Wg mnie chodzi o to, że możliwość zmiany cen będzie zależna od tego na jakim etapie sezonu jesteśmy.
W chwili obecnej ceny zmieniamy zgodnie z kalendarzem w "realu", czyli pierwszego każdego miesiąca, bez względu na to, co dzieje się w BB. Dlatego często ciężko jest ustalić ceny biletów, jeżeli np. w połowie miesiąca zaczynają się PO, albo kończy się baraże i wkrótce rusza nowy sezon itp.
Od kolejnego sezonu ceny mają być zmieniane zgodnie z tym, co dzieje się aktualnie w BB ("kalendarz sezonowy"). Jednak nie sądzę (choć głowy nie dam), aby te zmiany było można wprowadzać co tydzień. Myślę, że mogą być 3-4 terminy, w dwóch opcjach:
1. Na początku sezonu, w okolicach meczu gwiazd i tuż przed fazą PO czy barażami.
2. Na początku sezonu, przed rozpoczęciem zmagań z drużynami z drugiej konfy, po zakończeniu tej rywalizacji, tuż przed fazą PO czy barażami.
Osobiście uważam, że pierwsza opcja jest najbardziej prawdopodobna. Ale to tylko moje przypuszczenia. Ostatecznie wszystko może wyglądać nieco inaczej.