BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: honzaa

This Post:
00
243053.49 in reply to 243053.47
Date: 6/14/2013 5:13:30 AM
Overall Posts Rated:
99
Pár postřehů a komentářů:

1) Této skutečnosti jsem si vědom. Navíc - kolik hráčů, kteří projdou U21 si zahraje i v NT... ? Vím, že se jedná o práci na více frontách - jednak se současným kádrem a především s draftovanými hráči, snažit se o to zabezpečit intenzivní a kvalitní trénink, aby jednou dorostli v úspěšnou generaci.

To co píšeš v ostatních bodech je samozřejmě pravda, proti tomu nelze nic namítnout.

Nicméně to všechno určitě neznamená, že nemá smysl se v U21 o něco pokoušet. Každopádně rozumím těm hlasům, které říkají, že snaha něčeho dosáhnout v U21 nám omezuje potenciální tréninková místa pro NT. Něco taky bude na tom, co říkáš, že je špatné si mezinárodní vody ošahat v U21, než se manažer vrhne na NT.

Já sám za sebe opravdu mám pocit, že předtím než bych případně kandidoval na trenéra NT, bych si rád tuto pozici vyzkoušel u U21. Samozřejmě tvůj argument, že snaha něčeho dosáhnout v U21 nám omezuje potenciální tréninková místa pro NT, beru. Jinak by se asi pracovalo, kdyby týmy už v třetích ligách trénovali od draftu hrače s pot 9-10, kteří mají šanci na NT a rostli tak společně s klubem, jak už tu také zaznělo a týmy v I.lize a II.ligách by si držely reprezentanty, kteří mají už vysoký plat pro týmy ze třetích lig.

Pak tady padly dotazy, co budete dělat během příštích 2 sezon, pokud volby nevyhrajete. Já bych doporučil jednu věc, která si myslím, že by byla více než vhodná, pokud to myslíte vážně a chcete se tomu věnovat delší dobu – přihlašte se vítězovi voleb s tím, že byste měli zájem postarat se o skauting ročníku z letošního draftu (a případně i loňského). Předejdete tím tomu, že v příštích volbách se zase budete ucházet o pozici, ve které byste se něco snažili něco uhrát s týmem, který vám připravil někdo jiný a nesplňuje vaše představy.

Toto pro nás je určitě k zamyšlení a zvážení. Uvidíme, jak dopadnou volby, a jak by se k případné spolupráci postavil zvolený trenér U21.

U21 coach
This Post:
00
243053.50 in reply to 243053.43
Date: 6/15/2013 6:56:23 AM
Overall Posts Rated:
77
Nevím, z čeho usuzuješ, že bych to zabalil/zabalili v případě neúspěchu u U 21? Nikde jsem nic podobného neuváděl, naopak o něco výše deklaroval, že nepočítám, že by honzaa v případě zvolení byl u U 21 jediný cyklus a pak přecházel k NT. Jdeme do toho s dlouhodobým záměrem.

Ano, minimálně letošní klubová sezóna byla hodně neúspěšná. Nebudu spekulovat co by kdyby, ale od finále mě dělila jediná vteřina a postupuje tým, který dlouhodobě porážím o desítky bodů. Na druhou ligu jsem byl připraven jak arénou, tak i kádrem, do kterého bych si za postupový bonus koupil posledního hráče a věřím, že bych nebyl do počtu.

Postup jsem nevzdal, naopak letos při rozložení sil bych byl hlavním kandidátem. Problémem bylo, že už třetí sezónu bych čekal jen na ten jeden jediný zápas - semifinále konference a přistihl se, že by to mohlo vést ke snížené koncentraci. Hra už mi nedávala, co by měla, tak jsem svůj záměr začít trénovat urychlil a přehodnotil tak klubovou strategii.

Je mi jasné, že U 21 by nebyla jednoduchou štací, spousta problémů je výše ve fóru jasně popsána. Já sám za sebe mohu říci, že pokud by se podařilo přesvědčit manažery hráčů s nejvyššími poty k tréninku nebo alespoň k včasnému prodeji, tak abychom nemuseli takové hráče škrtat ze seznamu možných U 21 adeptů (jen za tohoto předpokladu se můžeme bavit o šanci na nějaký mezinárodní úspěch) , byl by to veliký úspěch. Stejně tak jako osvěta U 21 v české komunitě po fórech. Možná je to opravdu veliký náklad pro někoho, kdo jde do toho poprvé bez zkušeností a má zájem pracovat pro celou komunitu, nejen pro svůj tým, ale nebojíme se a dali bychom tomu maximum.

* U 21 scout *
This Post:
00
243053.51 in reply to 243053.50
Date: 6/15/2013 3:32:40 PM
Overall Posts Rated:
913913
Usuzoval jsem z tohoto:
Po dvou neúspěšných pokusech projít do druhé ligy stavím momentálně klubové zájmy na druhou kole.

Ale nebral jsem to nijak zle a ted jsi me presvedcil.

Opet rikam, ze bych bral vice na trenera NT, duvody vyjmenoval rwystyrk a vy se hodite daleko vice na koncepcni praci se stabilne se rozvijejicim tymem, nez kazdou sezonu hazet hrach na stenu (presvedcovani a zaucovani manazeru, kteri o to nestoji).

Hlas vam nedam, duvod je u me jasny. Snad ho chapete.

This Post:
00
243053.52 in reply to 243053.51
Date: 6/16/2013 6:10:42 AM
Overall Posts Rated:
99
Hlas vam nedam, duvod je u me jasny. Snad ho chapete.

V pořádku, tvůj názor respektuji.

U21 coach