SLOVENSKO - Maďarsko Pondelok 28.9. 2009 18:00
poradie v rebríčku: 25 - 38
porovnanie platov 5.najlepších hráčov v tíme
obvod: 445 468 – 672 108
podkoš: 267 064 – 313 374
Po očakávanej prehre v Poľsku, kde sme sa statočne držali, prichádza na rad prvý domáci zápas tejto sezóny. Budeme hostiť Maďarov, s ktorými sme sa stretli pred 3 sezónami v príprave a vyhrali sme, trošku prekvapivo, 131-111.
Maďari zdolali doma Čechov a majú naozaj kvalitný tím, čo ukazuje aj porovnanie platov, navyše, s lepšou formou. Ale s možnosťou väčšieho výberu je to logické, že aj keď jeden dvaja hráči majú formu slabšiu, dokážu ich iní nahradiť, čo však nie je náš prípad..
naša taktika:
Patient (Trpezlivý útok)
Man to man (osobná obrana)
PG: Tesarík / Frenko / Bombara
SG: Štefranko / Frenko /Štvrtok
SF: Frenko / Sopko / Cuchral
PF: Buhla / Burcík / Závracký
C: Drunek / Kokoš / Závracký
Hráme doma a ja nezvyknem hrať doma pomaly. Lenže v doskokoch zaostávame za Maďarmi a navyše hráme s guardom na pozícii SF, preto som zvolil pomalšiu taktiku, navyše nám s Poľskom, ktoré hralo doma, prinieslo o 13 streleckých pozícií viac.. Do zostavy sa vráti Frenko, ktorému stúpla forma aspoň na 7, ale je v tomto štádiu našim kľúčovým hráčom, a do zvolenej taktiky sa veľmi hodí. A práve s jeho využitím dnes mierne zaexperimentujem, i keď v minulosti hrával už na SF. Opäť sa snažím využiť nedostatky súpera, lebo v hlavným útočných skilloch sú lepší.. Pre mňa nepochopiteľne, hrávajú Maďari na SF s guardom Kindem (čo je ešte čiastočne akceptovateľné) alebo s centrom Kócziánom a podľa toho menia obrannú taktiku. Myslím, že oboch by mohol Frenko zvládnuť. Kto chce vedieť trošku viac o zvolenej taktike, prejdite si našu federáciu FDNT.
V čom budeme mať navrch my?:
Pod košom opäť jasne dominujú Maďari, ale hráme doma, tak snáď ten rozdiel nebude taký markantný. Dúfam, že nás podržia prihrávky a schopnosť presadiť sa centrov inak ako obvykle:) Za kľúčové v zápase považujem výkon Frenka, dúfam, že aj napriek nižšej forme bude náš tromf.
Naše šance:
Keď sa zamyslím, že koľko zápasov by sme z 10 odohraných vyhrali my, vychádza mi to tak na 3-4. Hráme však doma a dúfam, že Maďarov prekvapíme, lebo hráme prakticky s tým najlepším, čo máme (až na tú formu). Naše šance na výhru: 40%
1 BBB, 23 Leagues, 11 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 48 Seasons NT coaching