bir de o ihtimali göz önünde bulundurursak şansımız yüksek sayılabilir ama iyi hazırlanmalıyız.