BuzzerBeater Forums

BB Poland > Oskary - sezon 15

Oskary - sezon 15 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: majkel
This Post:
11
181762.49 in reply to 181762.48
Date: 5/15/2011 4:01:15 AM
Blaugrana Starachowice
IV.18
Overall Posts Rated:
9898
O Zygmuntowski dostał Oskara. Dziękuję wszystkim którzy na niego głosowali choć zdaję sobie sprawę, że to MVP jest troszkę na wyrost ale co tam - wynik poszedł w świat ;)

From: Mario
This Post:
77
181762.50 in reply to 181762.49
Date: 5/15/2011 7:51:55 AM
Overall Posts Rated:
605605
Sorki literówka mi się wkradła... już poprawiam
Nie obrażę się jak ktoś rzuci piłą we mnie:)

Last edited by Mario at 5/15/2011 7:54:46 AM

This Post:
00
181762.51 in reply to 181762.45
Date: 5/17/2011 6:51:17 AM
Overall Posts Rated:
12061206
popracujemy może nad rozwojem plebiscytu co?
Może byś popracował nad rozwojem nie robiąc syfu w drugiej kolejnej edycji z rzędu wchodząc ze swoją durnowatą wojenką i psując ideę plebiscytu.

This Post:
00
181762.53 in reply to 181762.43
Date: 5/17/2011 8:29:16 AM
Overall Posts Rated:
605605
Dejvidd proszę zamknij już ten temat.
Co miało zostać powiedziane już zostało. Nie mam ochoty prywatnych wojenek tu czytać. Bo to nie miejsce do tego. Niech się skończy na tym czym powinno. czyli wynikami głosowania.

From: B.B.King

This Post:
00
181762.54 in reply to 181762.53
Date: 5/17/2011 8:34:40 AM
Overall Posts Rated:
12061206
A dlaczego? Kilku trolli znalazło sobie miejsce do zrobienia syfu w celu zamanifestowania swojej wojenki. Nikt ich nie prowokował, zrobili to z czystej potrzeby serca. A w zasadzie złośliwości. Te żenujące głosy nie zostały skasowane i to też jest Twoja wina jako organizatora. Tolerowałeś te durnowate głosy to się nie dziw, że nie wszystkim się to podoba. A mogłeś je odrzucić, poprosić o skasowanie.
Skoro nie ma osobnego wątku z dyskusją a inni komentują w tym wątku, to ja też mam prawo do komentarza.

This Post:
00
181762.55 in reply to 181762.54
Date: 5/17/2011 9:11:41 AM
Overall Posts Rated:
605605
Dwie osoby oddały wg. mnie dziwne głosy - głosując na BB Kinga we wszystkich kategoriach. Trudno ich sprawa ich wybór. Jakoś to nawet wytłumaczyli. Do każdego głosu każdy ma prawo pisać/lub nie słowo komentarzu. Trzeba umieć sobie radzoć z negatywnymi ocenami co do swojej osoby, wszak masz status osoby publicznej w BB - jesteś selekcjonerem.
Kilku troll.... swoim ostatnim wpisem pokazujesz, ze sam nim jesteś i szukasz zwady i zaczepki. Asta do mnie w całkowicie w innej sprawie niż wasza napisał, a ty od razu robisz mu docinkę jakbyś się nie mógł powstrzymać.
Podziękuj grzecznie za wszystkie głosy jakie na Ciebie oddali managerowie i tyle w tym wątku.

This Post:
00
181762.56 in reply to 181762.55
Date: 5/17/2011 9:21:23 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Skomentowałem głos Asty - sam możesz sprawdzić, kategoria bug. To samo zrobił w poprzednim sezonie - jako pierwszy wprowadził syf do głosowania.
Okey - można przyjąć, że jestem osobą publiczną (w kategoriach buzzerbeaterowych). Ale jeśli komuś coś się we mnie nie przypada do gustu, to są lepsze miejsca, żeby dać temu wyraz. Nie ma sensu od razu psuć zabawy, której przyświecają, można to tak ująć, szlachetniejsze cele. Można oddać głos w ankiecie na stronie reprezentacji, że się mnie nie popiera, można na mnie nie głosować w wyborach, można wyrazić opinię wątku kadrowym. A nie roznosić syf wszędzie gdzie się da.
Wyobraź sobie, że komuś się nie podoba premier lub prezydent. I zaczyna wypisywać negatywne hasła sprayem na wszystkich nowych lub wyremontowanych budynkach. I co? Przyjmując Twój tok rozumowania to przecież premier/prezydent to osoba publiczna. I te bazgroły należy zostawić. A jak jakiś urzędnik wyda polecenie pozbycia się napisów, to znaczy, że nie umie sobie radzić z negatywnymi ocenami?

This Post:
11
181762.57 in reply to 181762.56
Date: 5/17/2011 10:02:58 AM
Overall Posts Rated:
605605
Asta głosował 5 maja. Potem ty coś napisałeś, ja zaznaczył że to wątek do głosowania, a nie do dyskusji. Następnie GM usunął Twojego posta, a nie Asty. Więc wniosek że to ty sprawiłeś problem. Każdy miał prawo głosować jak chciał. Skoro Asta uważał, że bugiem sezonu był B.B King to jego sprawa. W uzasadnieniu napisał kilka rzeczy które skłoniły go do oddania takiego a nie innego głosu. Miał do tego prawo. Nie naruszył regulaminu forum. Równie dobrze mógł napisać Bug sezonu: B.B.King i koniec. Głos byłby i tak ważny. A ty zapewne byś problemu szukał.
To było 5 maja.
Dziś szukasz niepotrzebnej dyskusji znów z Astą. Uszczypujesz, ślesz negatywne emocje. Może to lubisz, niektórzy tak mają. Twierdzisz że inni robią syf, a nic nie robisz by temu zaprzestać. Tylko ciągle zaogniasz sytuacje, dolewasz oliwe do ognia.

Trudno mi porównywac pisanie na murach do wypisywania w internecie. Ogólnie pisanie sprayem w miejscach nie specjalnie do tego wyznaczonych jest traktowane jako wandalizm. I ścigane. Porównanie głowy państwa też jest nie na miejscu, bo obrażając urząd prezydenta łamie się prawo. W sytuacji w BB takiej rzeczy nie miała miejsca.
To przyjmując twój tok rozumowania i porównanie do pisanie spayem.Wyobraź sobie, że ktoś uwielbia prezydenta/premiera. To wszystkie pochwalne rzeczy w stosunku do premiera i prezydenta trzeba pisać sprayem na nowo wybudowanych domach? Przecież są oni osobami publicznymi. I wtedy te bazgroły należy zostawić?

This Post:
00
181762.58 in reply to 181762.57
Date: 5/17/2011 10:28:37 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Po prostu zarówno pozytywne jak i negatywne opinie należy prezentować w miejscach do tego przeznaczonych. Tak samo by mi się nie podobały napisy sprayem w tonie pochwalnym na budynkach (dla mnie rekord, to napis na śnieżnobiałym budynku parę dni po pomalowaniu - "białe jest piękne") ;-)
Ale idea Oskarów polegała na wyróżnieniu a nie na potępieniu. Dlatego głosy wyróżnienia są tu na miejscu a głosy nienawiści nie są. Jeśli jest takie zapotrzebowanie to może warto rozważyć zorganizowanie równoległego plebiscytu antyoskarowego ;-) Np. złotej maliny ;-)
To Asta pierwszy w tym wątku zrobił syf. I czego się spodziewasz? Że jak ktoś zrobi syf to będzie czyściej? Mam prawo skomentować, że to mi się nie podoba. Po prostu zwracam mu uwagę, bo chcę, żeby było czyściej.
Tamta wypowiedź była piątego maja, ale dzisiaj była kolejna. Skomentowałem hipokryzję z niej bijącą.
Miałeś możliwość jako organizator odrzucić głosy, które nie spełniają idei Oskarów. Nie zrobiłeś tego - no cóż, może wg Ciebie taka jest idea. Trudno. Może taki syf Ci odpowiada. Moderatorzy nie kasują postów tylko dlatego, że są złośliwe i uszczypliwe. Ale jakbyś jako organizator jasno określił, że w tym wątku nie ma na to miejsca, to by skasowali.

This Post:
00
181762.59 in reply to 181762.51
Date: 5/17/2011 10:46:44 AM
Overall Posts Rated:
605605
Napisałeś:

Może byś popracował nad rozwojem nie robiąc syfu w drugiej kolejnej edycji z rzędu wchodząc ze swoją durnowatą wojenką i psując ideę plebiscytu.

W odpowiedzi na Posta Asty:
dzięki za kolejną edycję:)

jak zawsze super...można pomyśleć o jakimś urozmaiceniu za sezon jeśli nadal będziesz to trzymał w garści..przypomnę się :) i może pomnożymy głosujących:)
@głosujący na mnie:

dziękuję:)

--------------
To w tym momencie Ty robisz syf wszędzie gdzie popadnie. Nic do ciebie nie pisze, nie wypowiada się o Tobie, a Ty męczysz i męczysz bez końca. W dodatku Asta ostatniego posta w tym temacie nie napisał dziś tylko 14 maja.
Widzę że nie rozumiesz, że każdy może oddać głos jaki chce. Nawet najbardziej głupi. Do głupich ja akurat zaliczyłbym oddanie we wszystkich kategoriach głosu na B.B Kinga. Ale uważam, że każdy ma do tego prawo. Przez to akurat pewna osoba nie otrzymała wyróżnienia. Cóż trudno.

Advertisement