(...) motion z Iranem był już chyba zbyt dużym gambitem - nie mieliśmy raczej zespołu do gry na zewnątrz(...)
Wiem, że to raczej musztarda po obiedzie, ale chciałbym jeszcze wrzucić pewne info, by jakoś odpowiedzieć na ten zarzut.
5 najlepszych rzutów z wyskoku w kadrze:
16
15
13
12
12
5 najlepszych rzutów z bliska w kadrze:
17
14
14
13
13
Warto tutaj jednak zauważyć, iż 17 jest konsekwencją dowołania do kadry Słabonia. Gdyby nie to, mielibyśmy 14-14-13-13-12.
Wniosek z tego taki, iż pod względem gry w ataku nasz zespół dość długo był nawet bardziej obwodowy niż podkoszowy. Częściowo była to konsekwencja wyeliminowania Czaplewskiego, on miał mocne IS. Dlatego zagranie motiona nie było wg mnie jakąś herezją. Choć, biorąc pod uwagę fakt, iż w ten sposób zabezpieczałem się jeszcze przed GDP na LI, mogłem też dać w tym momencie princetona. No, ale od meczu z Iranem mijają już 2 tygodnie, i chyba już ciężko wrócić do tej dyskusji.
Wracając do tematu- niestety, muszę was przeprosić, nie udało się zorganizować w tym tygodniu sparingu. Trochę z tym zaspałem, na poważnie zająłem się tym w sobotę. Próbowałem wysłać zaproszenie Słowacji, która też szukała sparingpartnera. Niestety, odpowiedzi brak, możliwe, że to kwestia zbyt późnego wysłania propozycji (sobota wieczór, sparingi najprawdopodobniej są ustalane do 18 w niedzielę).
Gdybyśmy zagrali, wystawilibyśmy czołówkę rocznika 20-latków wg zeszłorocznych rankingów. Uwzględniłem tylko zawodników z GS 8+, no, może z jednym wyjątkiem (bo Borsuki to solidna firma, Merkun wraz z Gutmańskim trenował i to widać, też zrobił duży postęp). Niestety, tutaj przychodzi czas na złe wieści. Najprawdopodobniej to będzie naprawdę słaby rocznik, obawiałem się tego od ostatnich baz. Podkoszowi zapowiadają się ciekawie, najprawdopodobniej tutaj utrzymamy poziom z mojej kadencji, ale co do innych formacji... SF-y mają defy, ale atak nie powala, obwodowi zaś są na poziomie... nie wiem, czy nawet nie IV-ligowym. Będzie ciężko, ale szczegóły poznamy po drafcie. Wtedy zamierzam (w ramach prezentu powitalnego na nowego selecao) zrobić nowe bazy danych.
A właśnie, ktoś się decyduje oficjalnie na kandydowanie?
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.