Živjo vsem!
Iz prejšnjih lig sem navajen, da eden ali več managerjev napiše svojo oceno ekip v ligi. Se bom žrtvoval za poživitev lige

. In seveda, prosim še koga za prispevek ali vsaj komentar!!
Omega BC na modri strani, ki je še prejšnjo sezono igral v III. ligi, je to sezono posvetil treningu predvsem slovenskih igralcev. 18 in 19 letni golobradci si bodo težko izborili priložnost za boj za obstanek, čeprav takšen razplet teoretično ni nemogoč. Na sedmem mestu le eno zmago pred njimi so Feferoni. Tudi ta ekipa predvsem trdo trenira. Spomnim se še U21 reprezentanta Lapanjeta, ki pa glede na potencial ne bo več napredoval kaj dosti. Več se pričakuje od mladega Widnerja.
Trenutna uvrstitev 6. na modri strani, templja, ja zame manjše razočaranje. Po plačah zelo konkretna prva peterka preprosto ne da dovolj od sebe. Najbrž gre iskati vzrok v preveliki tedenski minutaži in posledično slabi pripravljenosti.
Divje mačke iz Kentuckyja so ekipa s 24 igralci, od katerih jih ligo igra vsega devet. Dobra prva četvorka in luknja na centru. Precej očitno je, kaj je potrebno storiti, da bi ekipa postala bolj konkurenčna.
Na četrtem mestu legendarni veteran BuzzerBeaterja, ki igra samo s slovenskimi fanti. Po plačah podpovprečna ekipa očitno naomešča manjko talenta z dobro taktično pripravljenostjo.
Zgube ne opravičujejo svojega imena. Odlična prva četvorka in mladi slovenec kot peti, bi bila lahko ekipa s prihodnostjo, če ne bi dva člana imela že 36 let. No, dobrih mladincev v tej ekipi ne manjka, bomo videli, kaj bo čas prinesel.
Jesenovo na drugem mestu je pred kratkim odprodalo dva odlična člana prve peterke in zadržalo slovenskega reprezentanta. Ali to že pomeni, da se je odpovedal boju za vrh, ali pa bo poskusil z novimi nakupi? Časa za drugo taktiko skorajda ni več...
Ainmosni je zadržal enako ekipo kot jo je imel prejšnjo sezono v prvi ligi. Seveda pa so igralci stari in skili padajo. Poraz v pokalu proti FC Leno (ki je igral z nižjo zavzetostjo in brez enega člana prve peterke) je pokazal, da je ekipa še kako ranljiva.

Po 15ih kolih ima FC Leno enako koš razliko, kot Ainmosni in jasno je, da bo boj med 15. in 16. na nacionalni lestvici trd. Aduti FC Lena so izenačena prva sedmerica, kjer izstopamlado vsestransko krilo Škrbič, dobra pripravljenost in odlična taktika.
Na močni rdeči strani Lenu sledita MVP Team in Bratje iz bara. Oba z močnimi prvimi peterkami, čeprav se mi zdi, da imajo bratje na papirju nekaj malega prednosti. V izločilne boje se bo vse kaže vmešal še KK Ihan, s prav tako odlično ekipo. Na rdeči strani ne bo lahko pretendentu za SKL!
Postojna1 ima ves potencial, ki ga potrebuje za uvrstitev v PO. Vse kaže, da bo odločilna domača tekma proti Ihanu.
Bivši Prdec, sedaj Nori sprehajalec, ki me je v preteklosti nekajkrat dobro namahal (še sedaj nimam pozitivne bilance z njem!) je zvest napovedi in je šel v rebuild ekipe. Zaenkrat izstopa predvsem U21 reprezentant, ki pa žal za kaj več kot za II. ligo najbrž nima potenciala.
Ekipa Mladihfantov razen cetrskega ostarelega zvezdnika nima presežkov. Ideja je očitno, da jih nekaj izkušenih (beri nad 36 letnikov) obdrži v ligi, medtem ko se bo natrenirala mlada garda. Za vratom jim diha Bolk Defenders, vendar ima morebitno odločilno tekmo z Youngboysi za odigrati v gosteh, torej je v slabšem, nikakor pa ne izgubljenem položaju.
Evo, poskusil sem da ti vse od sebe, ampak glede na to, da sem zadnji mesec zaradi dopustov igral predvsem preko telefona in nisem mogel dobro spremljati dogajanja... upam, da ste se zabavali in da nisem komu naredil krivico

. Je pa bilo lepo videti, da se trenira veliko število mladih slovenskih igralcev - upam, da komu tudi uspe preskok v repko!

LP
Insomnia