Ciężka sprawa... nie istnieje żaden program lub sposób w samej grze dzięki któremu możliwe by było zebranie zbiorcze danych o wszystkich drużynach grających na jednym poziomie ligowym. W przypadku piątej lub czwartej ligi bardzo utrudnia to wszelkie porównania. Możesz oczywiście wchodzić w każdą ligę i korzystać z zakładki "Porównanie rankingów"... jest to jednak metoda zawodna, bo sam ranking nie zawsze świadczy o sile danego zespołu. Są zespoły klasyfikowane wysoko w rankingu, bo na przykład spadły... a ich skład jest często dość ubogi, bo na przykład nastawiają się na "tankowanie". Możesz też oczywiście przeglądać składy innych zespołów... ale to robota syzyfowa;) Moim zdaniem najlepszym wykładnikiem siły ligi tak na pierwszy rzut oka i bez wielkiego szperania jest zaobserwowanie, jak daleko drużyny z Twojej ligi dochodzą w pucharze. Oczywiście wiele zależy od losowania... ale jeśli zespoły te wygrywają z drużynami z wyższych lig, to znaczy, że jest siła ;)
:) Ale czym silniejsza liga, tym właściwie lepiej... łatwiej będzie Ci się utrzymać w lidze wyżej po awansie. Ja dzięki silnej piątej lidze awansowałem od razu z marszu z czwartej ligi do trzeciej:)
Ps. Pamiętając składy z mojej piątej ligi, to jednak Twojej nie oceniłbym jako przesadnie silnej.
Last edited by borczi at 5/24/2013 8:04:47 PM
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)