BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NEW] Nowy wygląd

[NEW] Nowy wygląd

Set priority
Show messages by
This Post:
00
104948.5 in reply to 104948.4
Date: 8/13/2009 6:16:07 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Mi się bardzo podoba, fajne zmiany.

This Post:
00
104948.6 in reply to 104948.3
Date: 8/13/2009 6:44:36 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40884088
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Jak ktoś nie ma supportera też może się zalogować? Bo ja jakoś nie mogę:/

From: Dejvidd

This Post:
00
104948.7 in reply to 104948.6
Date: 8/13/2009 6:46:58 PM
Overall Posts Rated:
188188
Nie może, ale jak wbijesz w ten link co go EnderWiggin podał to zobaczysz sporo :)

This Post:
00
104948.8 in reply to 104948.7
Date: 8/13/2009 6:49:53 PM
Baltic Strong
IV.4
Overall Posts Rated:
17181718
Ale mnie ten niebieski kolor wkurza:/ I nie można go zmienić...

This Post:
00
104948.9 in reply to 104948.8
Date: 8/13/2009 7:14:52 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Ja też przyzwyczaiłem się do innego koloru, ale to na pewno będzie można ustawić ;)

This Post:
00
104948.10 in reply to 104948.9
Date: 8/13/2009 11:57:45 PM
Overall Posts Rated:
88
niby wszystko fajnie tylko czemu będąc na forum nie ma menu z lewej (jest tylko to z forum) teraz trzeba będzie otwierać to wszystko w zakładkach (co ciekawe przy odpisywaniu na forum jest to menu, więc można:)) no i ta permanentna inwigilacja transferów w lidze:), a i baner na stronie klubu wygląda trochę mniej "banerowo" teraz

From: Khazaad
This Post:
00
104948.11 in reply to 104948.10
Date: 8/14/2009 2:10:06 AM
Overall Posts Rated:
145145
Wiecie, jak jest najlepsza opcja?
"Długie Menu (nie zalecane)" :)

Wprowadzili to dopiero kilka dni temu, w końcu ulegając namowom paru GM'ów. Dzięki temu menu przyjmuje wygląda niemalże jak ze starej wersji, i trzeba się dużo mniej naklikać, aby coś znaleźć.

Bez tego korzystając tylko z nowego rozwijanego menu kilka tygodni zajęło mi opanowanie co gdzie jest. :)

Zaraz podrzucę FAQ'a z globala, gdyby ktoś miał ochotę to poczytać.

This Post:
00
104948.12 in reply to 104948.10
Date: 8/14/2009 2:10:44 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Niby tak, ale plusy dodatnie przeważają nad ujemnymi ;)

From: zzakoll
This Post:
00
104948.13 in reply to 104948.12
Date: 8/14/2009 2:12:19 AM
Overall Posts Rated:
00
czy jakas zmiana godzin rozgrywania meczu jest? bo mam tam ze 12.30? czy to przesuniecie wzgledem USA? i co oznaczac beda mialy te pucharki przy druzynach w lidze?

This Post:
00
104948.14 in reply to 104948.11
Date: 8/14/2009 2:35:11 AM
Overall Posts Rated:
145145
Krótki FAQ:

Q: Po co wprowadziliście nową stronę?
A: Nowa strona ułatwia nawigację, większość stron działa nawet po wylogowaniu (ma to spore znaczenie dla serwisów wyszukujących strony, jak np. google), a kiedy już będzie obowiązywać jako jedyna wersja, będzie ona "przyjemniejsza" dla naszych baz danych i umożliwi większej liczbie osób możliwość zalogowania w tym samym czasie.

Q: Ale... ja na prawdę lubiłem to długie menu po lewej stronie!
A: Myślimy, że jak tylko przyzwyczaisz się do nowego sposobu nawigacji uznasz, że jest on lepszy niż w starej wersji. Chcielibyśmy, abyś przynajmniej dał mu szansę. Jest jednak opcja "długiego menu", który przywraca wygląd menu ze starej strony. Zachęcamy, abyś mimo wszystko próbował korzystać z nowego menu, ponieważ podczas testów ustawiliśmy skróconą wersję menu jako domyślną zawsze kiedy się zalogujesz.

Q: Co mam zrobić jak znajdę jakiś bug?
A: Umieść go na forum bugów, najlepiej w wątku zatytułowanym "New Site: (rodzaj problemu)".

Q: Chcę podzielić się z Wami swoimi uwagami o nowym serwisie!
A: Mimo, że czytamy prawie wszystko co pojawi się na forum Global (wątek transferów z reguły opuszczamy), to będziemy zwracać jeszcze więcej uwagi niż zwykle na tematy tam poruszane. Podobnie jak na wątki "New Site" na forum Sugestions.

Q: Czy nowy serwis daje supporterom tymczasową przewagę w grze?
A: Supporterzy nie mogą wykorzystywać nowego serwisu aby zarządzać swoim klubem w sposób, jaki nie mogli tego robić w starej wersji, aczkolwiek informacje są prezentowane w lepszy sposób i są łatwiejsze do znalezienia (mamy nadzieję!).

Q: Kiedy serwis zostanie udostępniony dla szerszego kręgu społeczności BB?
A: Jak tylko będzie to możliwe, ale nie jesteśmy w stanie stwierdzić nic konkretnego póki nie przeprowadzimy paru testów. Biorąc pod uwagę nasze wcześniejsze doświadczenia, rozwiązywanie problemów może zająć od kilku tygodni do kilku miesięcy.

Q: Czy z czasem nowy serwis zastąpi stary?
A: Tak, za jakiś czas nowa strona będzie jedyną wersją BuzzerBeater. Dlatego właśnie pojawiają się w niej (i będą pojawiać) rzeczy, które nie są odwzorowywane w starej wersji.

Q: Błąd w nowej stronie właśnie zwolnił mojego gwiazdorskiego rozgrywającego!
A: Zdajemy sobie sprawę z tego, że nowa wersja strony zawiera błędy, i mimo, iż mamy nadzieję że testowaliśmy ją wystarczająco aby uniknąć tak nieszczęśliwych przypadków jak ten. Jeżeli jednak będziemy w stanie wyłapać błąd w nowym serwisie spróbujemy naprawić wszystkie szkody, jakie wyrządził. Aczkolwiek, jeżeli sam popełniłeś błąd (jak przypadkowe wystawienie zawodnika na sprzedaż - mamy mnóstwo takich spraw co tydzień), to wciąż jesteś za niego odpowiedzialny, tak więc nie cofniemy tego. Jeżeli będzie to powodem błędu strony, to jak najbardziej.

Q: Dlaczego nie działa moja "skórka"?
A: Planujemy wprowadzenie motywów, ale jak na razie jest to na końcu naszej listy zadań. Do tego czasu możesz widzieć stronę w dowolnym kolorze jaki Ci się podoba, jednak musi to być niebieski.

-----------------------------------------------------------------
I parę słów od Waszego drogiego GM'a ;D

Używam tej strony od początku sezonu. Nie było w niej żadnego wielkiego błędu przez który przegrałbym mecz, stracił zawodnika itp. Jest jeszcze sporo błędów oraz dziwnych pomysłów BB'ków (mnie osobiście najbardziej wkurza fakt, że każdy wysłany post sprawia, iż zmienia się priorytet danego wątku - chciałbym poznać Wasze opinie, bo walczę z BB'kami aby to zmienić :)
Część tych błędów jest BB'kom znana, więc nie trzeba od razu gonić z tym na forum Bug'ów - możecie wrzucać je najpierw tu, a ja Wam powiem, czy jest to coś nowego.
Jeżeli mielibyście problem ze znalezieniem czegoś albo zrozumieniem, to ten wątek (dzięki m4ti_ za założenie) jest idealny do zadawania pytań.

Last edited by Khazaad at 8/14/2009 2:39:24 AM

This Post:
00
104948.15 in reply to 104948.13
Date: 8/14/2009 2:37:23 AM
Overall Posts Rated:
145145
Mecze rozgrywane są o normalnej porze. Niestety w nowym BB obowiązują trzy różne zegary :) - czasem nasz, czasem czas bostoński, czasem greenwich. Najbardziej irytujące jest to przy transferach.

Pucharki przy drużynach w lidze oznaczają, że dana ekipa wciąż gra w pucharze swojego kraju.

Advertisement