Pár postřehů a komentářů:
1) Této skutečnosti jsem si vědom. Navíc - kolik hráčů, kteří projdou U21 si zahraje i v NT... ? Vím, že se jedná o práci na více frontách - jednak se současným kádrem a především s draftovanými hráči, snažit se o to zabezpečit intenzivní a kvalitní trénink, aby jednou dorostli v úspěšnou generaci.
To co píšeš v ostatních bodech je samozřejmě pravda, proti tomu nelze nic namítnout.
Nicméně to všechno určitě neznamená, že nemá smysl se v U21 o něco pokoušet. Každopádně rozumím těm hlasům, které říkají, že snaha něčeho dosáhnout v U21 nám omezuje potenciální tréninková místa pro NT. Něco taky bude na tom, co říkáš, že je špatné si mezinárodní vody ošahat v U21, než se manažer vrhne na NT.
Já sám za sebe opravdu mám pocit, že předtím než bych případně kandidoval na trenéra NT, bych si rád tuto pozici vyzkoušel u U21. Samozřejmě tvůj argument, že snaha něčeho dosáhnout v U21 nám omezuje potenciální tréninková místa pro NT, beru. Jinak by se asi pracovalo, kdyby týmy už v třetích ligách trénovali od draftu hrače s pot 9-10, kteří mají šanci na NT a rostli tak společně s klubem, jak už tu také zaznělo a týmy v I.lize a II.ligách by si držely reprezentanty, kteří mají už vysoký plat pro týmy ze třetích lig.
Pak tady padly dotazy, co budete dělat během příštích 2 sezon, pokud volby nevyhrajete. Já bych doporučil jednu věc, která si myslím, že by byla více než vhodná, pokud to myslíte vážně a chcete se tomu věnovat delší dobu – přihlašte se vítězovi voleb s tím, že byste měli zájem postarat se o skauting ročníku z letošního draftu (a případně i loňského). Předejdete tím tomu, že v příštích volbách se zase budete ucházet o pozici, ve které byste se něco snažili něco uhrát s týmem, který vám připravil někdo jiný a nesplňuje vaše představy.
Toto pro nás je určitě k zamyšlení a zvážení. Uvidíme, jak dopadnou volby, a jak by se k případné spolupráci postavil zvolený trenér U21.