BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Greeklish ή Ελληνικά;

Greeklish ή Ελληνικά;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
129896.5 in reply to 129896.4
Date: 1/31/2010 9:01:14 AM
Overall Posts Rated:
22
εκτος απο τους ανορθογραφους υπαρχουν οι δισλεκτικοι οι ελληνες απο το εξωτερικο οι αναλφαβητοι(δε μιλαω γι αυτους που δε ξερουν την ΑΒ) κ διαφοροι αλλοι για ποιο λογο να τους περιθωριοποιησεις ολους αυτους???και μην μου πεις οτι δε θα γινει αυτο γτ αν ολοι γραφουν ελληνικα οποιοιις γραψει Greeklish θα εχει απο κατω 50 σχολια που θα του λενε να γραψει ελληνικα κ τι πιστευεις θα πει εχω προβλημα παιδια δε μπορω η δε ξερω να γραψω μαλλον δεν θα ξαναγραψει???και αν δε ειναι πολλοι αυτοι παλι δε εχει σημασια κ 2 ατομα να ειναι γτ να τους διοξεις???συμφωνω οτι ειναι καλυτερο να γραφουμε ελληνικα εγω τα αλλαξα οταν ειδα οτι ειχα γραψει σε μια εργασια το αποψε αποπσε αλλα ας μεινει επιλογη του καθενος

This Post:
00
129896.6 in reply to 129896.5
Date: 1/31/2010 9:23:54 AM
Overall Posts Rated:
115115
Δηλαδή οι δυσλεκτικοί δεν μπορούν να γράψουν;;;;;; απλά έχουν προβλήματα με τα ορθογραφικά λάθη! και ο Αϊνστάιν Δυσλεκτικός ήταν! άρα όπως είπα ποιο πάνω με ένα ωραίο ορθογραφικό λεξικό λύνουν το πρόβλημά τους και οι δυσλεκτικοί αλλα και οι έλληνες του εξωτερικού οπως είπες. ακόμα υπάρχει και πρόγραμμα που μετατρέπει τα greeklish σε Ελληνικά! Ψάξτε λίγο στο google.
Και στο κάτω κάτω ρε φίλε θέλουμε να βλέπουμε ελληνικά και όχι αλαμπουρνέζικα!! Ελληνες είμαστε......
Αλήθεια...υπάρχει άλλο κράτος που να χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα greeklish;;;; ή και σε αυτό πρωτοπορούμε;;;; Αλλά τι να πεί κανείς...εδω δεν μπορούμε να καλυτερεύσουμε σε ποιο βασικά πράγματα....στην Ελληνική γραφή στα Φόρουμς θα κολλήσουμε;

This Post:
00
129896.7 in reply to 129896.6
Date: 1/31/2010 9:52:07 AM
Overall Posts Rated:
22
κ βεβαια μπορουν να γραψουν αλλα θα βρεθουν πολλοι εξυπνοι να τους κοροιδεψουν για την ορθογραφια κατι που εγινε κ προσφατα στο forum δε θυμαμαι ομως ποιος τι και γτ τωρα για τους ελληνες του εξωτερικου ελπιζω να καταλαβαινεις ποσο αστειο ειναι αυτο που λες θα βαλεις 30-40 χρονων ανθρωπο να μαθει ορθογραφια για ενα game που περναει την ωρα του??τωρα για το greeklish translator το ξερω αλλα κ αυτο κανει πολλα ορθογραφικα κ αμα ειναι να καθεται ο αλλος να κανει ολοκληρη ιστορια για να γραψει μια προταση δεν θα ξαναασχοληθει.τωρα για χωρες που λες ολες οσες δε χρησιμοποιουν λατινικους χαρακτηρες εχουν ''γλωσσα'' σαν τα greeklish να σου θυμισω οτι πριν καποια χρονια για να γραψεις χωρις λατινικους χαρακτηρες επρεπε να ξερεις απο υπολογιστες μην πω για την αρχη που δεν υπηρχαν καν αλλοι χαρακτηρες αλλα αυτο ηταν πολυ παλια.τελος ε γραφουμε σε κανενα επισημο διεθνες forum αλλα σε ενα game που ειναι για να περνας την ωρα σου

This Post:
00
129896.8 in reply to 129896.6
Date: 1/31/2010 11:02:39 AM
Overall Posts Rated:
343343
Αν δεν κάνω λάθος θεώρησες λάθος όταν κάποιος έγραψε ''καλλίτερες'' αντί καλύτερες, και μιλάμε για κάτι που ορθογραφικά ήταν σωστό. Σκέψου τώρα να γινόταν 1 σοβαρό ορθογραφικό πως θα αντιδρούσες;

Όσο για τις άλλες χώρες σε βεβαιώ πως έχουν αντίστοιχα, χώρες που χρησιμοποιούν Κυριλλικό αλφάβητο, ακόμα και Αραβικές.

Ναι λοιπόν προτιμότερο το Ελληνικό αλφάβητο, αλλά εδώ δεν είναι διαγώνισμα Ελληνικής γλώσσας.

This Post:
00
129896.9 in reply to 129896.8
Date: 1/31/2010 6:27:24 PM
Overall Posts Rated:
115115
Πραγματικά ε;; δεν εχω δει ποιο αντιδραστικό άνθρωπο από σένα!!!
Αν πρόσεξες καλά, στο αρχικό μου τοπικ δεν έκανα αναφορά για την ορθογραφία του καθενός...απλά έθεσα ένα θέμα από το οποίο περιμένω απαντήσεις. και προσπαθώ να καταλήξω ότι είναι καλύτερα να γράφεις ελληνικά (έστω και με ορθογραφικά λάθη), παρά με αυτά τα απαίσια greeklish, υποστηρίζοντας ότι είναι κουραστικό να το διαβάζει κάποιος.

ΥΓ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι διαγράφτηκε το δευτερο μηνυμα από το αρχικό ποστ. ας ελπίσω για κάποιο λόγο το διέγραψε ο χρήστης που το έγραψε και όχι κάποιος Mod.

Last edited by JohnnyB at 1/31/2010 11:54:48 PM

This Post:
00
129896.10 in reply to 129896.9
Date: 1/31/2010 11:54:21 PM
Overall Posts Rated:
343343
Από την στιγμή που 1 ποστάρισμα δεν παραβαίνει τους κανόνες του φόρουμ δεν έχει και λόγο να το σβήσω. Αυτός είναι και ο ρόλος μου σαν Mod εδώ μέσα. Το συγκεκριμένο λοιπόν ρώτα τον ίδιο τον χρήστη που το έγραψε γιατί το έσβησε. Θα σε παρακαλούσα λοιπόν την επόμενη φορά που θα έχεις ανάλογη απορία να μου στείλεις μειλ ρωτώντας με έχοντας υπόψιν πως από την στιγμή που μου εμπιστεύθηκε αυτός ο ρόλος προσπαθώ πάντα να κάνω την ''δουλειά'' με ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα. Προσωπικά δεν έχω με κανέναν. Να παρακαλούσα λείπουν λοιπόν οι προσωπικές επιθέσεις, όχι μόνο σε μένα αλλά και στον καθένα. Είναι εναντίον των κανόνων. Όπως επίσης και να προσέχεις την γλώσσα που χρησιμοποιείς. Και όχι μερικές τελίτσες δεν το σώζουν.

Κάποιος μπορεί να επιλέγει να του την λένε λόγω Γκρινγκλις παρά ανορθόγραφο όπως έκανες εσύ. Προσωπικά κρίνω πως η ορθογραφία σε ενοχλεί περισσότερο από αυτά, επειδή αυτή έθιξες 1η.

Επί της ουσίας δεν διαφωνώ μαζί σου, και γω ο ίδιος το άλλαξα ελάχιστα μου ποστς πια είναι με λατινικούς χαρακτήρες και ως επί το πλείστον είναι μικρά που δεν κουράζουν. Διαφωνώ όμως με την λογική της επιβολής που σε διακατέχει.

Το να διαφωνεί κάποιος με τον άλλο δεν τον κάνει αντιδραστικό. Απλά έχει μια άλλη άποψη και σαν δημοκρατία που είμαστε μπορεί να την εκφέρει από την στιγμή που δεν παραβιάζει κάποιον κανόνα. Το δικαίωμα αυτό βέβαια δεν είναι αυτόματα και υποχρέωση σου να την λάβεις υπόψη. Οφείλεις όμως να την σέβεσαι. Εδώ είναι και το πρόβλημα μου μαζί σου.

Δεν θέλω να γίνει συζήτηση πάνω σε αυτά που έγραψα. Ήθελα απλά να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που μου φάνηκε πως έχουν παρεξηγηθεί.

From: rMike

This Post:
00
129896.11 in reply to 129896.10
Date: 2/14/2010 2:24:22 AM
Overall Posts Rated:
2323
εγω σαν παιδι λατρευω τα greeklish.η γραφη δημιουργηηθικε για να μειωσει το χρονο γραψιματοσ ενος κειμενου καθοσ ο συγχρονοσ εφηβοσ δεν προλαβαινει ουτε να κατουρισει καθωσ εχει και αλλα πραγματα να κανει (pc,ps3,υπνο,basket) δεν θα καθετε τωρα να κιταει τα ορθογραφικα και τουσ τονους.εγω παντοσ την προτιμω γιατι κανω ολα αυτα αλλα και διαβαζω(ειμαι απο τα καλα παιδια.πλακα κανω!παντωσ διαβαζω)

This Post:
00
129896.12 in reply to 129896.11
Date: 2/14/2010 2:39:35 AM
Overall Posts Rated:
170170
pantws den thelei kai ypervoli! prepei na ksereis kai orthografia e?

This Post:
00
129896.13 in reply to 129896.12
Date: 2/16/2010 10:30:20 AM
Overall Posts Rated:
2323
enoite!

This Post:
00
129896.14 in reply to 129896.13
Date: 5/24/2010 3:33:37 PM
Overall Posts Rated:
129129
Για μενα πρεπει να απαγορευτουν τα γκρικλις,με τη λογικη οτι θα διευκολυνεται ετσι η αναζητηση στα φορουμς,αφου τωρα πρεπει να ψαχνουμε στις διαφορες μορφες γραφης μια απλη ελληνικη λεξη..

Και στο κατω-κατω,ειμαστε ελληνες,οχι γκρικλαντς ή οτιδηποτε αλλο,ελληνικα πρεπει να γραφουμε,αλλιως να φτιαξουμε και μια μεταφραση του παιχνιδιου στα γκρικλης για αυτους που τα "λατρευουν".

Μετα τολμαει ο ελληνας και μιλαει για σκοπια/τουρκους/μαρμαρα/δντ οταν ο ιδιος απομακρυνεται απο την ιδια του τη γλωσσα..

I want what all men want...I just want it more.