Poľsko - SLOVENSKO Pondelok 21.9. 2009 18:30
poradie v rebríčku: 8 - 26
porovnanie platov 5.najlepších hráčov v tíme
obvod: 295 777 – 292 964
podkoš: 1 005 686 – 474 235
Po tesnej prehre v Slovinsku nás čaká náročný duel v Poľsku. V kádri sa toho veľa nezmenilo, aj napriek niektorým avizovaným zmenám, do zostavy tak prehovára hlavne forma. Naši najlepší a dôležití obvodoví hráči Frenko a Štvrtok majú formu 6ku, čiže do základu s nimi nemôžeme rátať. Zachraňovať nás tak budú „starí harocvníci“ Štefranko s Tesaríkom, ktorí hádam po pol sezóne skočili v tréningu..
Poliaci majú tiež problémy, ktoré nám hrajú do karát. Wisnievski, možno najlepší center v hre, je tiež na forme 6, Swiatzcak, určite jeden z 3 najlepších PG v hre, je zranený. Napriek tomu 8x väčšia komunita (3,4tis.užívateľov) dodáva Poliakov dosť talentov a jej manažér by postavil hádam aj 3 také výbery, ako máme my..
naša taktika:
Patient (Trpezlivý útok)
Man to man (osobná obrana)
PG: Štefranko / Frenko / Bombara
SG: Tesarík / Štvrtok
SF: Sopko / - / Burcík
PF: Buhla / Kajatý/ Burcík
C: Drunek / Kokoš / Závracký
Dnes hráme pomalý útok, pretože aj skóre je v záverečnom účtovaní turnaja dôležité. Chceme prehrať čo najmenej, respektíve sa čo najdlhšie držať na dostrel Poliakov. Myslím, že offensive flow by sme mohli mať na ich úrovni, ale v ostatných skiloch zaostávame, hádam v každom skile o 1-2 stupne. Nezameral som sa na žiaden smer, pretože siliť to jedným smerom, nemá zmysel, majú tam lepšie skilly..
V čom budeme mať navrch my?:
Myslím, že lepši by sme mohli byť v prihrávkach, respektíve vo vonkajších skiloch centrov (ak bude Wisnievski náhradník). Možno aj post SF by teoreticky mohol patriť nám. Vo všetkom ostatnom, hlavnom, sú pred nami o poriadny krok Poliaci..
Naše šance:
Keď sa zamyslím, že koľko zápasov by sme z 10 odohraných vyhrali my, vychádza mi to tak na 0-1. Našťastie je zranený Swiatczak a Wisnievski má nižšiu formu, preto naše šance stúpnu a ja si myslím, že pravdepodobnosť nášho víťazstva je tak 15%
1 BBB, 23 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 48 Seasons NT coaching